Uutiset ja tiedotteet

17.3.2017

SOOL ulkoistaa osan jäsenpalveluistaan

SOOLissa käytiin helmi-maaliskuun vaihteessa yhteistoimintaneuvottelut heikentyneen taloustilanteen vuoksi.

16.2.2017

Ennätysmäärä opeopiskelijoita tulossa Talvipäiville

Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOLin perinteisille Talvipäiville on ilmoittautunut yli 2 300 opettajaksi opiskelevaa eri puolilta Suomea. Talvipäivät pidetään viikonloppuna 17.–19. helmikuuta Savonlinnassa, jossa valmistaudutaan opettajankoulutuksen siirtoon Joensuuhun.

11.1.2017

Aineenopettajaksi opiskelevien järjestäytyminen edelleen laskussa

Aineenopettajaksi opiskelevien osuus SOOLin jäsenistöstä on laskussa jo kuudetta vuotta. Samaan aikaan erityisesti lastentarhanopettajaksi ja erityisopettajaksi opiskelevien jäsenmäärät ovat tukevassa kasvussa.

21.12.2016

Korkeakoulutettujen työttömyys kääntyi laskuun – mutta ei kasvatustieteissä

Korkeakoulutettujen työttömyys on kääntynyt laskuun viiden vuoden kasvun jälkeen. Kasvatustieteen maistereiden ja lastentarhanopettajien työllisyystilanne kuitenkin huononi edelleen vuoden 2016 aikana.

26.10.2016

SOOL on Lapikkaan tukena vaikeassa tilanteessa

Lapikas ry on ajautunut taloudellisiin vaikeuksiin huolimattomasta taloudenpidosta sekä kavalluksesta aiheutuneiden tappioiden vuoksi. SOOL tukee jäsenyhdistyksensä somekampanjaa ja kannustaa myös muita auttamaan Lapikas takaisin jaloilleen.

13.10.2016

Opettajankoulutuksen kehittämisohjelma korostaa rohkeutta ja luovuutta

Tänään julkistettu opettajankoulutuksen kehittämisohjelma on opetus- ja kulttuuriministeriön asettaman Opettajankoulutusfoorumin vastaus yhteiskunnan nopean muutoksen asettamiin haasteisiin. Ohjelmaan on kirjattu tavoitteita ja toimenpiteitä, joiden avulla suomalaisen opettajankoulutuksen on tarkoitus säilyä vahvana, vetovoimaisena ja kansainvälisesti arvostettuna.

8.3.2016

SOOL kehottaa osallistumaan opintotukimielenosoitukseen

Opintotuen muuttaminen lainapainotteisemmaksi vähentäisi koulutuksellista tasa-arvoa, lisäisi yhteiskunnan eriarvoistumista ja heikentäisi vähempiosaisten perheiden lasten korkeakoulutusmahdollisuuksia. Opiskelijajärjestöjen mielenilmaus järjestetään Helsingissä 9. maaliskuuta.

Jaa sivu somessa

Tweet