2.2.2023

OAJ:ltä kunniamaininta raumalaisille opiskelijoille

Tunnustus annettiin #kampusrauha -hankeen toimijoille rohkeasta, sitkeästä ja myös vastapuolta kuuntelevasta vaikuttamistyöstä paikallisen opiskelijakulttuurin ja kampusyhteisön hyväksi.


Historiallisen Rauman kampuksen päärakennus. (Kuva: Wikimedia Commons)

Opetusalan ammattijärjestö OAJ palkitsi Vuoden koulutusvaikuttaja -tunnustuksella pitkän uran rehtorina Espoossa tehneen Martti Hellströmin. Samassa yhteydessä myönnettiin kunniamaininta Raumalla opettajaksi opiskelevien #kampusrauha -hankkeen Perttu Vuoriolle ja Annika Lindille. Hankkeessa puolustettiin Rauman historiallisen kampusalueen säilyttämistä opettajankoulutuslaitoksen käytössä ja vastustettiin alueelle suunniteltua kaavamuutosta ja asuntorakentamista.

Rauman kampus on uniikki kokonaisuus, joka sisältää muun muassa Suomen viimeisen historiallisen opetuspuutarhan, ainoan harjoittelupäiväkodin ja laajan taito- ja taideaineille omistetun Teknika-rakennuksen.

OAJ:n hallitus palkitsee vuosittain kasvatus- ja koulutusalalla ansioituneen henkilön tai yhteisön Vuoden koulutusvaikuttaja -tunnustuksella. Sen kriteereinä ovat muun muassa pitkäaikainen työskentely kasvatuksen ja koulutuksen parissa sekä rohkeus nostaa esiin ajankohtaisia kysymyksiä.

Tällä hetkellä koko opettajankoulutuksen jatkuminen Raumalla on vaakalaudalla Turun yliopiston säästöohjelman vuoksi ja päätöksiä asiassa odotetaan mahdollisesti jo ensi viikolla. SOOL ja OAJ vastustavat jyrkästi Turun yliopiston suunnitelmia. SOOLin mukaan Rauman opettajankoulutuksen alasajo pahentaisi opettajapulaa.

Adressi Turun yliopistolle opettajankoulutuksen säilyttämiseksi Raumalla:


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet