Opeopiskelija-lehti

29.8.2014

Opettajan vaihtelevat työllistymisnäkymät

Opettajan ammattia pidetään usein varmana valintana työllistymisen kannalta: opettajille on aina töitä. Alkuun voi olla kesät työttömänä ja saattaa joutua muuttamaan peräkyliin, mutta työttömyyttä ei tarvitse pelätä. Pitääkö tämä ajattelu paikkaansa? Kyllä ja ei.

29.8.2014

Harjoitteluvuoden aikana ei tehdä valmiita opettajia

SOOL valitsi keväällä Vuoden 2014 harjoittelunohjaajaksi Jaana Ailinpietin, joka toimii biologian ja maantiedon opetuksen harjoittelunohjaajana Jyväskylän normaalikoulussa.

29.8.2014

Tee työtä, jolla on tarkoitus

Meidän tulee muistaa myös itse olla rohkeita ja ilmaista oma mielipiteemme meitä koskevissa asioissa.

16.5.2014

Dont' need no thought control

Opettajankoulutus ei ole täydellistä, joidenkin mielestä jopa aika kaukana siitä. Vaihtoehtoja on etsinyt muun muassa jyväskyläläinen Herätyskellomafia.

16.5.2014

On meillä Semppu, Narri ja… Irma! Vai onko?

Raumalla mikään ei ole ennallaan.

16.5.2014

Koulutus vaalien asialistalle

On tärkeää, että nuorten ääni kuuluu europarlamentti- ja eduskuntavaaleissa, ja varsinkin nuoria ehdokkaita äänestämällä voit vaikuttaa omaan tulevaisuuteesi.

16.5.2014

Joustavuutta koulutusjärjestelmään

Nykyinen koulujärjestelmä ei sovellu kaikille. Yhden vaihtoehdon tarjoaa Avoin ammattiopisto.

16.5.2014

Aktivoi! Osallista! Vaikuta!

SOOLin teemaseminaarissa pureuduttiin demokratiakasvatuksen merkitykseen nyky-yhteiskunnassa ja hankittiin käytännön työkaluja oppijoiden osallistamiseen. SOOLin seminaarit ovat ruokaluineen maksuttomia kaikille jäsenille. Tällä kertaa seminaari järjestettiin Akavatalolla Helsingissä.

16.5.2014

Parasta elämässä

Olen oppinut, kuinka perusteellista ja asiantuntevaa työtä SOOLissa tehdään.

16.5.2014

"Liikuntakasvatukselle asetetut tavoitteet aukeavat nyt aivan uudella tavalla"

Vuoden 2014 opettajaopiskelija on Erkka Pönni Jyväskylästä.

16.5.2014

Maiju Laurila on SOOLin seuraava puheenjohtaja

Helsingissä kokoontunut SOOLin liittokokous valitsi liitolle uuden puheenjohtajiston ja hallituksen 1. kesäkuuta alkavalle toimikaudelle. Kokouksessa päätettiin myös muun muassa liiton lähiaikojen toimintasuunnitelmista sekä eduskuntavaalitavoitteista.

16.5.2014

Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta

Opettajan työn vaatimustaso ja laaja-alaisuus eivät voi kasvaa määrättömästi samalla kun koulutuksen järjestämisestä leikataan huomattavasti.

14.3.2014

Tervetuloa joukkoon!

Sporticus ry Jyväskylästä liittyi SOOLin jäsenyhdistykseksi viime kesänä. Valtaosa ainejärjestön jäsenistä valmistuu liikunnanopettajiksi.

14.3.2014

Odotus palkitaan

Talvipäiväraportti 2014.

14.3.2014

Apuopena Espanjassa

Mikä on Suomen koulumenestyksen salaisuus? Siinä kysymys, jonka kuulin lukemattoman monta kertaa Comenius-apulaisopettajaharjoitteluni aikana Espanjassa.

14.3.2014

Opettajankoulutus kehityksen avainroolissa

Aikuisopetukseen suuntautuvia opettajan pedagogisia opintoja sekä sosiaali- ja kulttuuriantropologiaa Helsingin yliopistossa opiskeleva Silja Palmujoki oli viime syksynä mukana SYL:n yhteistyöhankkeen seurantamatkalla Maputossa, Mosambikissa. Opettajankoulutuksen haasteet maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa ovat mittavat mutta tulevaisuuteen suhtaudutaan optimistisesti.

14.3.2014

Opettajuuden kasvukivut puhuttivat SOOLin seminaarissa

Opettajuuden kasvukipuja -seminaari kokosi opettajaopiskelijat ympäri Suomen Educa-messuille tammikuun lopulla. Seminaarissa kuultiin opettajaksi kasvamisen tarinoita sekä pohdittiin opettajan emotionaalisen osaamisen tärkeyttä.

14.3.2014

Pelastetaan koulutus

Hallituksen rakennepaketissa linjattiin, että työmarkkinoiden tulee olla joustavammat ja koulutusvaatimuksia tulee tarkastella uudella tavalla. Tehtävä sinänsä on yksinkertainen, mutta työmarkkinat eivät.

14.3.2014

Mitä hallitus duunaa?

Liittokokous valitsee SOOLille uuden puheenjohtajiston ja hallituksen toimikaudelle 1.6.2014–31.5.2015. Haluaisitko itse asettua ehdolle? Ketä muita on tyrkyllä? Miten ainejärjestösi äänestää?

14.3.2014

SOOLissa opiskelija päättää

SOOL on sen jäsenyhdistysten eli opettajaopiskelijoiden ainejärjestöjen perustama yhteistyöelin ja jäsenyhdistykset myös käyttävät liiton ylintä päätösvaltaa. SOOLin toiminnan suuntaviivoista päätetään vuosittain liittokokouksessa, jossa äänioikeutettuja ovat jäsenyhdistysten nimeämät kokousedustajat.

Jaa sivu somessa

Tweet