Opeopiskelija-lehti

23.1.2015

Näin tehtiin Talvipäivät

Talvipäivien järjestäminen on ennen kaikkea hauskaa, mutta myös raskasta, aikaa vievää ja joskus stressaavaakin. Projekti kuitenkin antaa enemmän kuin ottaa.

23.1.2015

Opetusharjoittelussa tiimityö vahvistaa omaa osaamista

Kesälukioseura järjestää kesäisin yli kaksikymmentä kesälukiota eri puolilla Suomea, joissa lukiolainen voi suorittaa lukion pakollisia, syventäviä ja soveltavia kursseja. Kesälukioiden lisäksi Kesälukioseura järjestää suomen kielen ja kulttuurin kursseja ulkosuomalaisille lapsille ja nuorille. Opettajaopiskelijoille kesälukiot ja ulkosuomalaiskurssit tarjoavat oivan mahdollisuuden hyödyntää kesäkuukaudet opintojen edistämiseen suorittamalla harjoittelunsa intensiivisillä kesäkursseilla.

23.1.2015

Kasvatuskumppanuus koulussa

Minkälaiset ovat uuden opettajan valmiudet?

23.1.2015

Valoa kohti ja tuulta päin

Opiskeluajasta voi saada niin paljon muutakin kuin pelkän oppiarvon.

7.11.2014

Pe-da-GO!

Jyväskylän luokanopettajaopiskelijoiden aineyhdistyksen tulevaisuudennäkymät ovat varsin valoisat, sillä uusilta opiskelijoilta löytyy virkistystoiminnan ohella kiinnostusta myös hallituskuvioihin ja muihin vastuutehtäviin.

7.11.2014

Ruotsin koulu on aallonpohjalla

Pintaan nouseminen vaatii opiskelijajärjestön mukaan koko koululaitoksen uudelleenorganisoinnin.

7.11.2014

Kuka tyhjensi eläkepajatson?

Uusi eläkeratkaisu on epäoikeudenmukainen ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa opiskeleville nuorille, jotka panostavat omaan ja yhteiskunnan tulevaisuuteen kouluttautumalla.

7.11.2014

Turvallisuuden työkaluja

SOOLin teemaseminaari keräsi taas yhteen opettajaopiskelijoita ympäri Suomea. Kuten SOOLin teemaseminaareissa yleensäkin, myös nyt etsittiin vastauksia kysymyksiin, joihin opettajankoulutus ei anna tarpeeksi vastauksia. Tällä kertaa Joensuussa pureuduttiin Turvatakuu-otsikon alla turvallisuuden monisyiseen teemaan.

7.11.2014

Mistä on aineopet tehty?

Jos jokin koulumaailmassa säilyy, niin opestereotypiat: aikain saatossa syntyneet yleistykset eri aineiden opettajista värittävät yhä niin oppilaiden kuin opettajienkin ajattelua.

7.11.2014

Ironinen tapaustutkimus opettajiin kohdistuvista vaatimuksista

Jyväskylän yliopiston luokanopettajaopiskelijat julkaisivat syyskuussa asiaankuuluvaa kohuakin aiheuttaneen tyttökalenterin. Kalenteri-idean taustalla olivat opettajuuteen liittyvät tabut.

7.11.2014

Perusopetuksen OPS-muutokset ovat haaste opettajankoulutukselle

SOOLin mukaan Opetushallituksen luonnoksissa uusiksi perusopetuksen opetussuunnitelmien perusteiksi on paljon positiivisia uudistuksia. Huolta aiheuttaa kuitenkin opinto-ohjauksen riittävyys ja tulevien opettajien erityispedagoginen osaaminen.

7.11.2014

Pohjoismaiden opettajaopiskelijat vaativat turvallisia työoloja

NLS Studerandeforum tarjoaa yhteistyökanavan Pohjoismaiden opettajaopiskelijoille.

7.11.2014

Odotuksia ja oletuksia

Vapaus on sitä, että voi olla oma itsensä huolimatta toisten mielipiteistä.

29.8.2014

Akwaaba...

...tarkoittaa tervetuloa twin kielellä, joka on yksi yli seitsemästäkymmenestä Ghanan paikallisesta kielestä. Johanna Jalonen suoritti opetusharjoittelun ghanalaisessa sairaanhoito-opistossa.

29.8.2014

Täytyy uskaltaa

Vaikka opettajat ovatkin eduskunnan suurin yksittäinen ammattiryhmä, ei meidän asioistamme kuitenkaan kuule isossa talossa juuri puhuttavan tai vähintäänkin puhetta on liian vähän.

29.8.2014

Yhdeksän ajatusta ohjelmoinnin opettamisesta

Koodaus tulee peruskouluun syksyllä 2016. Koodi2016-oppaasta selviää mistä on kysymys.

29.8.2014

Opettajan vaihtelevat työllistymisnäkymät

Opettajan ammattia pidetään usein varmana valintana työllistymisen kannalta: opettajille on aina töitä. Alkuun voi olla kesät työttömänä ja saattaa joutua muuttamaan peräkyliin, mutta työttömyyttä ei tarvitse pelätä. Pitääkö tämä ajattelu paikkaansa? Kyllä ja ei.

29.8.2014

Harjoitteluvuoden aikana ei tehdä valmiita opettajia

SOOL valitsi keväällä Vuoden 2014 harjoittelunohjaajaksi Jaana Ailinpietin, joka toimii biologian ja maantiedon opetuksen harjoittelunohjaajana Jyväskylän normaalikoulussa.

29.8.2014

Tee työtä, jolla on tarkoitus

Meidän tulee muistaa myös itse olla rohkeita ja ilmaista oma mielipiteemme meitä koskevissa asioissa.

16.5.2014

Dont' need no thought control

Opettajankoulutus ei ole täydellistä, joidenkin mielestä jopa aika kaukana siitä. Vaihtoehtoja on etsinyt muun muassa jyväskyläläinen Herätyskellomafia.

Jaa sivu somessa

Tweet