17.11.2016

Tempo ry:n ja Kuopion kaupunginteatterin yhteistyö toimii!

Savonia ammattikorkeakoulun musiikki- ja tanssipedagogiopiskelijat ovat saaneet tutustua teatterityöhön ja musikaalien maailmaan jo useamman vuoden ajan.

KAISU TANSKANEN
Soolibooli 5/16


Musiikkipedagogian ja tanssinopetuksen opiskelijoita mukana Annie mestariampuja -musikaalissa Kuopion kaupunginteatterissa. Kuva: Sami Tirkkonen

Kuopion kaupunginteatterin lavalla on nähty vuosien varrella lukuisia teatteriesityksiä, joissa opiskelijat ovat saaneet olla mukana. Listaan mahtuu muun muassa Sound of Music, Ihmemaa Oz sekä Housut pois! -musikaalit.

Tällä hetkellä Kuopion kaupunginteatterin ohjelmistossa pyörii suurmusikaali Annie mestariampuja, jossa musikaaliavustajina on yhdeksän Savonian musiikin- ja tanssinopiskelijaa. Lisäksi musikaalin liveorkesterissa soittaa useita Savonian instrumenttiopettajaopiskelijoita.

– Musikaalissa työskenteleminen vaatii sekä tanssi-, että laulutaitoa. Lisäksi tarvitaan kykyä heittäytyä ja tehdä yhteistyötä isossa ryhmässä, kertoo Savonian kolmannen vuoden laulupedagogiopiskelija ja Tempo ry:n tapahtumavastaava Janette Teittinen.

– Vaikka työ teatterissa tarkoittaa pitkiä päiviä ja ilta-ja viikonlopputöitä, ei se silti tunnu raskaalta. Teatteriympäristössä työskentely on ollut unelmani jo lapsuudesta saakka. Lahjakkaan työryhmän ja taitavien ammattilaisten kanssa työskentely on sekä antoisaa että opettavaista. Musikaali antaa mahdollisuuden monipuolistaa omaa osaamista niin laulun kuin tanssinkin saralta, Teittinen avaa.

Näiden lisäksi ei pidä unohtaa musikaalin myös yleisölle näkyvää puolta, esiintymistä.

–Tunnetta lavalla ei voi verrata mihinkään, se on jotain niin hienoa.

Kuopion kaupunginteatterin kanssa yhteistyössä tehdyt projektit ovat arvokkaita kokemuksia myös tulevaisuuden kannalta. Oman osaamisalan laajentaminen sekä eri taiteenalojen yhdistäminen ovat taitoja, joita tulevat musiikin- ja tanssinopettajat saavat varmasti hyödyntää myös tulevassa työelämässä. Tämän lisäksi mieliin jää myös ikimuistoinen elämys työstä teatterin, pukuloiston, musiikin ja tanssin ympäröimänä.


Lue myös:
Tempo ry on musiikkia, tanssia ja pedagogiikkaa Kuopiossa


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet