13.3.2020

Pandemian vaikutukset SOOLin toimintaan: Tapahtumia peruttu

SOOLin hallitus on päättänyt peruuttaa huhtikuun alussa koolle kutsutun liittokokouksen sekä muut kevään tapahtumat toistaiseksi. Tapahtumat perutaan annettujen suositusten perusteella koronavirustartuntojen rajoittamiseksi.


Tätä tiedotetta päivitetään tarvittaessa. Viimeisin päivitys 31.3.2020.


Sääntömääräinen liittokokous pidetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana ja kutsu jäsenyhdistyksille lähetetään sääntöjen mukaisesti vähintään neljä viikkoa ennen kokousta. SOOLin nykyisen hallituksen toimikausi päättyy 30.4., jonka jälkeen se vastaa liittokokoukseen asti liiton toiminnan ja palveluiden ylläpidosta, mutta ei enää ota uusia järjestöllisiä tai koulutuspoliittisia linjauksia tai projekteja käsiteltäväkseen.

Myös aluetoimijoiden paikalliset tapahtumat sekä OAJ:n kanssa järjestettävät valmistuvien infot opettajankoulutuspaikkakunnilla on peruttu. Valmistuvien infot järjestetään webinaarina kaikille yhteisesti huhtikuun aikana. Myös SOOLin muut webinaarit  pyritään järjestämään kevään aikana mahdollisuuksien mukaan.

Jäsenpalvelut toimivat normaalisti

SOOLin ja OAJ:n jäsenpalvelut ovat toiminnassa normaalisti sillä poikkeuksella, että OAJ:n puhelinpalvelun palveluaikaa on väliaikaiseti rajoitettu resurssisyistä. Yhteyttä voi ottaa myös yhteydenottolomakkeilla. SOOLin toimisto työskentelee toistaiseksi etäyhteydellä.

Matkavakuutus 

Ulkoministeriö kehottaa kaikkia suomalaisia olemaan matkustamatta. Vakuutusyhtiö Turvan tiedotteen mukaan SOOLin jäsenetuihin kuuluvasta matkustajavakuutuksesta voidaan korvata matkalla alkanut koronaviruksen aiheuttama sairaus matkasairautena. Matkan peruuntuminen ei vakuutusehtojen mukaan ole korvattavaa viruksen tartuntapelon, viranomaisen antaman matkustuskiellon tai lentoyhtiön lentojen perumisen perusteella. Näissä tapauksissa kannattaa olla yhteydessä matkanjärjestäjään tai lentoyhtiöön korvauksen hakemiseksi.

Ohjeet sijaisuuksia tekeville

Miten koronavirus vaikuttaa opettajien työhön? OAJ on julkaissut sivuillaan ohjeita opetuksesta poikkeusoloissa sekä vastauksia opettajien huoliin ja kysymyksiin.


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet