19.9.2014

Varhaiskasvatukseen ei euroakaan?

SOOLin ja Lastantarhanopettajaliiton mielestä on huolestuttavaa, ettei valtion ensi vuoden budjettiin ole varattu euroakaan varhaiskasvatuslain uudistamiseen. Järjestöt vaativat lakivanhuksen päivittämistä nykypäivään.

SOOLin ja LTOL:n KANNANOTTO

Eduskunta on saanut ensi vuoden budjetin hyväksyttäväksi. Opetusalan kannalta on erittäin huolestuttavaa, ettei budjettiin ole varattu varhaiskasvatuslain uudistamiseen rahaa euroakaan. Voimassa oleva päivähoitolaki on yli 40 vuotta vanha ja täysin aikansa elänyt.

Kaikkein tärkeintä olisi saada uusi varhaiskasvatuslaki, jonka lähtökohtana on subjektiivinen oikeus pedagogisesti ohjautuvaan, laadukkaaseen ja suunnitelmalliseen varhaiskasvatukseen. Lisäksi varhaiskasvatushenkilöstön nimikkeet ja tehtävät tulisi määritellä. Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet tulee asettaa normiksi.

Nämä varhaiskasvatuksen laadun kannalta merkittävät muutokset voidaan toteuttaa lähes kustannusneutraalisti. Opettajaksi Opiskelevien Liitto ja Lastentarhanopettajaliitto vaativat yhdessä koko opetus- ja kasvatusalan kanssa, että lakivanhus saadaan vihdoin päivitettyä nykypäivään!

Muokattu 19.9.2014: "Eduskunta on saanut ensi vuoden budjetin hyväksyttäväksi." Alkuperäisessä tekstissä todettiin virheellisesti, että eduskunta on jo käsitellyt budjetin.

 


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet