Yhdistyksille: Paikallinen SOOL

Jäsenyhdistysten kanssa tehtävällä paikallisella yhteistyöllä vahvistetaan positiivista SOOL-yhteishenkeä opettajankoulutuspaikkakunnilla. SOOLin aluetoiminta kattaa myös paikallisen jäsenhankinnan ja jäsenpalvelun opekampuksilla sekä yhteistyön OAJ:n alue- ja paikallisyhdistysten kanssa.

Aluetoimijat

SOOLin aluetoimijat toteuttavat paikallista jäsenpalvelua ja koulutustoimintaa yhdeksällä opettajankoulutuspaikkakunnalla: Espoossa, Helsingissä, Joensuussa, Jyväskylässä, Oulussa, Raumalla, Rovaniemellä, Tampereella ja Turussa. Muilla paikkakunnilla aluetoiminnan yhteyshenkilönä toimii SOOLin aluetoiminnan koordinaattori.

Aluetoimijat kehittävät yhteistyötä paikallisten opeopiskelijoiden keskuudessa ja järjestävät kampuksilla jäsenistölle erilaisia tilaisuuksia muun muassa järjestötoimintaan, työelämään sekä SOOLin jäsenyyteen liittyen.

Kopokummit

Jokaiselle jäsenyhdistykselle on nimetty SOOLin hallituksesta kopokummi, joka toimii koulutuspoliittisena ja edunvalvonnallisena yhteyshenkilönä SOOLin hallituksen ja jäsenyhdistyksen välillä. Kummit pitävät säännöllisesti yhteyttä yhdistyksiin ja avustavat paikallisissa ongelmatilanteissa sekä järjestötoiminnan ja paikallisen edunvalvonnan kehittämisessä.

Jäsenyhdistyksen SOOL-vastaava

SOOL-vastaava on jäsenyhdistyksen hallituksen moniosaaja. Hän toimii oman ainejärjestönsä/opiskelijayhdistyksen SOOL-asiantuntijana sekä SOOL-tiedon aktiivisena viestijänä. Hänen kauttaan voidaan olla yhteydessä SOOLin hallitukseen, toimistolle sekä aluetoimijoihin, toisaalta SOOLin toimijoiden on helppo olla yhteydessä häneen.

SOOL-vastaavan on myös hyvä pysyä kärryillä ajankohtaisessa opettajankoulutusta koskevassa koulutuspoliittisessa keskustelussa ja pyrkiä aktiivisesti kehittämään oman yhdistyksensä toimintaa.

OAJ alueyhdistykset

SOOLille on tärkeää, että opiskelijoiden ääni kuuluu myös OAJ:n alueyhdistysten toiminnassa. Toivomme, että alueyhdistykset valitsevat hallitukseensa opiskelijaedustajan, joka on nimenomaan SOOLin aktiivitoimija.

SOOLin edustaja ei välttämättä tarvitse varsinaista hallituspaikkaa, vaan hän voi olla valittuna opiskelijaedustajana puhe- ja läsnäolo-oikeudella. Meille on tärkeää, että viestit kulkevat opiskelijaedustajilta alueyhdistyksen hallitukselle ja hallitukselta opiskelijoille.

Toivomme, että valinnan jälkeen alueyhdistys ilmoittaa SOOLin toimistolle edustajan, jotta voimme pitää heihin yhteyttä sekä kouluttaa heitä tehtäväänsä varten.

Jaa sivu somessa

Tweet