26.10.2016

SOOL on Lapikkaan tukena vaikeassa tilanteessa

Lapikas ry on ajautunut taloudellisiin vaikeuksiin huolimattomasta taloudenpidosta sekä kavalluksesta aiheutuneiden tappioiden vuoksi. SOOL tukee jäsenyhdistyksensä somekampanjaa ja kannustaa myös muita auttamaan Lapikas takaisin jaloilleen.

Lapin yliopiston luokanopettajaksi opiskelevien ainejärjestö Lapikas ry järjesti helmikuussa 2016 SOOLin Talvipäivät, joille osallistui noin 1 700 opettajaksi opiskelevaa eri puolilta Suomea. Kesällä liitolle toimitettujen tietojen mukaan Talvipäivien järjestelyt olivat toteutuneet suunnitelmien mukaisesti ja tapahtuma oli jopa tuottanut voittoa. Syksyllä saimme kuitenkin kuulla, että todelliset talouden luvut eivät olleet väitetyn mukaisia. Järjestön aiempaa merkittävästi suurempi rahaliikenne oli altis myös väärinkäytöksille.

Tällä hetkellä tapaukseen liittyy rikostutkinta, jossa yhtä järjestön silloista toimijaa syytetään törkeästä kavalluksesta. Lapikkaan velkatilanne näyttää kärjistyneen huolimattomasta taloudenpidosta sekä kavalluksesta aiheutuneiden tappioiden takia.

SOOL tarjoaa vuosittain Talvipäivien järjestäjille tukimateriaalin sekä ohjauksen tilaisuuden järjestämiseksi. Näin toimittiin myös Rovaniemen Talvipäivien osalta ja tukea tarjottiin koko suunnitteluprosessin ajan. Sopimuksemme mukaisesti Talvipäivien kulloisellakin järjestäjällä on kokonaisvastuu tapahtuman toteutuksesta ja taloudenhoidosta sekä siitä, että ohjeistuksia noudatetaan.

Olemme olleet Lapikkaan toimijoihin aktiivisesti yhteydessä koko syksyn. Olemme välittäneet lainopillista konsultaatiota ja pyrkineet auttamaan tilanteen selvittelyssä. Tilanne on ymmärrettävästi raskas Lapikkaan nykyisille toimijoille ja pyrimme parhaamme mukaan tukemaan heitä, jotta Lapikkaan taloudellinen tilanne saadaan korjattua. SOOL tukee myös Annoin säälistä Lapikkaalle -kampanjaa ja kannustaa myös muita SOOLin jäsenyhdistyksiä ja yksityishenkilöitä auttamaan Lapikas takaisin jaloilleen.


Aiheesta muualla:
Yle: Yliopiston ainejärjestö halutaan pelastaa konkurssilta – opiskelijoita voi tilata vaikka lumitöihin (4.11.2016)

 


Lisää aiheesta

13.5.2024

Vuoden opeopiskelijaksi valitulla Lotta Nuutisella on jo valmistuessaan pitkä työkokemus

Kotitalousopettajaksi Helsingin yliopistosta valmistuvan Lotta Nuutisen mukaan vähentyvät resurssit ovat haastaneet sekä harjoitteluja että joitain opintoja, joita on tiivistetty ja vähennetty.

21.4.2024

Mira Laurinantti SOOLin puheenjohtajaksi

Viikonloppuna 20.–21. huhtikuuta pidetty Opettajaksi Opiskelevien Liiton liittokokous päätti muun muassa liiton koulutuspoliittisista linjauksista ja jäsenmaksun korotuksesta. Lisäksi valittiin uusi puheenjohtajisto ja hallitus vuoden mittaiselle toimikaudelle.

15.4.2024

SOOL hakee aluetoimijoita ensi lukuvuodeksi

Haemme ensi lukuvuodeksi uusia aluetoimijoita Helsinkiin, Joensuuhun, Jyväskylään, Ouluun, Raumalle, Rovaniemelle ja Tampereelle. Aluetoimijat vastaavat SOOLin paikallisesta jäsenhankinnasta ja näkyvyyden vahvistamisesta kampuksilla. Jos etsit joustavaa ja osa-aikaista työtä opeopintojen oheen, lähetä hakemuksesi 28.4. mennessä.

5.3.2024

Liittokokouskutsu 20.-21.4.2024

Taas on aika päättää SOOLin toiminnan suuntaviivoista ja edunvalvonnan linjauksista sekä valita liiton puheenjohtajisto ja hallitus seuraavalle kaudelle. Kokouskutsu on lähetetty jäsenyhdistyksille sähköpostitse.

27.2.2024

SOOLin Talvipäivät Helsinkiin vuonna 2025

Talvipäivät palaa ensi vuonna pääkaupunkiin 35 vuoden tauon jälkeen. Opettajaksi opiskelevien Talvipäiviä on järjestetty vuodesta 1947 alkaen ja nykyisin tapahtuma kokoaa vuosittain yhteen jopa kolme tuhatta eri alojen opeopiskelijaa ja tarjoaa monipuolista ohjelmaa ulkourheilusta livemusaan.

Jaa sivu somessa

Tweet