Soolibooli

Soolibooli on opetus- ja kasvatusalan opiskelijalehti ja se jaetaan kotiin kaikille SOOLin jäsenille. Soolibooli seuraa opetusalan kehitystä ja ajankohtaisia ilmiöitä opiskelijan näkökulmasta.

Lehden sisältöalueeseen kuuluvat kasvatustieteellinen tutkimus, kiinnostavat tapahtumat ja ihmiset sekä opiskelijajärjestötoiminta. Lehti tuo esiin opiskelijan elämäntavan eri puolia.


Soolibooli 3/17

19.5.2017

Lukuvuosi loppuu, vaikuttamistyö jatkuu
Pääkirjoitus.

Mennen tullen
Ajankohtaisia poimintoja ja jäsenen kesämuistio.

Valmiuksia tämän päivän työelämän haasteisiin
Vuoden opeopiskelija Marja Suvanto on reflektoiva kehittäjä, joka opiskelee lastentarhanopettajaksi Jyväskylän yliopistossa.

Rohkeasti omalla tyylillä
Vuoden harjoittelunohjaaja 2017 on Heidi-Maria Reponen, englannin ja ruotsin opettaja sekä opetusharjoittelun ohjaaja Helsingin normaalilyseosta.

Moniammatillinen yhteistyö – ihan jokaisen opettajan juttu
Kuluvan lukuvuoden kolmas SOOLin teemaseminaari pidettiin maaliskuussa Tampereella. Semmoisssa on lukuvuoden aikana käsitelty sukupuolisensitiivisyyttä, kasvatuksen ja koulutuksen arvoja, ja nyt teemana oli moniammatillisuus.

Maailman paras opettajankoulutus huomennakin?
"Koulutuksesta ei leikata," "Opintotukeen ei kosketa!" Hymyilevien poliitikkojen poseeraus näiden sloganien kanssa on varmasti piirtynyt ikuisesti opiskelijoiden verkkokalvoille muistuttaen turhista ja katteettomista lupauksista säilyttää suomalainen sivistys ja koulutusjärjestelmä ennallaan. Kuinkas sitten kävikään?

Ennakkoluulottomuutta ja Fazerin sinistä
Excursio Joensuusta Belgiaan ja Hollantiin.

Kurkkaus liittariviikonlopun tunnelmiin
SOOLin sääntömääräinen liittokokous järjestettiin Helsingissä Akavatalolla 8.–9. huhtikuuta. Jo vanha liittokokouskonkari tietää mitä liittarista sanotaan: liittokokous on opeopiskelijan parasta aikaa. Kuka tietää, jos sinä, hyvä lukija, olet ensi vuonna hakemassa hallitukseen tai liittokokousedustajana linjaamassa seuraavaan kauden päätöksiä.

SOOL sun opekampuksella vol.2
SOOLin aluetoiminnan tavoitteena on tarjota helposti saavutettavaa jäsenpalvelua ja -neuvontaa sekä monipuolisia tilaisuuksia järjestökoulutukseen, opettajuuteen kasvuun sekä opiskelija-aikaiseen jäsenyyteen, hyvinvointiin ja osallisuuteen liittyen.

Auskummitus & Huikkanen
Sankarit seikkailee.

Aimo Jalla: Maahiset
Aimo pakenee vuorille.


Sooliboolin printtilehti postitetaan jäsenetuna kaikille SOOLin jäsenille viisi kertaa vuodessa Opettaja-lehden välissä. Lisäksi lehden vapaakappaleet lähetetään veloituksetta muun muassa SOOLin yhteistyökumppaneille sekä opettajankoulutuksen vaikuttajille ja päättäjille.


Aikataulut 2017
nro 1/17 aineisto 12.12. ilmestyy 27.1.
nro 2/17 aineisto 27.2. ilmestyy 24.3.
nro 3/17 aineisto 24.4. ilmestyy 19.5.
nro 4/17 aineisto 12.6. ilmestyy 25.8.
nro 5/17 aineisto 23.10. ilmestyy 17.11.

SB Sudoku ratkaisut

» SB Sudoku 3/17
» SB Sudoku 2/17
» SB Sudoku 1/17


 

Jaa sivu somessa

Tweet