Opeopiskelija-lehti

29.1.2016

Myytit syyniin: Diginatiivi on aikamme suurin huijaus!

Dynaamisilta kuulostavat fraasit on helppo ostaa, sillä ne ovat pikaratkaisuja kroonisiin ongelmiin.

29.1.2016

Muutosta ja muutosturvaa

Opettajankoulutuksen kehittämisfoorumi, jota SOOL ja OAJ ovat pitkään ajaneet, on nyt toteutumassa.

8.11.2015

Vuoropuhelua tulevaisuudesta

Moniin viimeaikaisiin koulutuspoliittisiin ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin ei ole olemassa oikeita tai vääriä vastauksia.

8.11.2015

Koulutuksella on valtaa

Bipin Shresthan piti ryhtyä pankkiiriksi, mutta nyt hän toteuttaa ympäristökasvatus- ja sosiaalisen vastuun ohjelmia nepalilaiskouluissa.

8.11.2015

Kohti ekososiaalista sivistystä

Opettajaopiskelijat olivat Raumalla suurten kysymysten äärelle, kun SOOLin teemaseminaarin aiheena oli ympäristökasvatus. Koivun katveessa! -seminaari tarjosi aiheeseen paljon sellaista tietoa mitä opettajankoulutuksesta uupuu, mutta ennen kaikkea se voimautti tulevia opettajia toimimaan kestävämmän elämäntavan puolesta. Seminaarissa sukellettiin myös syvälle Suomen metsiin ja pohdittiin miten luontoa voisi hyödyntää enemmän oppimisympäristönä.

8.11.2015

Sinulla on valta ja vastuu

Ajat ovat synkeitä niille, joilla ei ole yritystä veroparatiisissa.

8.11.2015

Ensimmäinen opesyksyni

Työelämään siirtyminen opiskelijaelämästä on iso muutos kenelle tahansa. Kun siihen yhdistää pitkän maantieteellisen välimatkan Rovaniemeltä Helsinkiin on muutos päätähuimaava.

28.8.2015

Kasvatus ja koulutus tapetilla

Ehdottaisin uuden vuoden siirtämistä syyskuun alkuun.

28.8.2015

Uskonnonopetusmallit opettajaopiskelijoiden puntarissa

Syrjäyttääkö Ruotsin malli oman uskonnon opetuksen? Lukas Priklopil selvitti kanditutkielmassaan opettajopiskelijoiden näkemyksiä siitä, miten katsomusaineita pitäisi Suomessa opettaa.

28.8.2015

#tuntiverkossa

Sähköistyminen ja virtuaaliset oppimisympäristöt ovat muuttaneet opettajan ja oppijan välistä vuorovaikutusta sekä hyvässä että pahassa. Ja muutos jatkuu.

28.8.2015

Gradutuksesta

Minua pyydettiin kirjoittamaan aiheesta, joka kokemukseni mukaan jakaa mielipiteet opiskelijoiden keskuudessa: pro gradu -tutkielman tekemisestä. Opiskelijoiden keskuudessa se tunnetaan välillä gradutuksena. Tarkoituksenani ei ole hehkuttaa gradun tekoa maailman mukavimpana juttuna. Opiskelijana asiaa voi lähestyä eri näkökulmista.

28.8.2015

Lentokoneella opetusharjoitteluun

Kun kaksi opiskelijaa lähtee kesällä etelänreissuun, ei siinä sinänsä ole mitään kummallista. Asiasta tekee erikoista vasta se seikka, että reissun tarkoitus ei olekaan loma, ja matkamuistoksi saa opintopisteitä. Mistä on kyse?

28.8.2015

Kyllä kaikki järjestyy

Vaikuttamisessa onkin tärkeä muistaa, että isot virrat koostuvat pienistä puroista ja juuri sinun ajatuksillasi on merkitystä!

28.8.2015

SOOL päivitti suositukset opetusharjoittelulle

Suositukset opetusharjoittelulle -ohjelma, eli pelkkä ”Suositukset” näin meidän soolilaisten kesken, on päivitetty. Uusi versio on helpompi lukijalle: selkeys ja helppolukuisuus ovat olleet pääpainoina päivitystyössä. Ohjelmassa on pyritty huomioimaan kaikki opettajaksi opiskelevat aina varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen.

8.5.2015

Yhdenvertaisuus perustavana arvona SOOLin toiminnassa

SOOLissa laadittiin toiminnan tueksi oma yhdenvertaisuusohjelma.

8.5.2015

Maailma ei ole vielä valmis

Opettajankoulutus kehittyy, mutta suunta ei aina välttämättä ole hyvä.

8.5.2015

Monimateriaalinen käsityö tulee - oletko valmis?

Tekstiilityön ja teknisen työn jako poistuu opetussuunnitelmista. Muutos koskettaa paitsi käsityön aineenopettajia, myös luokanopettajia.

8.5.2015

Opettajan ei tarvitse pukeutua mihinkään rooliin

SOOL on valinnut vuoden 2015 harjoittelunohjaajaksi Juha Ståhlbergin Rauman normaalikoulusta. Valinta tehtiin jäsenistöltä saatujen esitysten sekä SOOLin Suositukset opetusharjoittelulle -julkaisussa määriteltyjen hyvän harjoittelunohjauksen kriteereiden perusteella.

8.5.2015

Ohjauksessa on tärkeintä aito kohtaaminen

SOOL valitsi vuoden opettajaksi opiskelevaksi verkostoituvan opo-opiskelijan.

8.5.2015

Liittari linjasi SOOLin suuntaviivat

Huhtikuussa kokoontunut liittokokous päätti SOOLin toimintasuunnitelmista ja hyväksyi liitolle yhdenvertaisuusohjelman. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Opekas ry:n Pirita Talikka Raumalta.

Jaa sivu somessa

Tweet