Soolibooli

Soolibooli on opetus- ja kasvatusalan opiskelijalehti ja se jaetaan kotiin kaikille SOOLin jäsenille. Soolibooli seuraa opetusalan kehitystä ja ajankohtaisia ilmiöitä opiskelijan näkökulmasta.


Soolibooli 3/18

18.5.2018


Soihtua eteenpäin

Pääkirjoitus.

Monet hyvät asiat katoavat Savonlinnan kampuksen myötä...

Vuoden opeopiskelija Mona Oksanen, 22, tunnetaan Savonlinnan yliopistokampuksella aktiivisena toimijana omassa ainejärjestössään Pedary ry:ssä jo usean vuoden ajalta. Kanssaopiskelijoiden mukaan hän on osoittanut äärimmäistä sitoutumista, mutta ennen kaikkea uskoa onnistumiseen. Hänellä on jalat jykevästi maassa ja leveä hymy valloittaa koko kampuksen päivästä toiseen.

Tärkeää on olla selvillä mitä luokassa tapahtuu

Vuoden harjoittelunohjaajaksi valittu Johanna Hildén haluaa opiskelijoiden mukaan oppia myös harjoittelijoilta, ei ainoastaan antaa palautetta ja jakaa omaa osaamistaan tuleville opettajille. Hildén työskentelee Tampereen normaalikoulussa luokanopettajien harjoittelun ohjaajana.

Millaisia mahdollisuuksia ja kohtaamisia opetuksestasi löytyy?

Anu Kajamiehen väitöstutkimus osoittaa, että oppimisen lukkojen avaaminen on mahdollista. Opettajan tulisi jatkuvasti kuunnella ja jatkaa oppilaan luomia oppimismahdollisuuksia liittämällä ne osaksi oppimistavoitteisiin tähtäävää vuorovaikutusta. Jos tässä onnistutaan, oppimisvaikeusoppilaiden taidot lähtevät kehittymään kohti ikäryhmän vertailutasoa.

Open työaika murroksessa

Pääsihteerin palsta.

Opetuksen digiloikka ei ole valmis

Digiloikasta on opetusmaailmassa puhuttu vuosikausia. Kouluihin ja päiväkoteihin on hankittu suurella rahalla uutta teknologiaa, jota on perusteltu opetustyön tukemisella. On selvää, että koulujen ja päiväkotien digiloikassa ei ole kyse yhdestä toimenpiteestä, jolla kerran uudistetaan opetustyötä, vaan pysyvästä tilasta, jossa opetuksen tulee aina vastata ympäröivän maailman kehitykseen.

Aimo Jalla: Tarina Bill Portista

Nyt Diki loikkaa.


Auskummitus


Huikkanen


Sooliboolin printtilehti postitetaan jäsenetuna kaikille SOOLin jäsenille viisi kertaa vuodessa Opettaja-lehden välissä. Lisäksi lehden vapaakappaleet lähetetään veloituksetta muun muassa SOOLin yhteistyökumppaneille sekä opettajankoulutuksen vaikuttajille ja päättäjille.


Aikataulut 2018
nro 1/18 aineisto 18.12. ilmestyy 26.1.
nro 2/18 aineisto 26.2. ilmestyy 23.3.
nro 3/18 aineisto 23.4. ilmestyy 18.5.
nro 4/18 aineisto 11.6. ilmestyy 24.8.
nro 5/18 aineisto 22.10. ilmestyy 16.11.

SB Sudoku ratkaisut

» SB Sudoku 3/18
» SB Sudoku 2/18
» SB Sudoku 1/18
» SB Sudoku 5/17
» SB Sudoku 4/17


 

Jaa sivu somessa

Tweet