11.5.2023

Opiskelijoille äänivaltainen edustus OAJ:n valtuustoon

SOOL saa jatkossa kolme äänivaltaista edustajaa OAJ:n valtuustoon. Kevätvaltuuston päätös mahdollistaa opiskelijoiden äänen kuulumisen entistä voimakkaammin ammattijärjestön sisällä.

OAJ:n valtuuston koko kasvaa jatkossa kolmella uudella opiskelijaedustajalla 153:een edustajaan. Opiskelijoilla on tähän asti ollut valtuustossa vain tarkkailija-asema puhe- ja läsnäolo-oikeudella. Valtuuston päätös oli yksimielinen ja edellyttää vielä tarvittavia sääntömuutoksia.

SOOLin puheenjohtajan Emppu Laakkosen mukaan äänioikeus valtuustossa ja paikka OAJ:n hallituksessa mahdollistavat opeopiskelijoiden äänen kuulumisen entistä voimakkaammin ammattijärjestön sisällä.

– Valtuuston päätös myöntää nämä SOOLille on iso luottamuksen osoitus, ja kunniakirja meidän asiantuntijuudellemme alamme opiskelijoina ja tulevina alan ammattilaisina, Laakkonen kommentoi.

Opiskelijaedustus OAJ:n valtuustossa on ollut SOOLin tavoitteena pitkään. Edellisen kerran valtuusto äänesti opiskelijaedustuksen hyväksymisestä syksyllä 2021, mutta silloin se ei saanut riittävää enemmistöä taakseen. Valtuuston kevätkokouksessa 2022 asiaan liittyen tehtiin ponsi, jonka mukaisesti OAJ:n hallitus valmisteli nyt hyväksytyn esityksen kevätvaltuustoon 2023.

Valtuusto on OAJ:n ylin päättävä elin. Nykyisen valtuuston nelivuotiskausi alkoi viime vuoden keväällä.


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet