28.1.2021

Kuntien tärkein tehtävä

Keväällä on hyvä hetki pysähtyä, miettiä omia arvojaan ja ennen kaikkea äänestää. Kuntien tärkeimmäksi tehtäväksi meneillään olevan sote-uudistuksen jälkeen jää kasvatuksen ja koulutuksen toimiala.

KALLE LIUSKI
Opeopiskelija 1/21

TÄSSÄ LEHDESSÄ on mainiosti avattu erilaisia teemoja politiikan käsittelystä kouluissa, opettajan poliittisesta toiminnasta ja huhtikuussa pidettävistä tärkeistä kuntavaaleista. Viime viikkojen keskustelut myös mediassa ovat vahvistaneet sitä tarvetta, että näitä asioita on syytä käsitellä avoimesti ja monipuolisesti, jo peruskoulun alaluokilta lähtien. Jos hyppäsit yli SOOLin kuntavaalitavoitteet, niin suosittelen lämpimästi vielä palaamaan niihin. 

Mutta minkä ihmeen takia juuri opetus- ja kasvatusala kohisee niin paljon tulevista kuntavaaleista? Ja miksi SOOL on tehnyt omat tavoitteensa, OAJ omansa ja varhaiskasvatuksesta sekä ylemmistä koulutusasteista puhutaan mediassa paljon? Vastaus on helppo. Kuntien tärkeimmäksi tehtäväksi meneillään olevan sote-uudistuksen jälkeen jää kasvatuksen ja koulutuksen toimiala. Vaikka kasvatus ja koulutus nousevat aina kaikissa vaaleissa isoksi teemaksi, on nyt käytävissä vaaleissa niillä erityinen merkitys. 

KUNTA TYÖNANTAJANA työllistää yhtenä suurimpana ryhmänä kasvatuksen ja koulutuksen asiantuntijat. Lähitulevaisuudessa kunta tulee olemaan hyvin monen teistä, todennäköisesti myös sinun, työnantajasi. Nyt tehtävät linjaukset ja äänestystulokset ratkaisevat poliittisen suunnan seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Tulokset vaikuttavat siis vielä silloin, kun mahdollisesti aloitat työurasi kunnan palveluksessa.

Opiskelijana et välttämättä ole tullut ajatelleeksesi niin pitkälle tulevaisuuteen, mutta keväällä on hyvä hetki pysähtyä, miettiä omia arvojaan ja ennen kaikkea äänestää. 

KUN ALAT etsimään sopivaa ehdokasta, suosittelen perehtymään ehdokkaisiin ja käyttämään apuna erilaisia vaalikoneita ja kuntavaalitavoitteita. SOOLin sivuilta sool.fi/kuntavaalit voit käydä katsomassa ne ehdokkaat, jotka ovat sitoutuneet meidän kuntavaalitavoitteisiimme. Jos olet itsekin ehdolla, käy sitoutumassa ja allekirjoittamassa ne! Maaliskuussa meille äänestäjille avautuu myös OAJ:n vaalikone, josta löydät varmasti itsellesi sopivan koulutusmyönteisen ehdokkaan. 

Laita siis kalenteriin ylös ennakkoäänestyspäivämäärät 7.–13.4. ja vaalipäivä 18.4. Pidetään yhdessä huoli, että opettajaopiskelijat omalla toiminnallaan nostavat äänestysprosenttia!


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet