Uutiset ja tiedotteet

30.5.2023

Muista jäsenetusi kesän kuvioissa

SOOLin lukemattomista jäseneduista kannattaa ottaa kaikki hyöty irti myös kesällä. Omia jäsentietojasi ylläpidät kätevästi Omat tiedot -sivuilla.

30.5.2023

Osallistuitko lakkoon? Hae lakkoavustusta

OAJ avustaa lakkoon osallistuneita OAJ:n ja SOOLin jäseniä 180 eurolla päivää kohden.

17.5.2023

Yksityisten päiväkotien lakko toteutuu 23.-24.5. – Myös uusi lakkovaroitus annettu

Lakko ja vuoronvaihto- sekä ylityökiellot koskevat myös sijaisia ja SOOLin jäseniä. Työnantaja pidättää palkan lakon ajalta, mutta OAJ:ltä voi hakea lakkoavustusta.

11.5.2023

Opiskelijoille äänivaltainen edustus OAJ:n valtuustoon

SOOL saa jatkossa kolme äänivaltaista edustajaa OAJ:n valtuustoon. Kevätvaltuuston päätös mahdollistaa opiskelijoiden äänen kuulumisen entistä voimakkaammin ammattijärjestön sisällä.

10.5.2023

Lakkovaroitus yksityisiin päiväkoteihin

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on antanut yksityisten päiväkotien opettajia koskevan lakkovaroituksen. Mahdollinen lakko alkaa 23.5. ja koskee myös sijaisia ja SOOLin jäseniä.

9.5.2023

Vuoden opeopiskelija päätyi varhaiskasvatuksen opintoihin mutkien kautta

SOOL on valinnut Jyväskylän yliopistossa varhaiskasvatuksen opettajaksi opiskelevan Satu Palomäen Vuoden opeopiskelijaksi 2023.

9.5.2023

Vuoden harjoittelunohjaaja tarjoaa ohjattavilleen kuulluksi tulemisen kokemuksen

SOOL on valinnut Joensuussa Pyhäselän koulussa ja lukiossa opinto-ohjaajana toimivan Sanna Tuomiston Vuoden harjoittelunohjaajaksi 2023. Opetusharjoittelijoiden mukaan hän on roolimalli ja taitava palautteenantaja.

3.5.2023

SOOL hakee aluetoimijaa Raumalle

Haemme aluetoimijaa ensi lukuvuodeksi Raumalle vastaamaan SOOLin näkyvyydestä kampuksella. Jos etsit joustavaa ja osa-aikaista työtä opeopintojen oheen, lähetä hakemuksesi 14.5. mennessä.

16.4.2023

Liittokokous päätti SOOLin suuntaviivoista, Emppu Laakkonen puheenjohtajaksi

Helsingissä 15.–16. huhtikuuta pidetty SOOLin sääntömääräinen liittokokous on hyväksynyt liiton toimintasuunnitelman vuodelle 2024 ja vahvistanut talousarvion sekä ensi lukuvuoden jäsenmaksun, joka säilyy ennallaan. Liiton puheenjohtajaksi valittiin erityisopettajaksi opiskeleva Emppu Laakkonen Helsingistä.

14.4.2023

Parannus määräaikaisten opettajien lomakorvaukseen on askel oikeaan suuntaan

SOOL on erittäin tyytyväinen OAJ:n neuvottelemaan parannukseen, joka korottaa määräaikaisten opettajien lomakorvauksia. Seuraavaksi on aika saada muutos varsinkin vastavalmistuneita opettajia koskettavaan kesätyöttömyyteen.

9.3.2023

OAJ ja opiskelijajärjestöt: Nuorten opiskelu- ja työkyky on turvattava

Nuorista aikuisista jo joka neljäs on työuupunut tai vähintään riski uupua on kohonnut. Järjestöt esittävät kannanotossaan ratkaisuja kestävämmän työ- ja opiskeluelämän saavuttamiseksi.

6.3.2023

Rauman kampuksen toiminnot jatkuvat entisellään

Turun yliopiston suunnitelmat käsityökasvatuksen linjan lakkauttamisesta ja luokanopettajalinjan siirtämisestä Raumalta Turkuun ovat purkautuneet yliopiston ja Rauman kaupungin välisen yhteistyösopimuksen myötä. 

27.2.2023

Osa opiskelijoista ei mahtunut iltabileisiin Talvipäivillä

Osa osallistujista jäi ovien ulkopuolelle SOOLin Talvipäivien iltatapahtumassa Oulun Energia Areenalla lauantaina 25. helmikuuta.

23.2.2023

SOOLin Talvipäivät kokoaa yli kolme tuhatta opeopiskelijaa Ouluun

SOOLin legendaariset Talvipäivät pidetään tänä vuonna Oulussa viikonloppuna 24.–26. helmikuuta. Ohjelmassa on muun muassa Talvirieha kilpailuineen lauantaina sekä iltabileet, joissa pääesiintyjänä nähdään Gasellit.

21.2.2023

Työelämätietoa opettajaksi valmistuville

Oletko valmistumassa ja siirtymässä työelämään? OAJ ja SOOL järjestävät kevään aikana opekampuksilla valmistuvien infoja, joiden tarkoituksena on antaa työelämään siirtyville opettajille ajankohtaista tietoa työnhausta, työttömyysturvasta, palkkauksesta, työajoista sekä ammattijärjestön edunvalvonnasta.

13.2.2023

Kenestä Vuoden opeopiskelija ja Vuoden harjoittelunohjaaja?

Nyt saa ehdottaa! Löytyykö opiskelukavereistasi Vuoden opeopiskelija tai ansaitseeko harjoittelunohjaajasi kiitosta ja kunniaa? Kaikki SOOLin jäsenet voivat jättää omat ehdotuksensa 8.3. mennessä.

2.2.2023

OAJ:ltä kunniamaininta raumalaisille opiskelijoille

Tunnustus annettiin #kampusrauha -hankeen toimijoille rohkeasta, sitkeästä ja myös vastapuolta kuuntelevasta vaikuttamistyöstä paikallisen opiskelijakulttuurin ja kampusyhteisön hyväksi.

10.1.2023

Opettajien työttömyyskassa on nyt Opetus ja tiede -työttömyyskassa

Vuoden vaihteessa käyttöön otettu uusi nimi kuvastaa kassan laajentuneita jäsenyysedellytyksiä. Opetus ja tiede -työttömyyskassaan voi liittyä voimassaolevan työsuhteen perusteella jo opiskeluaikana.

20.12.2022

Muovinen jäsenkortti poistuu käytöstä - asenna OAJ-sovellus

Vuoden 2023 alusta SOOLin ja OAJ:n jäsenkortti muuttuu sähköiseksi, ja sen saa puhelimeensa asentamalla OAJ-sovelluksen. Vuoden vaihteessa päättyvät myös jäsenetuihin kuuluneet polttoainealennukset.

14.12.2022

Järjestöt: Lukiokoulutuksen rahoituksen leikkurista luovuttava seuraavalla hallituskaudella

OAJ, Lukiolaisten Liitto, Sivistystyönantajat ja SOOL vaativat muutoksia lukiokoulutuksen rahoitukseen. Nuorten hyvinvoinnista ja oppimisen edellytyksistä huolehtiminen olisi tärkeää sekä yksilön että yhteiskunnan kannalta mutta nykyisellään lukiokoulutuksen rahoitus ei vastaa sen todellisia kustannuksia.

Jaa sivu somessa

Tweet