31.8.2021

Lähes kaikki opettajankoulutusyksiköt aloittavat syyslukukauden kampuspainotteisessa hybridimallissa

SOOL selvitti, miten eri opettajankoulutusyksiköt järjestävät opinnot syyslukukaudella 2021. Opettajankoulutusyksiköt korostavat tiedotteissaan ja linjauksissaan, että kaikki opetus ja opiskelu pyritään järjestämään mahdollisimman koronaturvallisesti.


Eri opettajankoulutusyksiköt ovat päätyneet hyvin samankaltaisiin opetusjärjestelyihin alkavan syyslukukauden osalta. Kuvassa Ruusupuisto-rakennus Jyväskylässä, jossa toimii kasvatustieteiden laitos. (Kuva: Wikimedia Commons)

Lähes kaikki opettajankoulutusyksiköt pyrkivät toteuttamaan opinnot kampuspainotteisen hybridimallin avulla ja etenkin ensimmäisen sekä toisen vuosikurssin opiskelijoille pyritään tarjoamaan mahdollisimman paljon lähiopetusta pienryhmissä. Lähiopetusta pyritään tarjoamaan myös muiden vuosikurssien opiskelijoille, jos opetus pystytään järjestämään turvallisesti ja lähiopetus on pedagogisesti perusteltua.

Suurten ryhmien opetus ja luento-opetus siirretään lähes poikkeuksetta verkkoon kaikissa opettajankoulutusyksiköissä. Lisäksi useilla paikkakunnilla uusien opiskelijoiden orientaatio pyritään järjestämään osittain kampuksilla, jotta uudet opeopiskelijat saavat paremman mahdollisuuden kiinnittyvät opintoihin ja pääsevät tapaamaan uusia kanssaopiskelijoita myös kasvotusten.

SOOL on ollut erityisen huolestunut ohjattujen opetusharjoitteluiden toteutumisesta koronapandemian aikana ja peräänkuuluttanut opeopiskelijoille täyttä rokotussuojaa ennen opetusharjoitteluita. Tehdyn selvityksen perusteella opettajankoulutusyksiköt pyrkivät järjestämään opetusharjoittelut turvallisesti lähiharjoitteluina harjoittelukohteiden koronasuositukset huomioiden.


Lisää aiheesta

15.4.2025

Nyt saa ehdottaa: Kenestä Vuoden harjoittelunohjaaja?

Oletko saanut ainutlaatuista ohjausta opetusharjoittelun aikana? Ehdota SOOLille 1.6. mennessä kenet pitäisi valita Vuoden harjoittelunohjaajaksi 2025!

17.3.2025

Rahoituksen pitää turvata tulevaisuutta, ei tilastoja

Opettajankoulutusta tarjoavat korkeakoulut leikkaavat jatkuvasti opetushenkilöstöstä sekä opetustiloista. Se voi pahimmillaan johtaa ammatilliseen osaamattomuuteen. Opettajankoulutuksen täytyy tuottaa osaavia, motivoituneita ja työelämässä kestäviä ammattilaisia, ei vain tutkintoja tilastojen täytteeksi.

18.11.2024

Koulu kaiken ratkaisuna

Korkeakoulujen autonomia suojaa opettajankoulutuksen kehitystä esimerkiksi poliittisilta erimielisyyksiltä.

18.11.2024

Harjoittelusta kokonaisvaltaista asiantuntijuutta

Asiantuntijaharjoittelut ovat opettajankoulutuksissa yhä harvinaisuus. Onneksemme SOOLin tavoitteena on, että sellainen tulisi mahdollistaa jokaiselle opettajaksi opiskelevalle.

14.11.2024

Opettajankoulutus tarvitsee päivityksen: S2-taidot välttämättömiä tasa-arvon toteutumiselle

Opettajankoulutuksessa ei tällä hetkellä tarjota riittäviä valmiuksia suomi toisena kielenä -oppilaiden tukemiseen ja suomen kielen opettamiseen, vaikka S2-oppilaiden määrä perusopetuksessa kasvaa jatkuvasti. Jotta opettajat voivat aidosti tukea oppilaidensa koulutuspolkua ja sopeutumista suomalaiseen yhteiskuntaan, heillä on oltava riittävät valmiudet tukea kielenoppimista osana kaikkea opetusta.

Jaa sivu somessa

Tweet