Opeopiskelija-lehti

16.11.2017

Opettajankoulutus ei anna riittävästi eväitä mediakasvatukseen

Uudet opetussuunnitelmat painottavat moni- ja medialukutaitoa. Opettajankoulutuksesta mediakasvatusta kuitenkin puuttuu, sanovat opettajaopiskelijat.

16.11.2017

Uudistaminen vaatii aikaa ja harkintaa

Koulutusta myllätään nyt varhaisesta lapsuudesta aikuisuuteen asti.

24.8.2017

Aimo Jalla: Syksyä rinnassa

Aimo runoilee.

24.8.2017

Graduttaa

Gradu. Viimeisen vuoden opiskelijoiden puheenaihe numero yksi. Toisille tämä maisterinvaiheen tutkielma on ahdistuksen aihe ja lähes tulkoon kirosana, kun taas toisille gradun kirjoittaminen on mahdollisuus toteuttaa itseään ja vapauttaa oma sisäinen tutkijanalku.

24.8.2017

En malta odottaa!

Uskon, että jokainen kohtaaminen merkitsee ja jokaisessa kohtaamisessa voi saada jotain positiivista aikaiseksi.

24.8.2017

Treenaamalla opeksi

Monella niin vanhalla kuin uudellakin opiskelijalla on alkavana lukuvuonna edessään harjoittelujakso, jossa pääsee testaamaan omaa opettajuuttaan ja oppimaan opettamisen ohella myös itsestään. Mutta mitä harjoittelussa tulee huomioida ja miten opiskelija saa siitä eniten irti?

24.8.2017

Huomenna työt alkavat

Valmistumisen kauhu. Miten saan töitä? Kohtaavatko saamani koulutus ja arjen todellisuus? Keneltä saan tukea? Kaksi vuotta sitten kieltenopettajaksi valmistuneen Rosa Pelkosen mukaan tulevaa ei kannata liikaa stressata.

24.8.2017

Open potentiaalit työmarkkinoilla

Vaikka oma uravalinta tuntuisi kuinka selkeältä, koskaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo eteen.

24.8.2017

Opiskelija - sijoitus vai menoerä?

Pienituloisten mahdollisuus opiskeluun on uhattuna.

18.5.2017

Aimo Jalla: Maahiset

Aimo pakenee vuorille.

18.5.2017

SOOL sun opekampuksella vol.2

SOOLin aluetoiminnan tavoitteena on tarjota helposti saavutettavaa jäsenpalvelua ja -neuvontaa sekä monipuolisia tilaisuuksia järjestökoulutukseen, opettajuuteen kasvuun sekä opiskelija-aikaiseen jäsenyyteen, hyvinvointiin ja osallisuuteen liittyen.

18.5.2017

Kurkkaus liittariviikonlopun tunnelmiin

SOOLin sääntömääräinen liittokokous järjestettiin Helsingissä Akavatalolla 8.–9. huhtikuuta. Jo vanha liittokokouskonkari tietää mitä liittarista sanotaan: liittokokous on opeopiskelijan parasta aikaa. Kuka tietää, jos sinä, hyvä lukija, olet ensi vuonna hakemassa hallitukseen tai liittokokousedustajana linjaamassa seuraavaan kauden päätöksiä.

18.5.2017

Ennakkoluulottomuutta ja Fazerin sinistä

Excursio Joensuusta Belgiaan ja Hollantiin: seikkailuun kannattaa aina lähteä.

18.5.2017

Maailman paras opettajankoulutus huomennakin?

”Koulutuksesta ei leikata,” ”Opintotukeen ei kosketa!” Hymyilevien poliitikkojen poseeraus näiden sloganien kanssa on varmasti piirtynyt ikuisesti opiskelijoiden verkkokalvoille muistuttaen turhista ja katteettomista lupauksista säilyttää suomalainen sivistys ja koulutusjärjestelmä ennallaan. En usko, että kukaan todella arvasi mihin eduskuntavaalien tulos 2015 johtaisi. Kuinkas sitten kävikään?

18.5.2017

Rohkeasti omalla tyylillä

Vuoden harjoittelunohjaaja 2017 on Heidi-Maria Reponen, englannin ja ruotsin opettaja sekä opetusharjoittelun ohjaaja Helsingin normaalilyseosta.

18.5.2017

Valmiuksia tämän päivän työelämän haasteisiin

Vuoden opeopiskelija Marja Suvanto on reflektoiva kehittäjä, joka opiskelee lastentarhanopettajaksi Jyväskylän yliopistossa.

18.5.2017

Moniammatillinen yhteistyö - ihan jokaisen opettajan juttu

Kuluvan lukuvuoden kolmas SOOLin teemaseminaari pidettiin maaliskuussa Tampereella. Semmoisssa on lukuvuoden aikana käsitelty sukupuolisensitiivisyyttä, kasvatuksen ja koulutuksen arvoja, ja nyt teemana oli moniammatillisuus.

17.5.2017

Lukuvuosi loppuu, vaikuttamistyö jatkuu

Koulutusta ei nähdä enää itseisarvona, vaan vain välineenä työllistyä ja pärjätä kohtalaisesti työelämässä.

24.3.2017

Aimo Jalla: Vaalikone

Aimo rakensi sen ainoan oikean.

24.3.2017

SOOL sun opekampuksella

SOOLin aluetoiminnan tavoitteena on tarjota helposti saavutettavaa jäsenpalvelua ja -neuvontaa sekä monipuolisia tilaisuuksia järjestökoulutukseen, opettajuuteen kasvuun sekä opiskelija-aikaiseen jäsenyyteen, hyvinvointiin ja osallisuuteen liittyen.

Jaa sivu somessa

Tweet