Koulutukset

SOOLin omat koulutustilaisuudet ovat ruokailuineen maksuttomia SOOLin jäsenmaksun maksaneille jäsenille. Ellei toisin mainita, matkakulut korvataan yhdelle osallistujalle jokaisesta jäsenyhdistyksestä. OAJ:n, SOOLin ja TJS Opintokeskuksen yhteistyössä järjestämät järjestökurssit ovat myös majoituksen osalta osallistujille maksuttomia viikonloppukoulutuksia, joita järjestetään kahdesti vuodessa.SOOL/OAJ/TJS Järjestökurssit

Jäsenyhdistysten aktiiveille suunnatut järjestökurssit järjestään kaksi kertaa vuodessa yhteistyössä OAJ:n ja TJS Opintokeskuksen kanssa. Kevään kurssilla perehdytään järjestötoiminnan perusteisiin ja syksyn kurssilla keskitytään yhdistystoiminnan kehittämiseen ja paikallisen opiskelijatoiminnan kannalta oleellisten aihealueiden käsittelyyn.

Järjestökurssit ovat kaksipäiväisiä ja jokainen SOOLin jäsenyhdistys voi lähettää niille jäsenmäärästään riippuen yleensä 2–3 osallistujaa. Kurssit ovat matkoineen, majoituksineen ja ruokailuineen SOOLin (tai OAJ:n) jäsenmaksun maksaneille osallistujille täysin maksuttomia. Kurssikutsu ja ohjeistus lähetetään jäsenyhdistyksille sähköpostitse.

Puheenjohtajakoulutus

SOOLin jäsenyhdistysten puheenjohtajat ovat kokoontuneet kerran vuodessa kouluttautumaan ja vaihtamaan kuulumisia ainejärjestötoimintaan ja opettajankoulutukseen liittyvistä ajankohtaisista aiheista. Kaksipäiväiset tapaamiset on yleensä pidetty alkuvuodesta ja ne on aloitettu koulutusosuudella Helsingissä, jonka jälkeen ohjelma on jatkunut laivalla risteilyn merkeissä.

Liittokokouskoulutus

SOOL järjestää liittokokouksen lähestyessä jäsenyhdistyksille perehdytysta liittokokouksen menettelytapoihin ja päätösasioihin liittyen.

Täsmäkoulutusta "kuten haluatte"

SOOL haluaa huomioida jokaisen jäsenyhdistyksen erikseen tarjoamalla räätälöityä järjestökoulutusta kullekin sen omien erityistarpeiden ja toiveiden mukaan. Kyseessä voi olla yhdistystoiminnan peruspaketti uudelle hallitukselle tai täsmäkoulutusta jonkun yksittäisen teeman puitteissa, esimerkiksi ainejärjestön toiminnan tai jonkin sen osa-alueen kehittämiseen, paikalliseen opettajaksi opiskelevien edunvalvontaan tai johonkin koulutuspoliittiseen kysymykseen liittyen.

Tavoitteena on, että jokaisen SOOLin jäsenyhdistyksen hallitus saa haluamaansa koulutusta omalla paikkakunnallaan kun siihen vähänkin on tarvetta. Yhdistystoiminnan ja SOOL-yhteistyön perusasioiden kertauskaan ei ole koskaan haitaksi. Älkää epäröikö ottaa yhteyttä! Koulutus on maksutonta SOOLin jäsenyhdistyksille.

Yhdistyskoulutuksen järjestämisestä voi kysyä lisää SOOLin toiminnanjohtajalta.


 

Jaa sivu somessa

Tweet