Uutiset

10.2.2022

Opeopiskelijan printtijulkaisu on nyt hiilineutraali

SOOLin julkaisema Opeopiskelija-lehti on saanut käyttöönsä Hiilineutraali painotuote -merkin.

18.10.2021

Kriittiseen lukutaitoon tulee kiinnittää huomiota opettajankoulutuksessa

Nuorten lukutaito on heikentynyt 2000-luvulla selvästi ja Opetushallituksessa valmistellaan kansallista lukutaitostrategiaa suomalaisten lukutaidon vahvistamiseksi. SOOL ilmaisi Opetushallituksen pyytämässä lausunnossaan huolensa lukutaidon heikentymisestä ja sosioekonomisten tekijöiden vaikutuksesta kehitykseen.

31.8.2021

Lähes kaikki opettajankoulutusyksiköt aloittavat syyslukukauden kampuspainotteisessa hybridimallissa

SOOL selvitti, miten eri opettajankoulutusyksiköt järjestävät opinnot syyslukukaudella 2021. Opettajankoulutusyksiköt korostavat tiedotteissaan ja linjauksissaan, että kaikki opetus ja opiskelu pyritään järjestämään mahdollisimman koronaturvallisesti.

6.8.2021

SOOLin ja OAJ:n jäsenrekisteri ja jäsenpalvelut uudistuvat – palveluissa tilapäisiä puutteita

Uuden järjestelmän myötä jäsenmaksujen maksaminen ja omien jäsentietojen ylläpitäminen ja päivittäminen helpottuvat. Omat tiedot -sivuille kirjaudutaan joko omilla SOOL-jäsentunnuksilla, pankkitunnistuksella tai mobiilivarmenteella.

3.3.2021

Opeopiskelijat tarttuivat liikuntahaasteeseen

SOOLin liikuntahaasteeseen osallistui yhteensä 29 joukkuetta ja liikuntasuorituksia ilmoitettiin lähes 900. Voittajajoukkue palkitaan hyvinvointipalkinnolla ja yksittäisten osallistujien kesken arvottiin älykelloja.

13.11.2020

Spessu ry SOOLin jäsenyhdistykseksi

SOOLin hallitus on hyväksynyt Spessu ry:n SOOLin jäsenyhdistykseksi. Oulun yliopistossa erityispedagogiikkaa opiskelevien ainejärjestö Spessu on perustettu keväällä 2016.

26.10.2020

Opetusharjoitteluiden on jatkuttava

Opetusharjoittelut ovat suomalaisen opettajankoulutuksen kivijalka ja laadun tae eivätkä ne saa keskeytyä tai niiden laatu heiketä pandemiatilanteessakaan. SOOLin mukaan yhdenkään opeopiskelijan ei tule joutua valmistumaan ilman kokemusta lähiopetusharjoittelusta.

20.10.2020

Talvipäivät jää väliin – vaihtoehtoista ohjelmaa suunnitteilla

SOOLin Talvipäivät 2021 on päätetty perua koronaviruspandemian vuoksi covid-19-tartuntojen ehkäisemiseksi ja altistuneiden määrän rajoittamiseksi.

13.3.2020

Pandemian vaikutukset SOOLin toimintaan: Tapahtumia peruttu

SOOLin hallitus on päättänyt peruuttaa huhtikuun alussa koolle kutsutun liittokokouksen sekä muut kevään tapahtumat toistaiseksi. Tapahtumat perutaan annettujen suositusten perusteella koronavirustartuntojen rajoittamiseksi.

25.2.2020

SOOL: Fasismille ei tule antaa tilaa

Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry ei tee yhteistyötä Perussuomalaisten Nuorten kanssa, ennen kuin järjestö irtisanoutuu julkisesti fasismista.

31.1.2020

SOOLin jäsenmäärä ennätyslukemissa

SOOLin kokonaisjäsenmäärä vuodenvaihteessa ja samalla liiton virallinen jäsenmäärä oli 7 431 mikä on yli kolme prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kyseessä on SOOLin historian korkein vuodenvaihteen jäsenmäärälukema.

22.1.2020

Nämä opettajankoulutusyksiköt osallistuivat SOOLin ilmastohaasteeseen

SOOL haastoi syksyllä kaikki opettajankoulutusyksiköt osallistumaan ilmastonmuutoksen vastaisiin toimiin ja sisällyttämään ilmastokasvatusta opettajankoulutukseen. Haasteeseen vastasi yhdeksän koulutusyksikköä.

26.11.2019

Historiallinen nimitys: opeopiskelija Akavan hallitukseen

Akava päätti osallistaa myös opiskelijoita palkansaajakeskusjärjestön päätöksenteossa. Opettajaksi opiskelevia edustava Sanni Salmenoja nimettiin Akavan hallitukseen järjestön liittokokouksessa Helsingissä.

11.4.2019

SOOLin näkökulma opettajien vuosityöaikakokeiluun

Viime aikoina opettajia on puhututtanut opettajien vuosityöaikakokeilu. Tiedossa on, että myös opiskelijoita on aktiivisesti lähestytty aiheesta eri sosiaalisen median kanavissa. SOOL painottaa tässä vaiheessa kokeilun vapaaehtoisuutta ja tulee määrittelemään kantansa vuosityöaikaan sitten, kun kokeilun tulokset ovat selvillä.

22.3.2019

Hei ope -podcastin ensimmäisen jakson aiheena on kiusaaminen

SOOL aloitti podcast-lähetykset Soundcloud-palvelussa. Ensimmäisen jakson aiheena on kiusaaminen.

18.12.2018

Opettajankoulutukseen yhteisvalinta vuonna 2020

Opettajankoulutukseen hakeutuminen sujuvoituu jatkossa. Osallistumalla yhteen soveltuvuuskokeeseen hakija voi vuodesta 2020 lähtien hakea useampiin opettajankoulutuksiin ja yliopistoihin, mikä ei nykyisin ole mahdollista.

7.6.2018

Opettajankoulutuksen soveltuvuuskokeet säilyvät

Vuodesta 2020 alkaen opettajankoulutuksen soveltuvuuskokeeseen voi päästä suoraan ylioppilastutkintotodistuksen perusteella. SOOL on mukana kehittämässä yhtenäisempiä soveltuvuuskokeita kaikkiin koulutusyksikköihin.

23.5.2018

Opiskelijoille äänioikeus OAJ:n toimikuntiin ja työryhmiin

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n hallitus päätti toukokuun kokouksessaan myöntää opiskelijaedustajille äänioikeuden kaikkiin hallituksen alaisiin valmisteleviin toimikuntiin ja työryhmiin.

19.2.2018

SOOL kehottaa tukemaan yliopistoalan mahdollista lakkoa

Yliopistoalalle on annettu työehtosopimusneuvotteluiden vauhdittamiseksi lakkovaroitus. Ensimmäisenä toteutetaan Helsingin yliopistoa ja Helsingin normaalikouluja koskeva työtaistelu keskiviikkona 28.2.2018, ellei neuvotteluratkaisua saavuteta ennen sitä. Sopimusneuvottelut jatkuvat työtaisteluvaroituksesta huolimatta.

8.2.2018

Varhaiskasvatuksen asema vahvistuu uuden varhaiskasvatuslain myötä

SOOL on tyytyväinen opetus- ja kulttuuriministeriön julkaisemaan varhaiskasvatuslain luonnokseen, jossa varhaiskasvatus nostetaan suomalaisen koulutusjärjestelmän keskeiseksi osaksi.

Jaa sivu somessa

Tweet