8.3.2021

SOOLin kuntavaalitavoitteet ehdokkaan ja äänestäjän tukena

Sote- ja maakuntauudistuksen jälkeen kuntien tärkeimmäksi vastuualueeksi jää kasvatuksen ja koulutuksen toimiala. Opeopiskelijan kannalta ei ole yhdentekevää keitä kunnissa valitaan tekemään päätöksiä seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

Kuntavaalit on siirretty pidettäväksi 13.6.2021. Samalla ennakkoäänestysaikaa on pidennetty ja se on 26.5.–8.6.

Kuntien tehtävänä on turvata laadukas kasvatus ja koulutus kaikkina aikoina. SOOLin kuntavaalitavoitteissa vaaditaan riittäviä resursseja laadukkaan opetuksen takeeksi ja painotetaan kestävää kehitystä sekä opettajien ja oppijoiden osallisuutta kuntien päätöksenteossa.

Kuntavaaleissa on tavallisesti ollut reilusti alhaisempi äänestysprosentti (2017: 58,9 %) kuin eduskuntavaaleissa (2019: 72,1 %). Tämä on huolestuttavaa, sillä tärkeimmät päätökset esimerkiksi kasvatuksen ja koulutuksen osalta tehdään kunnissa.

Löydä oma ehdokkaasi

Yksi SOOLin vaalitavoitteita työstäneen projektitiimin tärkeimmistä tavoitteista oli saada kaikki opeopiskelijat äänestämään kuntavaaleissa. Vielä upeampaa olisi tietysti, mikäli opeopiskelijat asettuisivat itse sankoin joukoin ehdokkaiksi ympäri Suomen. Nuoria ja opiskelijoita todella tarvitaan valtuustoihin.

SOOLin kuntavaalitavoitteista saat tukea oman ehdokkaan valintaan. Lisäksi SOOL nostaa näissäkin vaaleissa esille opeopiskelijoiden tavoitteisiin sitoutuneita ehdokkaita. Lista SOOLin tavoitteet allekirjoittaneista ehdokkaista kunnittain löytyy täältä. Listaa päivitetään vaaleihin asti.

 


#opeopiskelijat #kuntavaalit #kuntavaalit2021


 


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet