23.3.2017

Jäsenistö koolle!

Jäsenyhdistykset käyttävät liittokokouksessa SOOLin ylintä päätösvaltaa. Jotta kaikkien jäsenryhmien ääni kuuluu liiton toiminnassa, on tärkeää, että päätöksenteossa ovat mukana edustajat kaikilta opettajankoulutusaloilta. Liittokokous pidetään 8.–9. huhtikuuta.

NOORA KORHONEN
Soolibooli 2/17

Sanotaan, että liittokokous on ihmisen parasta aikaa. Muutaman liittokokouksen istuneena ymmärrän hyvin, mistä innostus kumpuaa. SOOLissakin liittokokous on nimittäin se, joka päättää, mitä liitossa seuraavan vuoden aikana tapahtuu.

SOOL on jäsenyhdistystensä perustama sateenvarjojärjestö, ja siksi on tärkeää, että jäsenyhdistykset ovat päättämässä liiton suurista linjoista. Jotta SOOLin toiminnassa tulee kuuluviin kaikkien jäsenryhmien ääni, on tärkeää, että päätöksenteossa ovat mukana edustajat kaikista opettajankoulutusyksiköistä ja kaikilta opettajankoulutusaloilta.

Pidemmän aikavälin strategia valmisteilla

Liittokokous on kaksipäiväinen spektaakkeli, joka sisältää paljon istumista, kokousasiakirjojen viilaamista sekä linjaamista. Kokoustaminen ei kuitenkaan ole tylsää, vaan vahva vaikuttamisen fiilis on läsnä koko tiiviin viikonlopun ja innostus yhteisiä asioita kohtaan vahvistuu Akavatalon Valopihalla kuin ääni kaikukopassa.

Tänä vuonna liittokokous saa pohdittavakseen ensi vuoden toimintasuunnitelman lisäksi muun muassa SOOLin strategian ensimmäisten kahden vuoden osalta sekä eduskuntavaaleja 2019 varten laadittavien tavoitteiden linjat.

Jäsenyhdistysten äänimäärä määräytyy liittokokouksessa sen mukaan, kuinka paljon niillä on SOOLin jäsenmaksun maksaneita jäseniä. Jäsenyhdistys voi nimetä liittokokoukseen niin monta edustajaa, kuin sillä on ääniä käytössään, korkeintaan kuitenkin kolme edustajaa.

Liittokokoukseen kannattaa lähettää niin monta edustajaa kuin mahdollista, sillä kokousasiakirjojen työstö ja päätöksenteon valmistelu tapahtuu työryhmissä. Saman jäsenyhdistyksen edustajien kannattaa jakautua eri työryhmiin, jotta mahdollisimman monessa käsiteltävässä asiassa voi tuoda esiin mielipiteitä oman järjestönsä kannalta.

Lähde ehdolle SOOLin hallitukseen!

Kiinnostaako sinua ainutlaatuinen näköalapaikka suomalaisen opettajankoulutuksen laajaan kenttään? Liittokokous valitsee kokousviikonlopun aikana myös SOOLin puheenjohtajiston ja hallituksen kaudelle 1.6.2017–31.5.2018.

Hallituksen riveissä on tulevallakin kaudella tilaa motivoituneille ja edunvalvonnasta kiinnostuneille opeopiskelijoille, joilla on paloa kehittää niin opettajankoulutusta kuin liiton toimintaa. Mikäli kuvaus osuu ja uppoaa, kannattaa ehdottomasti asettua ehdokkaaksi SOOLin hallitukseen.

Virallinen ehdokasasettelu tapahtuu liittokokouksessa, mutta ehdolle aikovien esittelyihin ja koulutuspoliittisiin linjauksiin voi tutustua jo etukäteen SOOLin sivuilla: www.sool.fi/liittokokous.


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet