20.11.2023

Mukana kehittämässä

Jokaisella SOOLin jäsenellä on mahdollisuus päästä antamaan näkemyksensä SOOLin linjauksiin.

EMPPU LAAKKONEN
Opeopiskelija 4/23

SUOMALAINEN OPETTAJANKOULUTUS on maailmantason huippuluokkaa, vaikka arjessa itse opeopiskelijana ei aina siltä tuntuisi. Ei ole itsestäänselvyys, että opinnoissamme oleva sisältö perustuu tutkimukseen, että meillä on enemmän kuin yksi yleispätevä opettajankoulutus, tai että koulutukseemme kuuluu opetusharjoitteluja. 

Muun muassa näistä seikoista tulee jatkossakin pitää kiinni, ja opettajankoulutusta tulee kehittää vastaamaan sekä työelämän tarpeita että akateemista ammatti-identiteettiä entistä paremmin tukevaksi.

SOOLIN YKSI tärkeimmistä tehtävistä, ellei tärkein, on olla mukana kehittämässä opettajankoulutusta Suomessa. Tätä varten meillä on pitkän linjan tavoitteita, joiden mukaan liiton hallitukset vuodesta toiseen toimivat. Tavoitteet opettajankoulutukselle ja Koulutuspoliittinen linjapaperi toimivat ohjenuorana sille edunvalvontatyölle, jota SOOLissa opettajankoulutuksen eteen teemme. 

Tämän lukuvuoden aikana Koulutuspoliittinen linjapaperimme on päivityksessä ja jokaisella SOOLin jäsenellä onkin mahdollisuus päästä antamaan näkemyksensä kutsun kilahtaessa sähköpostiin alkuvuodesta. Toivon todella Jodelissa ja kaveriporukoiden kesken käytyjen pohdintojen päätyvän tätä reittiä myös osaksi linjapaperin päivittämistä. 

OLEN ERITTÄIN ylpeä valitsemastani alasta, enkä malta odottaa valmistumista. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etten näkisi ja kokisi epäkohtia koulutuksesssamme tai haasteita työelämän puolella. Itseasiassa juuri näistä syistä olen päätynyt SOOLin puheenjohtajaksi – jotta voin laittaa oman korteni kekoon paremman opettajankoulutuksen puolesta.


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet