Soolibooli

Soolibooli on opetus- ja kasvatusalan opiskelijalehti ja se jaetaan kotiin kaikille SOOLin jäsenille. Soolibooli seuraa opetusalan kehitystä ja ajankohtaisia ilmiöitä opiskelijan näkökulmasta.


Soolibooli 1/19

25.1.2019


"Miten saadaan opiskelijat mukaan vaikuttamaan?"

Pääkirjoitus.

Osaamis- ja ilmastovaalit – Nyt on pakko äänestää!

Me opeopiskelijat olemme yhdessä kaikkien muiden opiskelijoiden kanssa avainasemassa varmistamassa, että seuraavalle eduskuntavaalikaudelle valitaan vastuulliset ja tulevaisuuteen katsovat päättäjät, jotka ovat valmiita muuttamaan koulutuksen arvostuksen resursseiksi.

Talvipäivien tarina

SOOL täyttää tänä vuonna 60 vuotta, mutta opettajaksi opiskelevien talvipäivät on paljon vanhempi keksintö. Tässä historiapläjäyksessä kurkistetaan SOOLin 70-lukuun, jolloin talvipäivilläkin puhuttiin asiaa.

Opettajankoulutus vastaamaan moninaistuvan koulumaailman tarpeita

Tulevaisuuden opettajan vaatimukset ovat muutoksessa. Dialogitaidot ja monilukutaito tulevat olemaan erityisen tärkeitä opettajan kompetenssin osa-alueita. Tarjoaako nykyisenkaltainen opettajankoulutus tarvittavan pätevyyden?

Opetusharjoittelut ovat opettajankoulutuksen ydintä

Korkeakoulujen opetussuunnitelmien uudistustyö alkaa tänä keväänä. Opeopiskelijoiden on oltava valppaana, jotta yhdenkään opettajankoulutusohjelman harjoitteluiden määrää ei vähennetä.

Opettajuuden kulmakiviä etsimässä

Opettajankoulutuksen soveltuvuuskoe toteutetaan vuonna 2020 ensimmäistä kertaa yhteisvalintana. Soveltuvuusarviointia on kehitetty ja yhtenäistetty tutkimusperusteisesti yliopistojen ja myös opiskelijoiden yhteistyönä.

Alumnien vinkit työelämään

Entiset soolilaiset paljastavat opeopiskelijoille parhaat työnhakuun ja työllistymiseen liittyvät vinkkinsä ja kokemuksensa.

Aimo Jalla: Valmiita vastauksia


Auskummitus


Huikkanen


Sooliboolin printtilehti postitetaan jäsenetuna kaikille SOOLin jäsenille viisi kertaa vuodessa Opettaja-lehden välissä. Lisäksi lehden vapaakappaleet lähetetään veloituksetta muun muassa SOOLin yhteistyökumppaneille sekä opettajankoulutuksen vaikuttajille ja päättäjille.


Aikataulut 2019
1/19 aineisto 17.12. ilmestyy 25.1.
2/19 aineisto 15.4. ilmestyy 10.5.
3/19 aineisto 10.6. ilmestyy 30.8.
4/19 aineisto 28.10. ilmestyy 22.11.

SB Sudoku ratkaisut

» SB Sudoku 1/19
» SB Sudoku 5/18
» SB Sudoku 4/18
» SB Sudoku 3/18
» SB Sudoku 2/18


 

Jaa sivu somessa

Tweet