18.5.2018

Soihtua eteenpäin

Edunvalvonnan keskiöön ensi lukuvuonna nousevat väistämättä eduskuntavaalit.

JESPER LEMPIÄINEN
Soolibooli 3/18 pääkirjoitus

Kesä tekee tuloaan ja sen myötä edunvalvonnan kentällä katseet alkavat kääntyä kohti kesälomaa sekä tulevaa syksyä. Myös SOOLissa aletaan valmistautua uusien opeopiskelijoiden vastaanottamiseen sekä uuden hallituskauden mukanaan tuomiin haasteisiin. Kuluneella kaudella toimintaa on myllätty monella tapaa ja nyt on aika siirtää soihtua eteenpäin tuleville toimijoille. Luvassa on toiminnan täyteinen lukuvuosi, johon mahtuu paljon erilaista toimintaa aina vaalivaikuttamisesta järjestötoimijoiden kouluttamiseen.

Näin kesän ja hallituksen vaihdoksen kynnyksellä onkin hyvä hieman reflektoida mennyttä vuotta. Takana on paljon työtä opettajaksi opiskelevien eteen. Olemme tavanneet kansanedustajia ja kuntapoliitikoita, yliopistojen rehtoreita ja opettajankoulutuksesta vastaavia yliopistojen työntekijöitä sekä runsaasti muita eri sidosryhmiemme vaikuttajia. Mukaan on mahtunut kannanottoja, koulutuksia ja lausuntoja sekä lukematon määrä kokouksia. Toiminta kulminoitui lopulta huhtikuussa järjestettyyn liittokokoukseen, jossa päätettävinä olivat muun muassa liiton uudet säännöt, eduskuntavaalitavoitteet vuoden 2019 vaaleihin sekä uusi toimintasuunnitelma. Vaikka paljon saimmekin aikaan, ei työ tekemällä lopu ja seuraavasta hallituskaudesta on luvassa vähintäänkin yhtä kiireinen.

Edunvalvonnan keskiöön ensi lukuvuonna nousevat väistämättä eduskuntavaalit. Liittokokouksen hyväksymät tavoitteet vaaleihin toimivat pohjana tehtävälle vaikuttamistyölle, jota kesäkuussa aloittava uusi hallitus pääse toteuttamaan. Keskeisiksi tavoitteiksi asetettiin suunnitteluajan turvaaminen työsuhteen alussa, työn vaativuutta vastaavan palkkauksen ja vertaistuen turvaaminen sekä opiskelijoiden henkiseen hyvinvointiin panostaminen. Tavoitteiden saavuttaminen ei ole itsestäänselvyys, vaan se vaatii rohkeaa ja ennakkoluulotonta työtä.

Järjestötoiminnan puolella taas tuleva hallituskausi tuo mukanaan koulutuksia ja seminaareja sekä erityisesti liiton juhlavuoden suunnittelua. SOOL täyttää ensi vuonna 60 vuotta ja sen myötä luvassa on monenlaista ohjelmaa opettajankoulutuspaikkakunnilla sekä tietenkin vuosijuhlat syksyllä 2019. Juhlavuoden myötä tavoitteena on ennen kaikkea liiton me-hengen ja näkyvyyden kehittäminen.

Ennen tätä kaikkea on kuitenkin aika ensin hieman lomailla. Kesä on opiskelijoille rentoutumisen ja akkujen lataamisen aikaa ennen tulevan lukuvuoden koitoksia. Liiton väistyvien toimijoiden puolesta kiitän teitä kaikkia jäseniämme sekä niitä henkilöitä, jotka ovat muuten liiton toimintaan osallistuneet. Lisäksi toivotan onnea jokaiselle teistä tulevaisuutenne, omalta osaltani nyt on aika siirtyä sivuun ja palata takaisin opintojeni pariin.
 


Soolibooli 3/18 artikkelit


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet