Opeopiskelija-lehti

26.3.2018

Keitä ovat tanssinopettajaopiskelijat?

Aurinkoisena helmikuun aamuna bussi notkahtaa pysäkilleen Oulussa. Vastaan astelee hymyilevä opettajaopiskelija reippahalla askeleella; ”Tervetuloa Kotkantielle!” huudahtaa Maiju Laurila, Tanssinopettajaopiskelijat ry:n puheenjohtaja.

26.3.2018

Urheilija, opiskelija vai molempia?

Monet aktiiviurheilijat hikoilevat saman yhtälön parissa: kuinka sovittaa sekä urheilu että opiskelu samanaikaisesti osaksi arkea. Yhtälön ratkaisemista on yrittänyt myös SOOLin jäsen, hiihtäjä Emma Hämäläinen.

26.3.2018

Askel kerrallaan

Tammikuun lopulla pidetyssä SOOLin teemaseminaarissa ”Pienin rohkein askelin” pohdittiin opettajuuden ensiaskelia ja uusia tuulia. Monipuolisten puheenvuorojen myötä selvitettiin mentoroinnin hyödyt ja tubettamisen aakkoset opettajille, tutustuttiin tulevaisuuden työelämätaitoihin sekä kuultiin, miten teekkarit innostuivat peruskoulusta.

23.3.2018

Oi jospa kerran sinne leirikouluun käydä vois...

Talvipäiväraportti 2018.

23.3.2018

Digitaalinen teknologia kodin ja koulun välisessä yhteistyössä - haaste vai mahdollisuus?

Osa 2010-luvun tutkimustuloksista osoittaa, etteivät kaikki aiemmin toimiviksi todetut kodin ja koulun yhteistyötavat enää toimi 2000-luvun digitalisoituvassa yhteiskunnassa yhtä hyvin kuin ennen.

23.3.2018

Pää kylmänä kohti tulevaa

Kenties näistä saadaan ne koulutuksen ja sivistyksen vaalit, jotka edellisten piti olla.

31.1.2018

Jäsenkyselystä suuntaviivoja toiminnan kehittämiselle

SOOLin jäsenet arvostavat edunvalvontaa ja vakuutusetuja.

31.1.2018

SOOL sun opekampuksella 2018

SOOLin aluetoiminta on suunnattu kaikille opetus- ja kasvatusalan opiskelijoille Helsingissä, Joensuussa, Jyväskylässä, Oulussa, Raumalla, Rovaniemellä, Savonlinnassa, Tampereella ja Turussa. Kevätkauden painopisteenä on jäseneduista tiedottamisen lisäksi erityisesti työelämään ja valmistumiseen liittyvät teemat.

26.1.2018

Aimo Jalla: Kanssabörjet

Aimolta jäi kannattajakortit keräämättä.

26.1.2018

Räppäävä lastentarhanopettaja

SOOLin Talvipäivillä esiintyvissä Gaselleissa räppää lastentarhanopettajaksi viime vuonna valmistunut Miikka Niiranen.

26.1.2018

Reilu kunta

Kiitos kunnat, jotka katsotte pidemmälle tulevaisuuteen, ettekä sorru hetken säästöihin.

26.1.2018

Luovuus ja kamppailu käsitteistä

Luovuus on universaalisti arvossa pidetty asia, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa? Tässä kirjoituksessa sukelletaan syvälle luovuuden käsitteeseen ja siitä käytävään kamppailuun.

26.1.2018

Suomalaisen koulutuksen maailmanvalloitus

Eri maiden kiinnostus laadukasta koulutusta kohtaan on synnyttänyt Suomeen markkinat, joista puhutaan usein koulutusvientinä. Koulutusviennistä ei kuitenkaan kauhean paljon puhuta opettajankoulutuksen aikana, vaikka alan ydin tuntuisi olevan suomalaisten opettajien asiantuntijuudessa.

26.1.2018

Kuinka maahanmuuttajaoppilaan osallisuutta voi edistää?

Osallisuus on henkilökohtainen kokemus siitä, että kuuluu johonkin yhteisöön ja saa mahdollisuuden vaikuttaa tämän yhteisön toimintaan. Osallistuminen ryhmän toimintaan on ensimmäinen askel kohti täyttä osallisuutta, mutta osallisuus on kuitenkin enemmän kuin pelkkää mukana olemista.

26.1.2018

Edunvalvonta on yhteinen tehtävä

Ilman yhteistä panostusta jäämme helposti paitsioon.

17.11.2017

Opiskelijoiden auttamishalusta järjestöksi ja globaalikasvattajaksi

Suomalaiset nuoret ovat tehneet taksvärkkiä jo 50 vuoden ajan. Opiskelijoiden auttamishalusta lähtenyt liike on näiden vuosien aikana kasvanut järjestöksi ja kehitysyhteistyön rinnalle on 2000-luvun aikana tullut myös suomalaisiin kouluihin kohdistettu globaalikasvatus.

17.11.2017

MusTa ry - nimestään huolimatta valovoimainen

Ammatti­korkeakoulu­opiskelijoiden edustus opeopiskelijoiden yhteisössä vahvistui, kun Tampereen ammatilliset musiikinopiskelijat liittyi SOOLin jäsenyhdistykseksi syyskuussa.

17.11.2017

Pohjoismaiden opeopiskelijat Helsingissä

Pohjoismaiset opettajaopiskelijat kokoontuivat vuotuiseen tapaamiseensa tällä kertaa Helsinkiin 6.–8. lokakuuta. Mukana oli 26 opeopiskelijaa Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Suomesta. Tapaamisen järjesti NLS eli Nordiska Lärarorganisationers Samråd.

16.11.2017

Älä ole hiljaa, opettajankoulutus ei ole valmis

Vaikuttaminen opettajankoulutukseen on sekä opiskelijayhteisöjen että jokaisen yksittäisen opeopiskelijan asia.

16.11.2017

Miksi puhumme koulukiusaamisesta?

Kiusaamista on monenlaista ja sitä tapahtuu eri paikoissa. Kiusaamisesta puhutaan paljon ja sitä vastaan ollaan laajana rintamana, jossa on mukana tavallisia ihmisiä, julkisuuden henkilöitä ja tasavallan presidentti.

Jaa sivu somessa

Tweet