Uutiset

14.11.2023

SOOLin Talvipäivät 2024 Tampereella loppuunmyyty

SOOLin Talvipäivien liput tulivat myyntiin tiistaina 14. marraskuuta ja myytiin heti loppuun. Talvipäivät pidetään Tampereella 23.–25. helmikuuta. 

10.11.2023

SOOL kannattaa adressia lasten oikeuksien turvaamiseksi Gazassa

YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen mukaan sopimusvaltioiden tulee ryhtyä kaikkiin mahdollisiin toimiin suojellakseen ja hoitaakseen lapsia, joihin aseellinen selkkaus vaikuttaa. Adressissa vedotaan Suomen hallitukseen lasten oikeuksien turvaamiseksi Gazassa ja tulitauon edistämiseksi.

28.9.2023

Haluatko itsellesi vuoden 2024 OAJ-taskukalenterin?

Tee tilaus nyt, jos haluat saada jäsenetuhisi kuuluvan OAJ-taskukalenterin ensi vuodelle. Mikäli tilasit kalenterin jo viime vuonna tai aiemmin, tilauksesi on edelleen voimassa.

27.9.2023

Katko ry SOOLin jäsenyhdistykseksi

Turun yliopiston kasvatustieteen, erityispedagogiikan ja aikuiskasvatustieteen opiskelijoita edustava Katko ry on hyväksytty SOOLin 47. jäsenyhdistykseksi.

1.9.2023

SOOL ja OAJ vetosivat työministeriin aikuiskoulutustuen puolesta

Aikuiskoulutustuella on ollut suuri vaikutus tutkintojen suorittamiseen, oman koulutustason nostoon, ammatinvaihtoon ja työssä jaksamiseen. Sitä ei pidä lakkauttaa eikä leikata, toteavat OAJ ja SOOL yhteisessä vetoomuksessa.

28.8.2023

Jäsenkyselyn antia: SOOL-jäsenyys koetaan tärkeänä

SOOLin jäsenkyselyyn vastanneet pitivät tärkeimpinä jäsenetuina kattavia vakuutusetuja sekä SOOLin Talvipäivien alennusta. Edunvalvonnallisista asioista tärkeiksi koettiin erityisesti työelämäkysymykset, tasa-arvopolitiikka ja opettajankoulutuksen kehittämisen.

7.8.2023

Opetusalan vetovoimaisuus säilyy, jos resurssit turvataan

OAJ:n tekemän kyselyn mukaan opettajaksi opiskelevilla on intoa ja korkeat odotukset työstään mutta myös huolenaiheita riittää. Keväällä tehdyn kyselyn kohderyhmänä olivat opettajaksi opiskelevat sekä noin viisi vuotta koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalalla toimineet.

11.5.2023

Opiskelijoille äänivaltainen edustus OAJ:n valtuustoon

SOOL saa jatkossa kolme äänivaltaista edustajaa OAJ:n valtuustoon. Kevätvaltuuston päätös mahdollistaa opiskelijoiden äänen kuulumisen entistä voimakkaammin ammattijärjestön sisällä.

14.4.2023

Parannus määräaikaisten opettajien lomakorvaukseen on askel oikeaan suuntaan

SOOL on erittäin tyytyväinen OAJ:n neuvottelemaan parannukseen, joka korottaa määräaikaisten opettajien lomakorvauksia. Seuraavaksi on aika saada muutos varsinkin vastavalmistuneita opettajia koskettavaan kesätyöttömyyteen.

9.3.2023

OAJ ja opiskelijajärjestöt: Nuorten opiskelu- ja työkyky on turvattava

Nuorista aikuisista jo joka neljäs on työuupunut tai vähintään riski uupua on kohonnut. Järjestöt esittävät kannanotossaan ratkaisuja kestävämmän työ- ja opiskeluelämän saavuttamiseksi.

6.3.2023

Rauman kampuksen toiminnot jatkuvat entisellään

Turun yliopiston suunnitelmat käsityökasvatuksen linjan lakkauttamisesta ja luokanopettajalinjan siirtämisestä Raumalta Turkuun ovat purkautuneet yliopiston ja Rauman kaupungin välisen yhteistyösopimuksen myötä. 

27.2.2023

Osa opiskelijoista ei mahtunut iltabileisiin Talvipäivillä

Osa osallistujista jäi ovien ulkopuolelle SOOLin Talvipäivien iltatapahtumassa Oulun Energia Areenalla lauantaina 25. helmikuuta.

2.2.2023

OAJ:ltä kunniamaininta raumalaisille opiskelijoille

Tunnustus annettiin #kampusrauha -hankeen toimijoille rohkeasta, sitkeästä ja myös vastapuolta kuuntelevasta vaikuttamistyöstä paikallisen opiskelijakulttuurin ja kampusyhteisön hyväksi.

10.1.2023

Opettajien työttömyyskassa on nyt Opetus ja tiede -työttömyyskassa

Vuoden vaihteessa käyttöön otettu uusi nimi kuvastaa kassan laajentuneita jäsenyysedellytyksiä. Opetus ja tiede -työttömyyskassaan voi liittyä voimassaolevan työsuhteen perusteella jo opiskeluaikana.

20.12.2022

Muovinen jäsenkortti poistuu käytöstä - asenna OAJ-sovellus

Vuoden 2023 alusta SOOLin ja OAJ:n jäsenkortti muuttuu sähköiseksi, ja sen saa puhelimeensa asentamalla OAJ-sovelluksen. Vuoden vaihteessa päättyvät myös jäsenetuihin kuuluneet polttoainealennukset.

14.12.2022

Järjestöt: Lukiokoulutuksen rahoituksen leikkurista luovuttava seuraavalla hallituskaudella

OAJ, Lukiolaisten Liitto, Sivistystyönantajat ja SOOL vaativat muutoksia lukiokoulutuksen rahoitukseen. Nuorten hyvinvoinnista ja oppimisen edellytyksistä huolehtiminen olisi tärkeää sekä yksilön että yhteiskunnan kannalta mutta nykyisellään lukiokoulutuksen rahoitus ei vastaa sen todellisia kustannuksia.

7.12.2022

Opettajaksi opiskelevien eduskuntavaalitavoitteet: Kasvatuksen ja koulutuksen puolella

SOOLin mukaan kasvatuksesta ja koulutuksesta ei ole enää varaa leikata, vaan rahoitusta tulee nostaa. Ehdokkaat voivat allekirjoittaa eduskuntavaalitavoitteet SOOLin sivuilla ja sitoutua olemaan kasvatuksen ja koulutuksen puolella.

14.11.2022

Rauman opettajankoulutuksen alasajo pahentaisi opettajapulaa

OAJ ja SOOL vastustavat jyrkästi Turun yliopiston suunnitelmia siirtää opettajankoulutuksen tutkinto-ohjelmat Raumalta Turkuun. Ne eivät myöskään hyväksy yliopiston ajatuksia lakkauttaa käsityökasvatuksen tutkinto-ohjelma. Järjestöjen mielestä suunnitelmat hankaloittaisivat opettajapulaa entisestään.

19.8.2022

Varhaiskasvatuksen opettajien kelpoisuusvaatimuksia ei pidä väljentää

Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen on esittänyt varhaiskasvatuslain muuttamista niin, että päiväkoteihin ja esiopetukseen voisi helpommin palkata ammattikorkeakoulutuksen saanutta henkilökuntaa. SOOLin mukaan varhaiskasvatuksessa opetuksen pedagoginen vastuu tulee olla jatkossakin yliopistokoulutuksen saaneilla varhaiskasvatuksen opettajilla.

8.8.2022

Riku Oras SOOLin toiminnanjohtajaksi

Opettajaksi opiskelevien liiton uutena toiminnanjohtajana ja OAJ:n opiskelijatoiminnan asiantuntijana on aloittanut kasvatustieteen maisteri Riku Oras. Samalla koordinaattoriksi SOOLin toimistolle palaa tehtävää aiemminkin hoitanut Saara Vuorinen.

Jaa sivu somessa

Tweet