24.1.2018

SOOLin jäsenmäärä kääntyi kasvuun

Opettajaksi opiskelevien liiton jäsenmäärä kääntyi vuoden 2017 aikana yli seitsemän prosentin nousuun parin vuoden laskusuhdanteen jälkeen. Järjestäytyminen näyttää jälleen kiinnostavan opeopiskelijoita.

SOOLiin kuului vuoden vaihteessa 7 252 eri alojen opettajaksi opiskelevaa, mikä on 7,3 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Erityisesti kasvoivat lastentarhanopettajaksi ja luokanopettajaksi opiskelevien jäsenmäärät, ja heidän osuutensa lähentelee nyt 60 prosenttia kaikista liittoon kuuluvista. Varsinkin lastentarhanopettajaksi opiskelevien jäsenmäärän kasvua selittävät osaltaan aloituspaikkojen lisäykset.

Pitkän aikaa trendinomaisena jatkunut aineenopettajaopiskelijoiden jäsenmäärän laskukin näyttäisi olevan taittumassa. Heidän osuutensa SOOLin koko jäsenistöstä on ehtinyt 2010-luvun kuluessa laskea noin 40 prosentista 28 prosenttiin. Ammatillisten opintojen opettajaksi opiskelevien osuus oli vuonna 2017 lievässä laskussa.

– Ammattikorkeakouluissa sekä aineenopettajaksi opiskelevien tavoittamisessa on omat haasteensa, mutta on kannustavaa huomata SOOLin aluetoiminnan kehittämisen ja aktiivisten aluetoimijoiden myötä saavutettuja tuloksia, kertoo liiton järjestösihteeri Martina Wetterstrand.

Suurimmat SOOL-kaupungit ovat edelleen Helsinki ja Jyväskylä, joissa opiskelee lähes 40 prosenttia koko jäsenistöstä. Joensuu tulee vuoden kuluttua nousemaan niiden kanssa samaan kokoluokkaan, kun opettajankoulutus Savonlinnassa päättyy ja opiskelijat siirtyvät Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampukselle.

Hieman yli 80 prosenttia SOOLin jäsenistöstä on naisia. Opettajien Työttömyyskassaan kuului vuoden vaihteessa SOOLin kautta 655 jäsentä.

» SOOLin jäsenyhdistykset


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet