14.11.2022

Rauman opettajankoulutuksen alasajo pahentaisi opettajapulaa

OAJ ja SOOL vastustavat jyrkästi Turun yliopiston suunnitelmia siirtää opettajankoulutuksen tutkinto-ohjelmat Raumalta Turkuun. Ne eivät myöskään hyväksy yliopiston ajatuksia lakkauttaa käsityökasvatuksen tutkinto-ohjelma. Järjestöjen mielestä suunnitelmat hankaloittaisivat opettajapulaa entisestään.

Rauman kampuksella on koulutettu opettajia 1800-luvun lopulta alkaen. Kuva: Wikimedia Commons.

Turun yliopisto suunnittelee siirtävänsä opettajankoulutuksen tutkinto-ohjelmat Raumalta Turkuun ja lakkauttavansa käsityökasvatuksen tutkinto-ohjelman kokonaan. Samalla Rauman Normaalikoulun asema on uhattuna.

SOOLin ja OAJ:n mukaan Rauman opettajankoulutuksen alasajo pahentaa opettajapulaa.

– Rauman kampuksen mahdollisella alasajolla olisi iso vaikutus paikalliselle alueelle, mutta sillä on myös valtakunnallisia vaikutuksia. Alan kehitystä seuratessa ei voi olla huomaamatta, että laaja-alainen opettajapula ei ole enää kaukainen, vaan todellinen ja lähestyvä kauhukuva, sanoo SOOLin puheenjohtaja Hanna Rahkonen.

» Lue lisää


Lisää aiheesta

9.3.2023

OAJ ja opiskelijajärjestöt: Nuorten opiskelu- ja työkyky on turvattava

Nuorista aikuisista jo joka neljäs on työuupunut tai vähintään riski uupua on kohonnut. Järjestöt esittävät kannanotossaan ratkaisuja kestävämmän työ- ja opiskeluelämän saavuttamiseksi.

8.3.2023

Ammatilliselle koulutukselle sen ansaitsema arvo

Ammattikoulut tulee tunnustaa tärkeäksi ja arvokkaaksi osaksi koulutusjärjestelmää. Myös opettajankoulutukseen tarvitaan jatkossa opiskelijoita ammatillisen koulutusväylän kautta, koska monenlaiset oppijat tarvitsevat monenlaisia opettajia.

6.3.2023

Rauman kampuksen toiminnot jatkuvat entisellään

Turun yliopiston suunnitelmat käsityökasvatuksen linjan lakkauttamisesta ja luokanopettajalinjan siirtämisestä Raumalta Turkuun ovat purkautuneet yliopiston ja Rauman kaupungin välisen yhteistyösopimuksen myötä. 

23.2.2023

SOOLin Talvipäivät kokoaa yli kolme tuhatta opeopiskelijaa Ouluun

SOOLin legendaariset Talvipäivät pidetään tänä vuonna Oulussa viikonloppuna 24.–26. helmikuuta. Ohjelmassa on muun muassa Talvirieha kilpailuineen lauantaina sekä iltabileet, joissa pääesiintyjänä nähdään Gasellit.

21.2.2023

Työelämätietoa opettajaksi valmistuville

Oletko valmistumassa ja siirtymässä työelämään? OAJ ja SOOL järjestävät kevään aikana opekampuksilla valmistuvien infoja, joiden tarkoituksena on antaa työelämään siirtyville opettajille ajankohtaista tietoa työnhausta, työttömyysturvasta, palkkauksesta, työajoista sekä ammattijärjestön edunvalvonnasta.

Jaa sivu somessa

Tweet