Soolibooli

Soolibooli on opetus- ja kasvatusalan opiskelijalehti ja se jaetaan kotiin kaikille SOOLin jäsenille. Soolibooli seuraa opetusalan kehitystä ja ajankohtaisia ilmiöitä opiskelijan näkökulmasta.


Soolibooli 5/18

16.11.2018


Kutsumus työhön ei kompensoi matalaa palkkaa

Pääkirjoitus.

Raumalle nousee Pikkunorssi

Viisi vuotta sitten opettajankoulutuksen jatkosta Raumalla ei ollut varmuutta. Nyt kaupunkiin on nousemassa ensimmäisenä Suomessa tuliterä harjoittelupäiväkoti varhaiskasvatuksen opiskelijoille. Mitä tapahtui?

Pokkaa oppia?

Soolibooli oti selvää mistä on kysymys Dare To Learn -tapahtumassa, jota järjestäjät kutsuvat festivaaliksi, jossa oppiminen ajatellaan uusiksi.

Nykyinen opettajankoulutus ei vastaa työelämän tarpeisiin

SOOLin ja Otuksen selvitys osoitti, että opettajankoulutus ei nykyisellään vastaa tulevien opettajien työelämän tarpeisiin ja koulutus kaipaa remonttia.

Kaikki ei mene aina niin kuin...

Opinnäytetyön teon aikana voi ilmetä monenlaisia ongelmia. Siksi SOOL laati opiskelijan tueksi teesit kandidaatin- ja pro gradu -tutkielmien sekä ammattikorkeakoulujen opinnäytetyön tekemiseen.

Opintopsykologi ohjaa pattitilanteissa

Yiopistoon tullessaan opiskelija on uuden äärellä. Akateeminen vapaus, entistä laajemmat opiskeltavat kokonaisuudet, joillakin muutto uudelle paikkakunnalle sekä itsenäisyys myös kotona ovat kaikki antoisia ja kiinnostavia mahdollisuuksia. Joskus kuitenkin muutosten määrä itsessään voi kuormittaa ja stressata.

Opettajankoulutusta Tanskassa

Pohjoismaiden opeopiskelijat vaihtavat vuotuisessa tapaamisessa kokemuksiaan edunvalvonnasta ja koulutuspolitiikasta. Tänä vuonna teemana olivat oppimisympäristöt.


Auskummitus


Huikkanen


Sooliboolin printtilehti postitetaan jäsenetuna kaikille SOOLin jäsenille viisi kertaa vuodessa Opettaja-lehden välissä. Lisäksi lehden vapaakappaleet lähetetään veloituksetta muun muassa SOOLin yhteistyökumppaneille sekä opettajankoulutuksen vaikuttajille ja päättäjille.


Aikataulut 2019
1/19 aineisto 17.12. ilmestyy 25.1.
2/19 aineisto 15.4. ilmestyy 10.5.
3/19 aineisto 10.6. ilmestyy 30.8.
4/19 aineisto 28.10. ilmestyy 22.11.

SB Sudoku ratkaisut

» SB Sudoku 5/18
» SB Sudoku 4/18
» SB Sudoku 3/18
» SB Sudoku 2/18
» SB Sudoku 1/18


 

Jaa sivu somessa

Tweet