9.5.2019

Aimo Jalla: Kieltäytymisiä

Aimo listasi kelvolliset syyt kieltäytyä.

Soolibooli 2/19 pakina

Minä kaikkien penkkiurheilijoiden, jääkiekkoisien ja jääkiekkovalmentajalegendojen isoäiti ja isoisä, Aimo K. Jalla, ihmettelen suuresti yhtä asiaa. Miksi aina ennen jokavuotisia kevään jääkiekon mömmömkisoja tuntuu siltä, että vain suomalaiset kiekkoammattimiehet kieltäytyvät kunniasta? Miksi ruotsalaiset ja venäläiset tulevat joukoittain, mutta suomalaisilla on sopimusneuvottelut kesken? Pelaavatko ruotsalaiset ja venäläiset ilman kirjallisia työsopimuksia, vai mistä on kysymys? Joka tapauksessa olen kyllästynyt, siis perin kyllästynyt, näihin selityksiin kesken olevista sopimusneuvotteluista tai siihen, että fysioterapeuttini kielsi lähtemästä, kun vähän pohkeeseen pistää. Niinpä olen pakotettu listaamaan alle kelvollisia syitä kieltäytyä. Näitä saat kiekkomies käyttää vapaasti, kunhan maksat 10 % rojalteina vuosiansioistasi allekirjoittaneelle.

– Tyttöystäväni, joka tekee mallintöitä, kielsi lähtemisen mustasukkaisuuksissaan. Et sinä ulkomaille, siellä on houkutuksia…

– Tyttöystäväni, joka tekee mallintöitä ja juontaa, epäilee olevansa raskaana. Menkkoja ei näy, ei kuulu.

– Tyttöystäväni, joka tekee mallintöitä ja juontaa ja fitnestelee, ei uskalla olla yksin 70 000 neliön asunnossamme.

– Äiti ei pääse mukaan.

– On enempi tällainen kollikissan tunnelma näin keväisin…

– Isä soitti raivuulle Kaijjaaniin. Pitää tehdä polttopuita ensi talveksi, että tarkenee.

– No, onhan tässä nyt terassikausi alkamassa ja kaikkea…

– Pakko osallistua vappumarssille. Työn orjat…

– Lentäminen pelottaa.

– Olen perusluonteeltani tällainen pidättyväinen, mitä tulee maalliseen kunniaan. Sieltähän voi tulla vaikka mitali.

– Pikkuisen epäilyttää jättää tyttöystäväni, joka tekee mallintöitä ja juontaa ja fitnestelee ja golffittelee, yksin niiden leijonien armoille. Enkä nyt puhu Suolahden Lions Clubista.

– Menöö vatta kuralle jetlaakista.

– Kun ei peli kulje kun ykköskentässä. En minä kakkosen laituriksi…

– Kun se valmentaja huutaa pukukopissa ja oon tällainen herkkä poika.

– Kun ne kaverit hyppii päälle ja kuolaavat, jos teen maalin.

– No. Ei s*****a vaan kiinnosta v***u yhtään. On tässä elämässä muutakin tekemistä. Mukavampi olla mallintöitä tekevän ja juontavan ja fitnestelevän ja golffittelevan ja hellittelevän tyttöystävän sheivatussa kainalossa.


Lisää aiheesta

9.5.2019

On uudistumisen aika

Edes parhaista näkökulmista ei ole hyötyä, jos kukaan ei niitä kuule.

9.5.2019

Uskottavampaa edunvalvontaa

Vuoden opeopiskelijaksi 2019 valittu Wilson Nuckols opiskelee luokanopettajaksi Helsingin yliopistossa ja hänen valintaansa oli esittänyt kasvatustieteen opiskelijoiden ainejärjestö Peduca ry. Tänä vuonna valinnassa painotettiin ansioituneisuutta opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämisessä.

9.5.2019

Kaikki poistuvat palautetuokiosta voittajina

Vuoden harjoittelunohjaajaksi valittu Kai Bruun ohjaa luokanopettajien opetusharjoittelua Viikin normaalikoulussa Helsingissä. Valintaperusteluissa korostui Bruunin taito antaa palautetta ja kuunnella opiskelijoita.

9.5.2019

SOOLin 70-luku: Miten luokan- ja aineenopettaja­opiskelijat löysivät toisensa ja OAJ:n

Tänä vuonna 60 vuotta täyttävä SOOL on toiminut nykyisessä muodossaan vuodesta 1995, jolloin Suomen Lastentarhanopettajaksi Opiskelevien Liitto (SLOL) ja SOOL yhdistyivät. Aineenopettajaksi opiskelevien Suomen Auskultantit ry (SA) ja alun perin vain kansakoulun- ja luokanopettajaopiskelijoita edustanut SOOL yhdistivät voimansa jo vuonna 1981. Tässä historiapläjäyksessä kurkistetaan SOOLin 70-lukuun, jolloin yhteiskuntatietoisuuden heräämisen ja toiminnan uudelleenarvioinnin seurauksena luokan- ja aineenopettajaopiskelijat löysivät toisensa ja OAJ:n.

9.5.2019

Mitä kuuluu 70-vuotias SOOL?

Rakas SOOL saavuttaa tänä vuonna 2019 kunnioitettavan 60 vuoden iän. Kymmenen vuotta sitten liiton aktiivit pohtivat kirjeen muodossa, mitä SOOLille kuuluu 60 vuoden iässä. Iloksemme voimme heille todeta, että hyvää kuuluu. Monet tänä päivänä SOOLin arkeen kuuluvat asiat olivat vielä vuonna 2009 vain ”villejä visioita”.

Jaa sivu somessa

Tweet