17.11.2016

Tempo ry on musiikkia, tanssia ja pedagogiikkaa Kuopiossa

Yksi tuoreimmista SOOL-perheen jäsenistä, Tempo ry, on SOOLin ensimmäinen jäsenyhdistys, joka löytyy Puijon tornin juuresta Kuopiosta.

NOORA KORHONEN
Soolibooli 5/16

Annie mestariampuja -musikaali Kuopion kaupunginteatterissa. Kohtauksessa on mukana seitsemän musiikin tai tanssin opiskelijaa. Kuva: Sami Tirkkonen

Tempo ry on Savonian ammattikorkeakoulun musiikkipedagogian ja tanssinopettajaopiskelijoiden opiskelijayhdistys, jonka tavoitteena on kehittää koulutusta yhä paremmaksi yhteistyössä yksikön johdon ja opettajien kanssa. Pohjois-Savon keskuskaupungissa tapahtuu jos jonkinmoista sinihaalaristen johdosta, kun Tempo ry järjestää tutor-toimintaa, opiskelijoiden illanviettoja ja virkistystempauksia jäsenilleen.

Vaikka Tempo ry on perustettu jo vuonna 2003, nykyisen hallituksen voimin on saatu entistä väkevämpi vaihde silmään, ja yhdistyksen toimintaa on saatu aktivoitettua entisestään.

Tavoitteet ovat kuitenkin vielä korkeammalla ja toiveissa on saada yhdistys yhä aktiivisemmaksi ja näkyvämmäksi toimijaksi opiskelijoiden arjessa. Kyselin Tempon hallituslaisilta, millaisena he näkevät oman järjestönsä.

"Tempo on kuin napakettu, koska se on vähemmistö mutta silti niin cool."

Kun pyysin tempolaisia kuvailemaan yhdistystä parilla adjektiivilla, esiin nousivat ensimmäisenä sanat luova ja monipuolinen sekä sanapari pieni ja pippurinen.

Luovuus on usein musiikki- ja tanssialalla avainasemassa, useimmilla opiskelijoilla on opettajaidentiteetin vieruskaverina myös vahva taitelijaidentiteetti. Opintojen ohessa ja osana opiskelijat osallistuvat aktiivisesti erilaisiin musiikki- ja tanssiprojekteihin, kuten Kuopion kaupunginteatterin musikaaleihin.

Yksi tämän syksyn kuumimmista puheenaiheista onkin ollut Annie Mestariampuja -musikaali, jossa on mukana töissä niin muusikoita kuin tanssijoitakin Tempon jäsenistöstä.

Suuria koulutuspoliittisia tai edunvalvonnallisia huolia Tempolla ei nyt syksyllä ole onneksi ollut. Koulutusleikkauksien on huomattu vaikuttavan hiukan kontaktiopetuksen määrään, mikä on ollut yleinen ilmiö myös muissa opettajankoulutusta tarjoavissa oppilaitoksissa.

Kuopiossa opiskeleville musiikkipedagogeille ja tanssinopettajille kuuluu paljon kontaktiopetusta, ja leikkausten kohde on sen puolesta ollut helppo havaita. Koulutuksen erityislaatuisuus kun kaipaa paljon vuorovaikutusta ja henkilökohtaista ohjausta.

"Meininkileissön on hyvä, Tempo ry kukoistaa!"

Vaikka yhdistys ja sen kuusihenkinen hallitus ovat kooltaan pieniä, meininki on pippurista, ja uusia tapahtumia syntyy kuin sieniä sateella. Hallituksen jäsenet kehuivat erityisesti puheenjohtaja Melike Başaranoğlua vahvasta visiosta ja lankojen käsissä pitämisestä.

Kauden aikana on syntynyt valtavasti uusia ideoita ja yhteisöllisyyden tunne koko opiskelijaporukan kesken on kasvanut.

Tempon tapahtumista eniten kehuja saavat vuosijuhlat, jotka on järjestetty vasta kerran, mutta joista aiotaan tehdä jokavuotinen perinne. Koska opinnoissa musiikkipedagogi- ja tanssinopettajaopiskelijoilla on yllättävän vähän yhteistä, vuosijuhlassa kaikki kokoontuvat yhteen viettämään aikaa hyvän ruoan ja juoman merkeissä. Onnistunutta tapahtumaa on odotettu koko vuosi!

Muita huipputapahtumia ovat olleet sitsit ja pikkujoulut, joissa tarjoillaan glögiä ja herkkuja. Myös helmikuussa Savonlinnassa järjestettäviä SOOLin Talvipäiviä odotellaan jo malttamattomana!

"Tervetulloo Kuopijoon!"

Tempon toiveissa on kehittää jatkossa yhteistyötä SOOLin ja sen jäsenyhdistysten kanssa tiiviimmäksi. Tempolaisiin saa kuulemma olla yhteydessä, jos Savon metsiin eksyy ja siellä kaipaa kavereita!

Viimeisinä terveisinään Sooliboolin lukijoille tempolaiset lähettävät seuraavaa: "Älkää unohtako nauttia musiikista, tanssista ja teatterista. Me luvataan, että niistä tulee parempi mieli! Nähdään Talvipäivillä!"

"Mu-si-soi: Musiikki sisälläni soi” -tanssitapahtuma oli lapsille tarkoitettu tanssin ja musiikin yhteisproduktio, jossa esiintyi Savonian musiikki- ja tanssipedagogiikkaopiskelijoita. Kuva: Mira Öling


Lue myös:
Tempo ry:n ja Kuopion kaupunginteatterin yhteistyö toimii!


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet