Soolibooli

Soolibooli on opetus- ja kasvatusalan opiskelijalehti ja se jaetaan kotiin kaikille SOOLin jäsenille. Soolibooli seuraa opetusalan kehitystä ja ajankohtaisia ilmiöitä opiskelijan näkökulmasta.

Lehden sisältöalueeseen kuuluvat kasvatustieteellinen tutkimus, kiinnostavat tapahtumat ja ihmiset sekä opiskelijajärjestötoiminta. Lehti tuo esiin opiskelijan elämäntavan eri puolia.


Soolibooli 5/17

17.11.2017

Uudistaminen vaatii aikaa ja harkintaa
Pääkirjoitus.

Mennen tullen
Ajankohtaisia poimintoja.

Opettajankoulutus ei anna riittävästi eväitä mediakasvatukseen
Uudet opetussuunnitelmat painottavat moni- ja medialukutaitoa. Opettajan­koulu­tuksesta mediakasvatusta kuitenkin puuttuu, sanovat opettajaopiskelijat.

Miksi puhumme koulukiusaamisesta?
Kiusaamista on monenlaista ja sitä tapahtuu eri paikoissa. Kiusaamisesta puhutaan paljon ja sitä vastaan ollaan laajana rintamana, jossa on mukana tavallisia ihmisiä, julkisuuden henkilöitä ja tasavallan presidentti.

Älä ole hiljaa, opettajankoulutus ei ole valmis
Pääsihteerin palsta.

Suomen suurin leirikoulu Tampereella 23.–25. helmikuuta
Ilmoittautuminen SOOLin legendaarisille Talvipäiville on alkanut.

Pohjoismaiden opeopiskelijat Helsingissä
Pohjoismaiset opettajaopiskelijat kokoontuivat vuotuiseen tapaamiseensa tällä kertaa Helsinkiin 6.–8. lokakuuta. Mukana oli 26 opeopiskelijaa Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Suomesta. Tapaamisen järjesti NLS eli Nordiska Lärarorganisationers Samråd.

MusTa ry – Nimestään huolimatta valovoimainen
Ammatti­korkeakoulu­opiskelijoiden edustus opeopiskelijoiden yhteisössä vahvistui, kun Tampereen ammatilliset musiikinopiskelijat liittyi SOOLin jäsenyhdistykseksi syyskuussa.

Opiskelijoiden auttamishalusta järjestöksi ja globaalikasvattajaksi
Suomalaiset nuoret ovat tehneet taksvärkkiä jo 50 vuoden ajan. Opiskelijoiden auttamishalusta lähtenyt liike on näiden vuosien aikana kasvanut järjestöksi ja kehitysyhteistyön rinnalle on 2000-luvun aikana tullut myös suomalaisiin kouluihin kohdistettu globaalikasvatus.

Auskummitus & Huikkanen
Sankarit seikkailee.


Sooliboolin printtilehti postitetaan jäsenetuna kaikille SOOLin jäsenille viisi kertaa vuodessa Opettaja-lehden välissä. Lisäksi lehden vapaakappaleet lähetetään veloituksetta muun muassa SOOLin yhteistyökumppaneille sekä opettajankoulutuksen vaikuttajille ja päättäjille.


Aikataulut 2018
nro 1/18 aineisto 18.12. ilmestyy 26.1.
nro 2/18 aineisto 26.2. ilmestyy 23.3.
nro 3/18 aineisto 23.4. ilmestyy 18.5.
nro 4/18 aineisto 11.6. ilmestyy 24.8.
nro 5/18 aineisto 22.10. ilmestyy 16.11.

SB Sudoku ratkaisut

» SB Sudoku 5/17
» SB Sudoku 4/17
» SB Sudoku 3/17
» SB Sudoku 2/17
» SB Sudoku 1/17


 

Jaa sivu somessa

Tweet