19.6.2018

Yksityistäminen uhkaa varhaiskasvatuksen laatua

SOOL haluaa avata keskustelun yksityistämisen ongelmakohdista varhaiskasvatuksessa. Ennen kattavaa selvitystä tavoitteeksi pitää asettaa, että kunnat pystyvät itse järjestämään vähintään 70 prosenttia varhaiskasvatuspalveluistaan.

KANNANOTTO

Varhaiskasvatuksen yksityistäminen on yleistynyt viime vuosina. Varhaiskasvatuksen järjestäminen on kuntien vastuulla, mutta näitä palveluita voidaan tarvittaessa täydentää yksityisten yritysten tarjoamilla varhaiskasvatuspalveluilla. Puolangan kunta on päättänyt yksityistää varhaiskasvatuspalvelunsa kokonaan. SOOL pitää päätöstä huolestuttavana valtakunnallisesta näkökulmasta tarkasteltuna. Puolangan päätös voi pahimmillaan johtaa kooltaan samankaltaisten kuntien vastaaviin päätöksiin.

Yksityiset varhaiskasvatuspalvelut kattavat tällä hetkellä noin 20 prosenttia ja julkiset palvelut vastaavasti 80 prosenttia Suomen varhaiskasvatuksen tarjonnasta. Yksityisellä sektorilla toimii tällä hetkellä kolme isoa yritystä: Touhula, Pilke päiväkodit ja Norlandia, joiden palveluksessa työskentelee noin 3 800 työntekijää. Näistä yrityksistä Touhula Oy toimii jatkossa myös Puolangan varhaiskasvatuksen tarjoajana kuntalaisille.

– Yksityistäminen varhaiskasvatuksessa johtaa pahimmillaan eriarvoistumiseen, jolloin jokaisen lapsen yksilölliselle tukemiselle ja varhaisen puuttumisen toteutumiselle ei ole takeita. Lisäksi varhaiskasvatuksen kansallisen ja paikallisen tason pedagoginen arviointi ja kehittäminen horjuvat. Nyt on korkea aika nostaa varhaiskasvatuspalveluiden yksityistäminen suurennuslasin alle ennen kuin on liian myöhäistä, toteaa SOOLin puheenjohtaja Aleksi Vehmassalo.

SOOL on ihmeissään siitä, että varhaiskasvatuksen yksityistämisestä ei ole käyty laajamuotoista ja rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua esimerkiksi varhaiskasvatuslain uudistuksen yhteydessä. Yksityisen sektorin kasvu varhaiskasvatuspalveluiden tuottajana on päässyt nyt tapahtumaan hiljaisuudessa.

Haluamme avata keskustelun yksityistämisen ongelmakohdista. Tunnistamme sen todellisuuden, että maksuttoman varhaiskasvatuksen kokeilun, mahdollisen subjektiivisen päivähoito-oikeuden ja varhaiskasvatuslain uudistuksen myötä yksityistä sektoria tarvitaan, mutta sille on asetettava kuntakohtaiset raamit. Esimerkiksi Oulun kaupunki on asettanut yksityiselle varhaiskasvatukselle 35–40 prosentin osuuden kunnan varhaiskasvatuksen asiakaspaikoista. Ennen kattavaa selvitystä yksityistämisen vaikutuksesta varhaiskasvatuksen laatuun tavoitteeksi pitää asettaa, että kunnat pystyvät itse järjestämään vähintään 70 prosenttia varhaiskasvatuspalveluistaan.


Lisää aiheesta

13.5.2024

”Tää on nyt ihan vaan tällanen tavallinen tarina”

Opintojen päättymisen kohdalla moni vastavalmistunut opettaja pohtii, mihin suuntaan elämä vie. Omaa jaksamistaan ja arvojaan kannattaa pohtia, mutta töitä voi lähteä rohkeasti hakemaan myös oman mukavuusalueensa ulkopuolelta.

13.5.2024

Terveisiä kesälomalta!

Opiskelu on tekemistä, josta ei lomia kerry. Töiden, opiskelun ja rahan riittämisen kolminaisuus määrittääkin opiskelijan arkea mutta kun elämänvaihe on ohi, voi kaikki kokemukset nähdä arvokkaina ja itsensä monta uutta oppia rikkaampana.

13.5.2024

Roolin vaihto opiskelijasta opeksi

Korkeakoulutus takaa teoriapohjan, jolle opettajan ammattitaito rakentuu työkokemuksen myötä. Työelämään siirtyessään pääsee mukaan prosesseihin ja tilanteisiin, joita varten ei ole voinut opettajankoulutuksessa harjoitella, mutta joista kuitenkin selviytyy.

29.4.2024

Toinen lakkovaroitus yksityiselle opetusalalle – SOOL mukana

Uudet lakot koskevat jo aiemmin ilmoitettujen oppilaitosten lisäksi myös uusia toimijoita ja lakot laajenevat musiikin alan oppilaitoksiin. Mikäli yksityisen opetusalan työehtoneuvotteluissa ei päästä sopuun, lakko järjestetään 13.–16.5. Työnantaja pidättää palkan lakon ajalta, mutta OAJ:ltä voi hakea lakkoavustusta.

12.4.2024

Lakkovaroitus yksityiselle opetusalalle – koskee myös SOOLin jäseniä

Mikäli yksityisen opetusalan työehtoneuvotteluissa ei päästä sopuun, seurauksena on kahden vuorokauden mittainen lakko 23.–24. huhtikuuta. Työnantaja pidättää palkan lakon ajalta, mutta OAJ:ltä voi hakea lakkoavustusta.

Jaa sivu somessa

Tweet