Vapaaehtoiset

SOOLin Talvipäiviä ei olisi mahdollista järjestää ilman vapaaehtoisten korvaamatonta apua. Lue lisää vapaaehtoisena toimimisesta ja lähde mukaan mahdollistamaan vuoden parasta tapahtumaa!

Vapaaehtoiskiintiömme ovat nyt täynnä. Suuri kiitos jokaiselle vapaaehtoiseksi mukaan lähteneelle – ei olisi SOOLin Talvipäiviä ilman teitä! 

 

Kuka on vapaaehtoinen?

 • Jokainen Talvipäiville vapaaehtoiseksi ilmoittautunut henkilö suorittaa Talvipäivä-viikonlopun (23.-25.2.2024) aikana hänelle määrätyn työtehtävän tai työtehtävät yhdessä (1 x 8 h) tai kahdessa (2 x 4 h) vuorossa.
 • Muun ajan vapaaehtoinen viettää Talvipäivillä kuten kaikki muutkin! Eli sinulle kuuluvat kaikki samat edut kuin lipun ostaville osallistujillekin.
 • Vapaaehtoiset mahdollistavat Talvipäivien järjestämisen, joten hae sinäkin mukaan!

Mitä vapaaehtoinen saa?

 • SOOLin Talvipäivät 2024 -lipun
 • Vapaaehtoisten oman haalarimerkin
 • Työtodistuksen
 • Mahdollisuuden osallistua vapaaehtoisille järjestettävään karonkkaan

Ilmoittautuminen

Vapaaehtoiseksi ilmoittauduttuasi sinun ei tule erikseen ostaa lippua tai ilmoittautua osallistujaksi! Vapaaehtoiseksi ilmoittauduttuasi sinulla on siis lippu tapahtumaan.

Vapaaehtoisten paikat ovat nyt täynnä, emmekä ota enempää vapaaehtoisia Tampereen SOOLin Talvipäiville 2024.

Ilmoittautumisessa voit esittää toiveita mihin vuoroihin haluaisit päästä töihin. Voit myös toivoa työkaveria, jonka kanssa haluaisit työskennellä. Pyrimme ottamaan toiveet huomioon, mutta kaikkia toiveita ei ole mahdollista toteuttaa ja vuorosi voi olla eri kuin mitä toivoit. Voit toivoa seuraavista vaihtoehdoista:

 • aamu / päivä / ilta / yö
 • perjantai / lauantai / sunnuntai
 • majoitusvalvonta / majoituslogistiikka / talvirieha / myyntikylä

Huomioithan toiveita ilmoittaessasi mahdollisen Tampereelle saapumisajankohdan. Esimerkkinä, jos saavut Tampereelle bussikyydityksellä ja olet perillä perjantaina iltapäivällä, et voi päästä työvuoroon, joka on perjantaina päivällä. Samoin, jos lähdet bussikyydityksellä sunnuntaina aamupäivällä, et voi päästä päivävuoroon. Muualta saapuville sopii hyvin erityisesti tehtävä majoitusvalvojana.

Vapaaehtoisten työtehtävät

Majoitus

Majoituksen työtehtäviin kuuluvat esimerkiksi majoituskoulujen valmistelu, majoittujien vastaanottaminen ja ohjeistaminen, valvonta majoituskouluilla, turvallisuudesta huolehtiminen ja siisteyden ylläpitäminen.

Päivätapahtumat

Päivätapahtuman työtehtävissä voit esimerkiksi toimia tapahtumapisteillä, auttaa approilla, osallistua tapahtuma-alueiden rakentamiseen ja purkamiseen, sekä toimia rastivahtina.

Ilmoittautumisen päätyttyä

Jokainen vapaaehtoiseksi ilmoittautunut saa paikan vapaaehtoisena. 

Ilmoittautumisen päätyttyä (10.12.2023) alamme järjestelemään vapaaehtoisten työtehtäviä ja vuoroja ja olemme yhteydessä kaikkiin ilmoittautuneisiin mahdollisimman pian. 

Huomioithan, että työtehtäviisi voi (esimerkiksi päivätapahtumassa) kuulua erilaisia tehtäviä, joiden kesto on yhteensä 8 h. Huomioimme suunnittelussa ilmoittautumisen yhteydessä antamasi toiveet parhaamme mukaan!

Estyminen tehtävään

Ilmoittautuminen SOOLin Talvipäivien vapaaehtoiseksi on sitova. Vuoron voi perua ainoastaan lääkärin kirjoittamalla sairaustodistuksella tai muulla vastaavalla painavalla syyllä. Mikäli vuoro joudutaan näistä syistä perumaan, et ole oikeutettu enää rannekkeeseen. Vapaaehtoinen on velvollinen ilmoittamaan edellä mainitusta esteestä vapaaehtoisvastaaville ennen vuoron alkua. Jokainen ilmoitus käsitellään tapauskohtaisesti ja TASOTA ry voi harkita korvausvelvollisuuden toteutumista.

Vapaaehtoinen on velvollinen korvaamaan täyden Talvipäivä-rannekkeen hinnan (130 euroa), mikäli:

 • hän saapuu työvuoroonsa selkeästi myöhässä,
 • jättää saapumatta työvuoroonsa,
 • kieltäytyy hänelle osoitetusta työtehtävästä tai
 • tulee vuoroon päihtyneenä tai nauttii päihteitä vuoron aikana.

Ota yhteyttä vapaaehtoisiin liittyvissä kysymyksissä tp-vapaaehtoiset@sool.fi

Vapaaehtoissopimus kokonaisuudessaan:

Jaa sivu somessa

Tweet