24.3.2017

SOOL sun opekampuksella

SOOLin aluetoiminnan tavoitteena on tarjota helposti saavutettavaa jäsenpalvelua ja -neuvontaa sekä monipuolisia tilaisuuksia järjestökoulutukseen, opettajuuteen kasvuun sekä opiskelija-aikaiseen jäsenyyteen, hyvinvointiin ja osallisuuteen liittyen.

MARTINA WETTERSTRAND & ALUETOIMIJAT
Soolibooli 2/17

Kevätkauden toiminnassa on yhtenä painopisteenä työelämään ja valmistumiseen liittyvät teemat. Perinteisten, huhti–toukokuun Valmistuvien infojen (OAJ) lisäksi aluetoimijat järjestävät paikallisesti tarpeen ja toiveidenkin mukaisia työelämätilaisuuksia ja vierailijaluentoja.

Esimerkiksi Raumalla pilotoitiin helmikuun alussa CV-koulutus, jossa käsiteltiin CV:n tarkoitusta työnhaussa ja hyvin tehdyn CV:n ominaisuuksia sekä pohdittiin uraportfolion hyötyjä opettajan näkökulmasta. "Suurin anti osallistujille oli erilaisten ansioluettelomallien esittely ja niiden joustava hyödyntäminen työnhaussa", raportoi koulutuksen pitänyt Rauman aluetoimija Aleksi Tupasela.

Mistä aiheesta just sun opettajankoulutuspaikkakunnalla pitäisi järjestää työelämätilaisuus tai vaikkapa hyvinvointia, vaikuttamista tai osallisuutta edistävä tapahtuma? Ota yhteyttä oman paikkakuntasi toimijaan – SOOLin aluetoimijat ovat sua varten, opeopiskelija!

Tsekkaa paikallisten SOOL-tilaisuuksien tiedot tapahtumakalenterista!


TAMPERE | Noora Reinikainen

Aluetoimijan toimenkuvaan kuuluu yhtey­den pitäminen alueen SOOL-vastaavien sekä muiden SOOL-toimijoiden kanssa. Tapaamisten tarkoituksena on esimerkiksi aluetoiminnan esittely, tapahtumien suunnittelu ja ajankohtaisiin SOOL-asioihin perehtyminen – tutustumista ja ryhmäytymistä unohtamatta.

Tampereella SOOL-toimijoiden välinen yhteistyö on ollut tiivistä jo useita vuosia. Perjantaina 24.2. tapasimme SOOL-vastaavien ja SOOLin hallituksen Paula Saarisen kanssa aamupalan merkeissä.


RAUMA | Aleksi Tupasela Aluetoimijoilla on vapautta toteuttaa itseään opettajankoulutuspaikkakunnilla järjestettävien tapahtumien suhteen mm. valtakunnallisten tempausten ja infojen ohella. Koulutuksellisten tilaisuuksien lisäksi on olennaista tarjota paikkoja myös viihtyvyyden, virkistymisen ja hyvinvoinnin edistämiselle.

Raumalla leivottiin laskiaispullia SOOLas(topet)kiaisen kunniaksi. Iso kiitos Lastopetin hallitukselle tapahtuman järjestelyihin osallistumisesta!


TURKU | Iitu Laurila Aluetoimijana pääsee omalta paikkakunnalta ja työpisteen ääreltä mukaan myös valtakunnalliseen toimintaan. Helmikuun jäsenyhdistyskoulutuksessa koulutimme SOOL-vastaavia Helsingissä yhdessä hallituksen ja muiden aluetoimijoiden kanssa. Koulutuspäivään osallistunut Opekkaan Joska Värikäs kertoi, mitä tilaisuus tarjosi jäsenjärjestöaktiiville.

Päällimmäisenä koulutuksesta käteen jäi…"ihmiset ja verkostoituminen. Koulutuksessa tapasin uusia aluetoimijoita, SOOL-vastaavia ja muita yhdistysaktiiveja ympäri Suomen."

Fiilis, joka koulutuksesta jäi käteen oli…"positiivinen! SOOL on hyvissä käsissä ympäri Suomen."

Aluetoimijan kanssa olen… "sataprosenttisesti messissä ja yhdessä kehittelemme tulevaa toimintaa. Täydellistä osallistumista!"

Vapaa sana: "Toimin aiemmin taloudenhoitajana, mikä oli konkreettista ja selkeää: SOOL-vastaavan homma on taiteenlaji, jossa omia ideoita on helpompaa ja vapaampaa toteuttaa! Koulutukset ovat keino vaihtaa ajatuksia siitä, millaiset tavat toteuttaa toimintaa ovat onnistuneet muualla. Toivoisin, että myös sitä puolta olisi jatkossa enemmän! SOOL on kiva järjestö!"


Antti Väistö ja Juho Tiainen.

JOENSUU | Laura Koskinen 23.2. järjestetyssä CV kuntoon! -tapahtumassa opinto-ohjauksen opiskelijat antoivat vinkkejä ansioluettelon tekoon sekä omien vahvuuksien löytämiseen. Lisäksi tapahtumassa oli mahdollisuus ottaa ammattimainen CV-kuva sekä kysyä aluetoimijalta mieltä askarruttavia kysymyksiä Opettajien työttömyyskassasta ja siihen liittymisestä.

5. vuosikurssin opiskelijat Antti Väistö (ohjaus) ja Juho Tiainen (mat. ja fys. ao) totesivat muiden osallistuneiden tavoin tapahtuman tarpeelliseksi opeopiskelijoille. "Mahtava tapahtuma! Vähän harmittaa, että herää työttömyyskassaan liittyviin asioihin vasta viime metreillä", Antti toteaa.

"Opastus CV:n tekemiseen on myös tärkeää. Moni saattaa jättää laittamatta asioita, joista voisi olla hyötyä", Juho täydentää. "Lisää tällaisia tapahtumia, joissa voi brainstormata yhdessä", Antti iloitsee.


Essi Huusko ja Sanna Åman.

SAVONLINNA | Essi Huusko Ystävänpäivänä aluetoimija, kopo-kummi ja ainejärjestöjen SOOL-vastaavat pitivät SOOLin 100 suukkoa -ständiä Savonlinnan kampuksen opiskelijoille.

Jäsenistön tapaaminen ja kuulumisten vaihtaminen opintojen ja muiden ajankohtaisten asioiden suhteen on tärkeää, minkä lisäksi aluetoimijat sekä mahdollisuuksien mukaan SOOLin hallituksen kopo-kummit vierailevat paikallisten ainejärjestöjen hallitusten kokouksissa tutustumassa toimijoihin ja keskustelemassa ajankohtaisista koulutuspoliittista asioista.


Tunnelmaraportit aluetoimijoiden tilaisuuksista opekampuksilla jatkuvat Sooliboolissa 3/17...

 

 


Lisää aiheesta

15.4.2024

SOOL hakee aluetoimijoita ensi lukuvuodeksi

Haemme ensi lukuvuodeksi uusia aluetoimijoita Helsinkiin, Joensuuhun, Jyväskylään, Ouluun, Raumalle, Rovaniemelle ja Tampereelle. Aluetoimijat vastaavat SOOLin paikallisesta jäsenhankinnasta ja näkyvyyden vahvistamisesta kampuksilla. Jos etsit joustavaa ja osa-aikaista työtä opeopintojen oheen, lähetä hakemuksesi 28.4. mennessä.

27.2.2024

SOOLin Talvipäivät Helsinkiin vuonna 2025

Talvipäivät palaa ensi vuonna pääkaupunkiin 35 vuoden tauon jälkeen. Opettajaksi opiskelevien Talvipäiviä on järjestetty vuodesta 1947 alkaen ja nykyisin tapahtuma kokoaa vuosittain yhteen jopa kolme tuhatta eri alojen opeopiskelijaa ja tarjoaa monipuolista ohjelmaa ulkourheilusta livemusaan.

19.2.2024

Making of SOOLin Talvipäivät

Edessä on vuoden odotetuin viikonloppu. Talvipäivät on opeopiskelijan opintojen ehkä ikimuistoisin tapahtuma, mutta mitä kaikkea yli 3 000 osallistujan tapahtuma vaatii?

13.2.2024

Kenestä Vuoden opeopiskelija ja Vuoden harjoittelunohjaaja?

Taas saa ehdottaa! Ansaitseeko harjoittelunohjaajasi kiitosta ja kunniaa tai löytyykö opiskelukavereistasi opeopiskelijoita yhdistävä huipputyyppi? Etsintä on käynnissä 10.3. asti.

16.1.2024

Vakuutusyhtiö Turvalta tuhansien eurojen tuki opeopiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseen

SOOLin ja Turvan Hymykisan voittajat on valittu ja rahapalkinnon saa viisi opeopiskelijoiden ainejärjestöä. Kisassa kysyttiin konkreettisia ideoita jäsenistön hyvinvoinnin edistämiseen.

Jaa sivu somessa

Tweet