Soolibooli

Soolibooli on opetus- ja kasvatusalan opiskelijalehti ja se jaetaan kotiin kaikille SOOLin jäsenille. Soolibooli seuraa opetusalan kehitystä ja ajankohtaisia ilmiöitä opiskelijan näkökulmasta.

Lehden sisältöalueeseen kuuluvat kasvatustieteellinen tutkimus, kiinnostavat tapahtumat ja ihmiset sekä opiskelijajärjestötoiminta. Lehti tuo esiin opiskelijan elämäntavan eri puolia.


Soolibooli 4/17

25.8.2017

Opiskelija – sijoitus vai menoerä?
Pääkirjoitus.

Mennen tullen
Ajankohtaisia poimintoja.

Open potentiaalit työmarkkinoilla
Vaikka oma uravalinta tuntuisi kuinka selkeältä, koskaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo eteen. Moni opettajaksi valmistunut on pötkinyt pitkälle muillakin aloilla.

Huomenna työt alkavat
Valmistumisen kauhu. Miten saan töitä? Kohtaavatko saamani koulutus ja arjen todellisuus? Keneltä saan tukea? Kaksi vuotta sitten kieltenopettajaksi valmistuneen Rosa Pelkosen mukaan tulevaa ei kannata liikaa stressata.

SOOL yhdistää #opeopiskelijat
SOOLin jäsenenä saat henkilökohtaisia etuja ja SOOLin tyypit on sua varten – nähdään kampuksilla!

Treenaamalla opeksi
Monella niin vanhalla kuin uudellakin opiskelijalla on alkavana lukuvuonna edessään harjoittelujakso, jossa pääsee testaamaan omaa opettajuuttaan ja oppimaan opettamisen ohella myös itsestään. Mutta mitä harjoittelussa tulee huomioida ja miten opiskelija saa siitä eniten irti?

En malta odottaa!
Pääsihteerin palsta.

Graduttaa
Gradu. Viimeisen vuoden opiskelijoiden puheenaihe numero yksi. Toisille tämä maisterinvaiheen tutkielma on ahdistuksen aihe ja lähes tulkoon kirosana, kun taas toisille gradun kirjoittaminen on mahdollisuus toteuttaa itseään ja vapauttaa oma sisäinen tutkijanalku.

Auskummitus & Huikkanen
Sankarit seikkailee.

Aimo Jalla: Syksyä rinnassa
Aimo runoilee.


Sooliboolin printtilehti postitetaan jäsenetuna kaikille SOOLin jäsenille viisi kertaa vuodessa Opettaja-lehden välissä. Lisäksi lehden vapaakappaleet lähetetään veloituksetta muun muassa SOOLin yhteistyökumppaneille sekä opettajankoulutuksen vaikuttajille ja päättäjille.


Aikataulut 2017
nro 1/17 aineisto 12.12. ilmestyy 27.1.
nro 2/17 aineisto 27.2. ilmestyy 24.3.
nro 3/17 aineisto 24.4. ilmestyy 19.5.
nro 4/17 aineisto 12.6. ilmestyy 25.8.
nro 5/17 aineisto 23.10. ilmestyy 17.11.

SB Sudoku ratkaisut

» SB Sudoku 4/17
» SB Sudoku 3/17
» SB Sudoku 2/17
» SB Sudoku 1/17


 

Jaa sivu somessa

Tweet