23.3.2017

Kevään merkkejä

On tärkeää, että opiskelijat ovat mukana kehittämässä opettajankoulutusta, sillä meillä on ainutlaatuista asiantuntijuutta koulutuksen nykytilasta sekä visiota opettajankoulutuksesta, joka olisi aikaansa edellä.

NOORA KORHONEN
Soolibooli 2/17 pääkirjoitus

Kevät tulee taas kerran rytinällä. Päivät ovat yhä pidempiä ja aurinkokin näyttäytyy aika ajoin. Talvipäivät olivat ja menivät, ja jälleen suunnataan katse kohti kevättä, kuivia katuja ja vihertävää nurmikkoa. Luonto uudistuu, mutta kevät tuntuu olevan samalla uudistumisen aikaa myös monelle meistä. Joku ehkä aloittaa uuden harrastuksen tai leikkauttaa tukkansa eri malliin, minä innostun yleensä joka kevät uudesta opintokokonaisuudesta.

Myös koulutuksessa tapahtuu yhtä jos toista näin kevään korvalla. Opettajankoulutuksen kehittämisohjelman hankehaku oli kevättalvella auki ja nyt odotellaan malttamattomina, minkälaisiin hankkeisiin apurahaa on myönnetty. Toivottavasti olette tietoisia oman opettajankoulutusyksikkönne suunnitelmista hankkeiden suhteen, sillä hakemuksissa katsotaan eduksi opettajaksi opiskelevien osallistuminen hankkeiden toteutukseen. On tärkeää, että opiskelijat ovat mukana kehittämässä opettajankoulutusta, sillä meillä on ainutlaatuista asiantuntijuutta koulutuksen nykytilasta sekä visiota opettajankoulutuksesta, joka olisi aikaansa edellä.

Kuntatasolla koulutuksen osalta kiinnostavin keväällä tapahtuva uudistus tullee kuntavaalien ohessa. Ehdokasasettelu on päättynyt, joten nyt on aika pohtia, kuka olisikaan se oman äänen arvoinen ehdokas. Samalla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, että saamme kuntiin koulutusmyönteiset päättäjät, jotka ymmärtävät laadukkaan sivistyksen ja koulutuksen merkityksen yhteiskunnan peruspilarina. Koulutus tarjoaa paremman mahdollisuuden aktiiviseen kansalaisuuteen, työmarkkinoille osallistumiseen sekä entistä suvaitsevamman ja demokraattisemman yhteiskunnan rakentamiseen. Sen vuoksi kunnissa onkin äärimmäisen tärkeää panostaa koulutukseen myös jatkossa.

SOOLissakin kevät on uudistumisen aikaa. Vuoden kohokohta ja varmasti kuntavaalien ohessa kevään jännittävin tapahtuma, liittokokous, on jälleen ihan nurkan takana. Liittokokous tekee päätöksiä SOOLin ensi vuodesta ja lähitulevaisuudesta, määrittelee raamit toiminnalle ja taloudelle sekä valitsee puheenjohtajiston ja hallituksen seuraavalle hallituskaudelle. Luvassa on siis varmasti perhosia vatsanpohjassa, kiherryttävää jännitystä sekä kiinnostavaa keskustelua, mutta myös uudistuksia, visiointia ja rohkeita avauksia, hauskoja hetkiäkään unohtamatta!

Tästä lehdestä löytyy juttua niin kuntavaaleista kuin liittokokouksesta. Pääset tirkistelemään hallituksen tammikuiseen kokoukseen sekä lukemaan SOOLin paikallisesta toiminnasta opettajankoulutuspaikkakunnilla. Lisäksi voit tutustua siihen, mitä SOOLin seminaarissa tammikuussa Educa-messuilla keskusteltiin kasvatuksen arvoista ja lukea raportin Talvipäivistä 2017. Ota siis hyvä asento ja uppoudu lehden sivuille ajan kanssa. Antoisia lukuhetkiä!

P.S. Joko olet kuullut missä Talvipäivät 2018 vietetään? Ensi helmikuussa talvipäiväbussit huristavat Tampereelle!


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet