31.8.2021

Lähes kaikki opettajankoulutusyksiköt aloittavat syyslukukauden kampuspainotteisessa hybridimallissa

SOOL selvitti, miten eri opettajankoulutusyksiköt järjestävät opinnot syyslukukaudella 2021. Opettajankoulutusyksiköt korostavat tiedotteissaan ja linjauksissaan, että kaikki opetus ja opiskelu pyritään järjestämään mahdollisimman koronaturvallisesti.


Eri opettajankoulutusyksiköt ovat päätyneet hyvin samankaltaisiin opetusjärjestelyihin alkavan syyslukukauden osalta. Kuvassa Ruusupuisto-rakennus Jyväskylässä, jossa toimii kasvatustieteiden laitos. (Kuva: Wikimedia Commons)

Lähes kaikki opettajankoulutusyksiköt pyrkivät toteuttamaan opinnot kampuspainotteisen hybridimallin avulla ja etenkin ensimmäisen sekä toisen vuosikurssin opiskelijoille pyritään tarjoamaan mahdollisimman paljon lähiopetusta pienryhmissä. Lähiopetusta pyritään tarjoamaan myös muiden vuosikurssien opiskelijoille, jos opetus pystytään järjestämään turvallisesti ja lähiopetus on pedagogisesti perusteltua.

Suurten ryhmien opetus ja luento-opetus siirretään lähes poikkeuksetta verkkoon kaikissa opettajankoulutusyksiköissä. Lisäksi useilla paikkakunnilla uusien opiskelijoiden orientaatio pyritään järjestämään osittain kampuksilla, jotta uudet opeopiskelijat saavat paremman mahdollisuuden kiinnittyvät opintoihin ja pääsevät tapaamaan uusia kanssaopiskelijoita myös kasvotusten.

SOOL on ollut erityisen huolestunut ohjattujen opetusharjoitteluiden toteutumisesta koronapandemian aikana ja peräänkuuluttanut opeopiskelijoille täyttä rokotussuojaa ennen opetusharjoitteluita. Tehdyn selvityksen perusteella opettajankoulutusyksiköt pyrkivät järjestämään opetusharjoittelut turvallisesti lähiharjoitteluina harjoittelukohteiden koronasuositukset huomioiden.


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet