6.3.2023

Rauman kampuksen toiminnot jatkuvat entisellään

Turun yliopiston suunnitelmat käsityökasvatuksen linjan lakkauttamisesta ja luokanopettajalinjan siirtämisestä Raumalta Turkuun ovat purkautuneet yliopiston ja Rauman kaupungin välisen yhteistyösopimuksen myötä. 


Rauman kampuksen vanha mylly. (Kuva: Annika Lind)

Turun yliopiston muutosneuvottelut ovat päättyneet. Turun yliopiston hallitus on päättänyt toimenpideohjelmasta, jonka tavoitteena on 15 miljoonan talousvajeen korjaaminen säästötoimilla. Säästötoimet sisältävät leikkauksia yliopiston toimintoihin ja henkilökuntaan.

Turun yliopiston hallitus ja Rauman kaupunki ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jossa Rauman kaupunki tukee Rauman kampuksen toimintaa ja kehittämistä 1,25 miljoonalla vuoden 2033 loppuun asti. Rauman kampus saa näin ollen jatkaa toimintojaan kokonaisuudessaan. Turun yliopiston suunnitelmat käsityökasvatuksen linjan lakkauttamisesta ja luokanopettajalinjan siirtämisestä Raumalta Turkuun purkautuvat sopimuksen myötä. 

Lopputulos on erinomainen opettajankoulutuksen kannalta. SOOL kiittää Rauman kaupunkia sen antamasta rahoituksesta, joka tukee Rauman kampuksen toimintoja sekä mahdollistaa kampuksen ja sen opintolinjojen säilymisen kampuksella. Rauman kampuksella on suuri merkitys opettajankoulutuksen monipuolisuuden ja alueellisen kattavuuden kannalta. Muutosneuvotteluissa uhan alla ollut käsityökasvatuksen säilyminen on myös erityisen merkittävä koko Suomen tasolla, sillä yli 40 prosenttia käsityökasvatuksen aloituspaikoista on Rauman kampuksella ja käsityöosaaminen on valtakunnallisesti laskussa.

Muutosneuvotteluissa virallisen keskustelun ulkopuolella, mutta ehdottomasti merkittävänä vaikuttajana, on ollut raumalaisten opeopiskelijoiden muodostama Myllymäen Henki -työryhmä. Marraskuussa muutosneuvotteluiden alussa Rauman kampuksen toimintojen päätyminen leikkauslistalle vuoti julkisuuteen. Tämä johti raumalaisten opeopiskelijoiden nopeaan järjestäytymiseen ja toimintaan Rauman kampuksen tulevaisuuden puolesta aktiivisen tiedottamisen ja vaikuttamistyön myötä. Ryhmässä on aktiivisesti mukana myös SOOLin toimijoita. 

Rauman tilanne on saanut viimeisimpien kuukausien aikana paljon medianäkyvyyttä opeopiskelijoiden haastatteluiden, kirjoitusten ja mielenosoituksen myötä. Lisäksi Rauman kampuksen tulevaisuuden puolesta tehty adressi keräsi yli 3 900 allekirjoitusta ympäri Suomea ja jopa ulkomailta. Tästä kuuluu kiitos kaikille asiasta tietoa levittäneille ainejärjestöille sekä adressin allekirjoittaneille. Me opeopiskelijat seisomme toistemme tukena. 

Oi Rauma on – Onnea Rauman kampukselle!


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet