29.1.2020

Aimo Jalla: Hyvinvointivalmennusta

Keskittykää terapeuttisiin sanoihini, kuunnelkaa sametinpehmeää ääntäni.

Opeopiskelija 1/20 pakina

Rakkaat lukijani, minä kaikkien hyvinvointivalmentajien ja mielimentoreiden isoäiti ja isäpuoli Aimo ”Voi hyvin” Jalla olen nyt pakotettu antamaan teille hyvinvointivalmennusta. Ottakaa hyvä merenneitoasento itämaisilla matoillanne ja sulkekaa eilisestä verestävät silmänne. Keskittykää terapeuttisiin sanoihini, kuunnelkaa sametinpehmeää ääntäni.

– Ja nyt…laskekaa 157:stä taaksepäin aina nollaan saakka…omaan rauhalliseen tahtiin…ei ole mitään hätää…olette omalla itämaisella matollanne…ette Iranissa…kukaan ei yllätä sinua takaapäin…vaikka toivoisitkin…noin, hyvä…ei ole kuin sinä ja laskutoimitus…ja hyvä, hengitä rauhassa…ihanaa…ajattele jokaista numeroa…niiden muotoa…noin….hyvä…joko pääsit nollaan…älä välitä, en minäkään….joo…joko nyt?...hyvä, niin minäkin…ihanaa…ja hengitellään vielä syvään…noin.

– Ja sitten…käänny selinmakuulle…siinä itämaisella matollasi…omaan rauhalliseen tahtiin…tunne oma rankasi…kyllä sellainen on, sinä selkärangaton…noin…kuuntele jokaista nikamaa…ne kertovat sinulle oravista…jotka pesäänsä rakentavat…noin…nosta oikea kätesi ylös…tunne sen paino…sano hei maailman murheille...heiluta kättäsi ja laske se takaisin vartalosi viereen…kuuntele suolistoasi…vatsaasi…oletko nälkäinen?…mitä haluaisit syödä…lipeäkalaa kenties…ajattele maailmankaikkeuden meriä…kuuntele delfiinien ääniä…ne puhuvat juuri sinulle…ajattele tonnikalaa säilykepurkissa…sinuakin ahdistaisi siellä…mutta olet vapaana itämaisella matollasi…sinä olet tärkeä…Jumala sisälläsi puhuu.

– Ja hyvä…ihanaa…käänny hitaasti oikean kyljen kautta vatsallesi...tunnetko vihaa…mustaa…synkkää…puhalla se ulos…noin...hyvä…vaivu rakkauden syleilyyn…ihanaa…sukellus pumpuliin…toista perässäni…rakastan maailmaa…katso itseäsi ulkopuolelta…siinä olet sinä…itämaisella matollasi…olet niin kaunis…perseesi on melko leveä.

– No niin…olemme loppusuoralla…ajattele…noin…ihanaa…kohta saat palkintosi…kunnanjohtaja ripustaa mitalin kaulaasi…olet sen ansainnut…sinä olet hyvä…noin...kaikki taputtavat sinulle…älä avaa vielä silmiäsi…on aika viimeisen harjoituksen…kohta voit paremmin…ja nyt hengittämättä…liikkumatta…hengittämättä…liikkumatta…hengittämättä…hengittämättä…hengittämättä…hengittämättä…liikkumatta…hengittämättä…hengittämättä…hyvä…hengittämättä…hengittämättä…


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet