Soolibooli

Soolibooli on opetus- ja kasvatusalan opiskelijalehti ja se jaetaan kotiin kaikille SOOLin jäsenille. Soolibooli seuraa opetusalan kehitystä ja ajankohtaisia ilmiöitä opiskelijan näkökulmasta.


Soolibooli 2/19

10.5.2019

Tämä on viimeinen Soolibooli! Elokuusta alkaen lehti ilmestyy nimellä Opeopiskelija.


On uudistumisen aika

Pääkirjoitus.

Uskottavampaa edunvalvontaa

Vuoden opeopiskelijaksi 2019 valittu Wilson Nuckols opiskelee luokanopettajaksi Helsingin yliopistossa ja hänen valintaansa oli esittänyt kasvatustieteen opiskelijoiden ainejärjestö Peduca ry. Tänä vuonna valinnassa painotettiin ansioituneisuutta opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämisessä.

Kaikki poistuvat palautetuokiosta voittajina

Vuoden harjoittelunohjaajaksi valittu Kai Bruun ohjaa luokanopettajien opetusharjoittelua Viikin normaalikoulussa Helsingissä. Valintaperusteluissa korostui Bruunin taito antaa palautetta ja kuunnella opiskelijoita.

SOOLin 70-luku: Miten luokan- ja aineenopettaja­opiskelijat löysivät toisensa ja OAJ:n

Tässä historiapläjäyksessä kurkistetaan SOOLin 70-lukuun, jolloin yhteiskuntatietoisuuden heräämisen ja toiminnan uudelleenarvioinnin seurauksena luokan- ja aineenopettajaopiskelijat löysivät toisensa ja OAJ:n.

Mitä kuuluu 70-vuotias SOOL?

SOOL saavuttaa tänä vuonna kunnioitettavan 60 vuoden iän. Kymmenen vuotta sitten liiton aktiivit pohtivat kirjeen muodossa, mitä SOOLille kuuluu 60 vuoden iässä. Iloksemme voimme heille todeta, että hyvää kuuluu. Mutta missä mennään seuraavan kymmenen vuoden päästä?

Maailman merkityksellisin työ

Pääsihteerin palsta.

Aimo Jalla: Kieltäytymisiä

Aimo listasi kelvolliset syyt kieltäytyä.


Auskummitus


Huikkanen


Sooliboolin printtilehti postitetaan jäsenetuna kaikille SOOLin jäsenille Opettaja-lehden välissä. Lisäksi lehden vapaakappaleet lähetetään veloituksetta muun muassa SOOLin yhteistyökumppaneille sekä opettajankoulutuksen vaikuttajille ja päättäjille.


Aikataulut 2019
Soolibooli 1/19 aineisto 17.12. ilmestyy 25.1.
Soolibooli 2/19 aineisto 15.4. ilmestyy 10.5.
Opeopiskelija 1/19 aineisto 10.6. ilmestyy 30.8.
Opeopiskelija 2/19 aineisto 28.10. ilmestyy 22.11.

SB Sudoku ratkaisut

» SB Sudoku 2/19
» SB Sudoku 1/19
» SB Sudoku 5/18
» SB Sudoku 4/18


 

Jaa sivu somessa

Tweet