31.8.2021

Lähes kaikki opettajankoulutusyksiköt aloittavat syyslukukauden kampuspainotteisessa hybridimallissa

SOOL selvitti, miten eri opettajankoulutusyksiköt järjestävät opinnot syyslukukaudella 2021. Opettajankoulutusyksiköt korostavat tiedotteissaan ja linjauksissaan, että kaikki opetus ja opiskelu pyritään järjestämään mahdollisimman koronaturvallisesti.


Eri opettajankoulutusyksiköt ovat päätyneet hyvin samankaltaisiin opetusjärjestelyihin alkavan syyslukukauden osalta. Kuvassa Ruusupuisto-rakennus Jyväskylässä, jossa toimii kasvatustieteiden laitos. (Kuva: Wikimedia Commons)

Lähes kaikki opettajankoulutusyksiköt pyrkivät toteuttamaan opinnot kampuspainotteisen hybridimallin avulla ja etenkin ensimmäisen sekä toisen vuosikurssin opiskelijoille pyritään tarjoamaan mahdollisimman paljon lähiopetusta pienryhmissä. Lähiopetusta pyritään tarjoamaan myös muiden vuosikurssien opiskelijoille, jos opetus pystytään järjestämään turvallisesti ja lähiopetus on pedagogisesti perusteltua.

Suurten ryhmien opetus ja luento-opetus siirretään lähes poikkeuksetta verkkoon kaikissa opettajankoulutusyksiköissä. Lisäksi useilla paikkakunnilla uusien opiskelijoiden orientaatio pyritään järjestämään osittain kampuksilla, jotta uudet opeopiskelijat saavat paremman mahdollisuuden kiinnittyvät opintoihin ja pääsevät tapaamaan uusia kanssaopiskelijoita myös kasvotusten.

SOOL on ollut erityisen huolestunut ohjattujen opetusharjoitteluiden toteutumisesta koronapandemian aikana ja peräänkuuluttanut opeopiskelijoille täyttä rokotussuojaa ennen opetusharjoitteluita. Tehdyn selvityksen perusteella opettajankoulutusyksiköt pyrkivät järjestämään opetusharjoittelut turvallisesti lähiharjoitteluina harjoittelukohteiden koronasuositukset huomioiden.


Lisää aiheesta

5.5.2022

Kampuksilla: Tila- ja yhdenvertaisuuskysymyksiä

SOOL on jäsenistön ja jäsenyhdistystensä tukena kaikessa edunvalvonnassa, tarvittaessa myös paikallisesti kaikilla kampuksilla. Tässä tilannekatsaukset Tampereelta, Espoosta, Raumalta, Joensuusta ja Jyväskylästä.

4.5.2022

Vuoden harjoittelunohjaaja Tiina Pajunoja: Kuuntelu on puhumista tärkeämpää

Valitsemalla Vuoden harjoittelunohjaajan SOOL haluaa kiinnittää huomiota asiantuntevan harjoittelunohjauksen merkitykseen opiskelijoiden opettajuuteen kasvussa ja opettajaidentiteetin löytymisessä. Vuoden harjoittelunohjaaja valitaan SOOLin jäsenistöltä tulleiden esitysten perusteella.

4.5.2022

Vuoden opeopiskelija Heli Lounila: Oulussa opiskelijan on hyvä olla!

SOOL on valinnut Vuoden opeopiskelijan jo 22 kertaa. Valinnassa on vaihtelevasti painotettu muun muassa ehdokkaan sitoutuneisuutta opintoihinsa ja oman ammatti-identiteettinsä kehittämiseen sekä ansioituneisuutta opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämisessä.

10.4.2022

SOOLin liittokokous: Hanna Rahkonen puheenjohtajaksi

Henkilövalintojen lisäksi SOOLin sääntömääräinen liittokokous päätti liiton toimintasuunnitelmasta, talousarviosta ja ensi lukuvuoden jäsenmaksusta. Liittokokous järjestettiin kaksipäiväisenä 9.–10. huhtikuuta Helsingissä.

1.2.2022

Nyt voi ehdottaa: SOOL etsii Vuoden opeopiskelijaa ja Vuoden harjoittelunohjaajaa

Löytyykö opiskelukavereistasi Vuoden opeopiskelija tai ansaitseeko harjoittelunohjaajasi kiitosta ja kunniaa? Kaikki SOOLin jäsenet voivat jättää omat ehdotuksensa 27.2. mennessä.

Jaa sivu somessa

Tweet