6.8.2021

SOOLin ja OAJ:n jäsenrekisteri ja jäsenpalvelut uudistuvat – palveluissa tilapäisiä puutteita

Uuden järjestelmän myötä jäsenmaksujen maksaminen ja omien jäsentietojen ylläpitäminen ja päivittäminen helpottuvat. Omat tiedot -sivuille kirjaudutaan joko omilla SOOL-jäsentunnuksilla, pankkitunnistuksella tai mobiilivarmenteella.

Myös liittyminen Opettajien Työttömyyskassan jäseneksi tapahtuu uuden järjestelmän käyttöönoton myötä nyt sähköisesti Omat tiedot -sivuilla, samoin OAJ:n varsinaiseksi jäseneksi siirtyminen sitten, kun pysyvästi siirtyy opiskelijasta työelämään.

Päivitä tietosi Omat tiedot -sivuilla

SOOLin jäsenmaksu- ja jäsenkirjeet lähetetään jatkossa ensisijaisesti sähköpostitse, joten jäsentiedoissa oleva oma osoite kannattaa käydä jo tarkistamassa ja tarvittaessa päivittää. Sivuilla voi kätevästi ylläpitää myös muita jäsentietojaan ja ilmoittaa esimerkiksi osoitteen- tai nimenmuutoksesta sekä koulutusalan tai jäsenyhdistyksen vaihtumisesta.

Kirjaudu Omat tiedot -sivuille tästä! Kirjautuminen tapahtuu joko omilla SOOL-jäsentunnuksilla, pankkitunnistuksella tai mobiilivarmenteella.

Iso järjestelmäuudistus on poikinut jonkin verran käyttökatkoja ja virhetilanteitakin mutta SOOLin ja OAJ:n toimistolla tehdään yhdessä järjestelmätoimittajan kanssa kovasti töitä, että ilmenevät viat ja puutteet saadaan korjattua mahdollisimman pikaisesti.  

Työttömyyskassaan kuuluvien maksuohjeet viivästyvät

Uusien maksuohjeiden lähettäminen Opettajien Työttömyyskassaan kuuluville SOOLin jäsenille loppuvuoden maksuja varten on järjestelmämuutoksesta johtuen viivästynyt. Ne pyritään lähettämään kaikille elokuun aikana.

Kassajäsenyys pysyy tänä aikana luonnollisesti voimassa, vaikka maksujen maksaminen viivästyisikin. Järjestelmämuutoksesta johtuen maksujen eräpäiväkäytännöt ovat tilapäisesti aiemmasta poikkeavat.

Omat tiedot -sivuilla voi halutessaan käydä tarkistamassa oman jäsenmaksutilanteensa ja tarvittaessa maksaa kassan kuukausimaksuja sitä kautta. Kassamaksujen osalta kuukausikohtaiset viitelistat ovat poistuneet käytöstä ja kassamaksut maksetaan nyt pysyvällä henkilökohtaisella viitteellä.

Mahdollisissa ongelmatilanteissa voi aina olla myös henkilökohtaisesti yhteydessä SOOLin ja OAJ:n jäsenpalveluihin.  


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet