Opeopiskelija-lehti

14.3.2014

Ihastuttavat vihastuttavat tunteet

Muuttuuko mikään jos opettajien perus- ja täydennyskoulutus ei muutu?

24.1.2014

Sinä olet SOOL

SOOL on toimijoidensa näköinen järjestö ja tarvitsee jäseniään toimiakseen näiden hyväksi. SOOLin hallitus ja me SOOLin toimistolla teemme päivittäin töitä sen eteen, että sinä saisit parempaa opettajankoulutusta nyt ja tulevat opeopiskelijat tulevaisuudessa. SOOLissa tehtävä työ on mahdollista, koska sinä olet SOOLin jäsen.

24.1.2014

Kunnioitus vs. luottamus

Kaksi ja puoli vuotta sitten Ken Wakaume muutti yli 13 miljoonan asukkaan Tokiosta Ouluun ja aloitti opinnot Intercultural Teacher Education -ohjelmassa Oulun yliopistossa. ”Minua jännitti, mutta olin myös innoissani uudesta muutoksesta. Suomalaisella koulutuksella on loistava maine Japanissa, joten oli hienoa päästä opiskelemaan nimenomaan kasvatusalaa Suomeen”, Ken kertoo. Suomalaista koulutusta arvostetaan Japanissa, vaikka koulukulttuuri on erilainen.

24.1.2014

Viro in, Suomi out

Selittääkö täydennyskoulutus eroja PISA-tuloksissa?

24.1.2014

Kuulluksi tulemisen pedagogiikka

Virpi Louhela-Risteelän väitöskirjaansa varten tekemä tutkimusprosessi synnytti opettamisen ja ohjaamisen mallin, joka on nimetty kuulluksi tulemisen pedagogiikaksi. Kuuntelemisen ja kuulluksi tulemisen hetkien myötä on mahdollista oppia hyödyntämään oppilaiden omaehtoinen innostus oppimistilanteesta riippumatta.

24.1.2014

Koulutuspolitiikan suunnistus

Ovatko uudistukset linjassa keskenään, vaikka erilliset työryhmät valmistelevat niitä?

Jaa sivu somessa

Tweet