Opeopiskelija-lehti

14.3.2014

Tervetuloa joukkoon!

Sporticus ry Jyväskylästä liittyi SOOLin jäsenyhdistykseksi viime kesänä. Valtaosa ainejärjestön jäsenistä valmistuu liikunnanopettajiksi.

14.3.2014

Odotus palkitaan

Talvipäiväraportti 2014.

14.3.2014

Apuopena Espanjassa

Mikä on Suomen koulumenestyksen salaisuus? Siinä kysymys, jonka kuulin lukemattoman monta kertaa Comenius-apulaisopettajaharjoitteluni aikana Espanjassa.

14.3.2014

Opettajankoulutus kehityksen avainroolissa

Aikuisopetukseen suuntautuvia opettajan pedagogisia opintoja sekä sosiaali- ja kulttuuriantropologiaa Helsingin yliopistossa opiskeleva Silja Palmujoki oli viime syksynä mukana SYL:n yhteistyöhankkeen seurantamatkalla Maputossa, Mosambikissa. Opettajankoulutuksen haasteet maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa ovat mittavat mutta tulevaisuuteen suhtaudutaan optimistisesti.

14.3.2014

Opettajuuden kasvukivut puhuttivat SOOLin seminaarissa

Opettajuuden kasvukipuja -seminaari kokosi opettajaopiskelijat ympäri Suomen Educa-messuille tammikuun lopulla. Seminaarissa kuultiin opettajaksi kasvamisen tarinoita sekä pohdittiin opettajan emotionaalisen osaamisen tärkeyttä.

14.3.2014

Pelastetaan koulutus

Hallituksen rakennepaketissa linjattiin, että työmarkkinoiden tulee olla joustavammat ja koulutusvaatimuksia tulee tarkastella uudella tavalla. Tehtävä sinänsä on yksinkertainen, mutta työmarkkinat eivät.

14.3.2014

Mitä hallitus duunaa?

Liittokokous valitsee SOOLille uuden puheenjohtajiston ja hallituksen toimikaudelle 1.6.2014–31.5.2015. Haluaisitko itse asettua ehdolle? Ketä muita on tyrkyllä? Miten ainejärjestösi äänestää?

14.3.2014

SOOLissa opiskelija päättää

SOOL on sen jäsenyhdistysten eli opettajaopiskelijoiden ainejärjestöjen perustama yhteistyöelin ja jäsenyhdistykset myös käyttävät liiton ylintä päätösvaltaa. SOOLin toiminnan suuntaviivoista päätetään vuosittain liittokokouksessa, jossa äänioikeutettuja ovat jäsenyhdistysten nimeämät kokousedustajat.

14.3.2014

Ihastuttavat vihastuttavat tunteet

Muuttuuko mikään jos opettajien perus- ja täydennyskoulutus ei muutu?

24.1.2014

Sinä olet SOOL

SOOL on toimijoidensa näköinen järjestö ja tarvitsee jäseniään toimiakseen näiden hyväksi. SOOLin hallitus ja me SOOLin toimistolla teemme päivittäin töitä sen eteen, että sinä saisit parempaa opettajankoulutusta nyt ja tulevat opeopiskelijat tulevaisuudessa. SOOLissa tehtävä työ on mahdollista, koska sinä olet SOOLin jäsen.

24.1.2014

Kunnioitus vs. luottamus

Kaksi ja puoli vuotta sitten Ken Wakaume muutti yli 13 miljoonan asukkaan Tokiosta Ouluun ja aloitti opinnot Intercultural Teacher Education -ohjelmassa Oulun yliopistossa. ”Minua jännitti, mutta olin myös innoissani uudesta muutoksesta. Suomalaisella koulutuksella on loistava maine Japanissa, joten oli hienoa päästä opiskelemaan nimenomaan kasvatusalaa Suomeen”, Ken kertoo. Suomalaista koulutusta arvostetaan Japanissa, vaikka koulukulttuuri on erilainen.

24.1.2014

Viro in, Suomi out

Selittääkö täydennyskoulutus eroja PISA-tuloksissa?

24.1.2014

Kuulluksi tulemisen pedagogiikka

Virpi Louhela-Risteelän väitöskirjaansa varten tekemä tutkimusprosessi synnytti opettamisen ja ohjaamisen mallin, joka on nimetty kuulluksi tulemisen pedagogiikaksi. Kuuntelemisen ja kuulluksi tulemisen hetkien myötä on mahdollista oppia hyödyntämään oppilaiden omaehtoinen innostus oppimistilanteesta riippumatta.

24.1.2014

Koulutuspolitiikan suunnistus

Ovatko uudistukset linjassa keskenään, vaikka erilliset työryhmät valmistelevat niitä?

Jaa sivu somessa

Tweet