Opeopiskelija-lehti

17.11.2017

Opiskelijoiden auttamishalusta järjestöksi ja globaalikasvattajaksi

Suomalaiset nuoret ovat tehneet taksvärkkiä jo 50 vuoden ajan. Opiskelijoiden auttamishalusta lähtenyt liike on näiden vuosien aikana kasvanut järjestöksi ja kehitysyhteistyön rinnalle on 2000-luvun aikana tullut myös suomalaisiin kouluihin kohdistettu globaalikasvatus.

17.11.2017

MusTa ry - nimestään huolimatta valovoimainen

Ammatti­korkeakoulu­opiskelijoiden edustus opeopiskelijoiden yhteisössä vahvistui, kun Tampereen ammatilliset musiikinopiskelijat liittyi SOOLin jäsenyhdistykseksi syyskuussa.

17.11.2017

Pohjoismaiden opeopiskelijat Helsingissä

Pohjoismaiset opettajaopiskelijat kokoontuivat vuotuiseen tapaamiseensa tällä kertaa Helsinkiin 6.–8. lokakuuta. Mukana oli 26 opeopiskelijaa Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Suomesta. Tapaamisen järjesti NLS eli Nordiska Lärarorganisationers Samråd.

16.11.2017

Älä ole hiljaa, opettajankoulutus ei ole valmis

Vaikuttaminen opettajankoulutukseen on sekä opiskelijayhteisöjen että jokaisen yksittäisen opeopiskelijan asia.

16.11.2017

Miksi puhumme koulukiusaamisesta?

Kiusaamista on monenlaista ja sitä tapahtuu eri paikoissa. Kiusaamisesta puhutaan paljon ja sitä vastaan ollaan laajana rintamana, jossa on mukana tavallisia ihmisiä, julkisuuden henkilöitä ja tasavallan presidentti.

16.11.2017

Opettajankoulutus ei anna riittävästi eväitä mediakasvatukseen

Uudet opetussuunnitelmat painottavat moni- ja medialukutaitoa. Opettajankoulutuksesta mediakasvatusta kuitenkin puuttuu, sanovat opettajaopiskelijat.

16.11.2017

Uudistaminen vaatii aikaa ja harkintaa

Koulutusta myllätään nyt varhaisesta lapsuudesta aikuisuuteen asti.

24.8.2017

Aimo Jalla: Syksyä rinnassa

Aimo runoilee.

24.8.2017

Graduttaa

Gradu. Viimeisen vuoden opiskelijoiden puheenaihe numero yksi. Toisille tämä maisterinvaiheen tutkielma on ahdistuksen aihe ja lähes tulkoon kirosana, kun taas toisille gradun kirjoittaminen on mahdollisuus toteuttaa itseään ja vapauttaa oma sisäinen tutkijanalku.

24.8.2017

En malta odottaa!

Uskon, että jokainen kohtaaminen merkitsee ja jokaisessa kohtaamisessa voi saada jotain positiivista aikaiseksi.

24.8.2017

Treenaamalla opeksi

Monella niin vanhalla kuin uudellakin opiskelijalla on alkavana lukuvuonna edessään harjoittelujakso, jossa pääsee testaamaan omaa opettajuuttaan ja oppimaan opettamisen ohella myös itsestään. Mutta mitä harjoittelussa tulee huomioida ja miten opiskelija saa siitä eniten irti?

24.8.2017

Huomenna työt alkavat

Valmistumisen kauhu. Miten saan töitä? Kohtaavatko saamani koulutus ja arjen todellisuus? Keneltä saan tukea? Kaksi vuotta sitten kieltenopettajaksi valmistuneen Rosa Pelkosen mukaan tulevaa ei kannata liikaa stressata.

24.8.2017

Open potentiaalit työmarkkinoilla

Vaikka oma uravalinta tuntuisi kuinka selkeältä, koskaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo eteen.

24.8.2017

Opiskelija - sijoitus vai menoerä?

Pienituloisten mahdollisuus opiskeluun on uhattuna.

18.5.2017

Aimo Jalla: Maahiset

Aimo pakenee vuorille.

18.5.2017

SOOL sun opekampuksella vol.2

SOOLin aluetoiminnan tavoitteena on tarjota helposti saavutettavaa jäsenpalvelua ja -neuvontaa sekä monipuolisia tilaisuuksia järjestökoulutukseen, opettajuuteen kasvuun sekä opiskelija-aikaiseen jäsenyyteen, hyvinvointiin ja osallisuuteen liittyen.

18.5.2017

Kurkkaus liittariviikonlopun tunnelmiin

SOOLin sääntömääräinen liittokokous järjestettiin Helsingissä Akavatalolla 8.–9. huhtikuuta. Jo vanha liittokokouskonkari tietää mitä liittarista sanotaan: liittokokous on opeopiskelijan parasta aikaa. Kuka tietää, jos sinä, hyvä lukija, olet ensi vuonna hakemassa hallitukseen tai liittokokousedustajana linjaamassa seuraavaan kauden päätöksiä.

18.5.2017

Ennakkoluulottomuutta ja Fazerin sinistä

Excursio Joensuusta Belgiaan ja Hollantiin: seikkailuun kannattaa aina lähteä.

18.5.2017

Maailman paras opettajankoulutus huomennakin?

”Koulutuksesta ei leikata,” ”Opintotukeen ei kosketa!” Hymyilevien poliitikkojen poseeraus näiden sloganien kanssa on varmasti piirtynyt ikuisesti opiskelijoiden verkkokalvoille muistuttaen turhista ja katteettomista lupauksista säilyttää suomalainen sivistys ja koulutusjärjestelmä ennallaan. En usko, että kukaan todella arvasi mihin eduskuntavaalien tulos 2015 johtaisi. Kuinkas sitten kävikään?

18.5.2017

Rohkeasti omalla tyylillä

Vuoden harjoittelunohjaaja 2017 on Heidi-Maria Reponen, englannin ja ruotsin opettaja sekä opetusharjoittelun ohjaaja Helsingin normaalilyseosta.

Jaa sivu somessa

Tweet