19.5.2022

Olli Luukkaisesta SOOLin kunniajäsen

OAJ:n puheenjohtajan tehtävät tänä keväänä jättänyt Olli Luukkainen on SOOLin ensimmäinen kunniajäsen. Nykyisten sääntöjen perusteella liiton kunniajäseneksi voidaan kutsua henkilö, joka on erityisellä tavalla toiminut SOOLin ja opettajaksi opiskelevien hyväksi.


Olli Luukkaista (kesk.) SOOLin kunniajäsenyydestä onnittelemassa SOOLin varapuheenjohtaja Virpi Manninen, toimikauden 2021–2022 puheenjohtaja Markus Helin sekä nykyinen puheenjohtaja Hanna Rahkonen.

Olli Luukkainen toimi SOOLin puheenjohtajana vuosina 1980–1981 opiskellessaan luokanopettajaksi Savonlinnan opettajankoulutuslaitoksessa. Luukkaisen ainejärjestö oli Pedary ry, joka sittemmin yhdistyi Popsi ry:n kanssa Itä-Suomen yliopiston lakkautettua Savonlinnan kampuksen vuonna 2018.

Luukkainen toimi Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n puheenjohtajana yhteensä 12 vuoden ajan. Hän on kasvatustieteen tohtori ja toiminut myös muun muassa opettajankouluttajana, normaalikoulun rehtorina ja ammatillisen opettajakorkeakoulun johtajana.

OAJ:n puheenjohtajana Luukkainen on tukenut opiskelijatoimintaa ja ollut SOOLin ja opiskelijoiden äänen vankkumaton puolustaja. Opiskelijoiden asema OAJ:n sisällä on hänen kaudellaan kasvanut merkittävästi. Esittäessään liittokokoukselle Luukkaisen kutsumista kunniajäseneksi SOOLin hallitus katsoi, että hän on enemmän kuin ansainnut olla Opettajaksi Opiskelevien Liiton ensimmäinen kunniajäsen.


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet