26.11.2019

Historiallinen nimitys: opeopiskelija Akavan hallitukseen

Akava päätti osallistaa myös opiskelijoita palkansaajakeskusjärjestön päätöksenteossa. Opettajaksi opiskelevia edustava Sanni Salmenoja nimettiin Akavan hallitukseen järjestön liittokokouksessa Helsingissä.


Sanni Salmenoja valittiin ensimmäisenä opiskelijana Akavan hallitukseen.

Sanni Salmenoja on Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOLin puheenjohtaja ja hänet nimettiin Akavan hallitukseen Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n edustajana.

Salmenoja pitää tärkeänä, että keskusjärjestön päätöksenteossa kuuluu myös tulevaisuuden työntekijöiden ääni. Nuoret odottavat hänen mukaansa työelämältä erilaisia  asioita kuin vanhemmat sukupolvet, ja siksi on tärkeää, että myös nuoret pääsevät päättämään.

– Se, että OAJ on asettanut meidät opeopiskelijat keskusjärjestön hallitukseen, on ensinnäkin valtava luottamuksenosoitus, mutta myös selkeä panostus tulevaisuuteen. Meidän nuorten tehtävänä on valmistaa ammattiliittoja tulevaisuuden työelämään.

Akava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa, yhtenä Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Akavan liittojen jäseninä on kaikkiaan noin 608 000 palkansaajaa, yrittäjää ja opiskelijaa.

Akavan liittokokouksen päätösten toimeenpanosta vastaa Akavan hallitus, jonka toimikausi on kaksi vuotta. Hallituksessa on 20 jäsentä, jonka lisäksi Akavan opiskelijoilla on hallituksessa puhe- ja läsnäolo-oikeutettu edustaja.

OAJ:stä hallituksen varsinaisiksi jäseniksi nimettiin puheenjohtaja Olli Luukkainen, koulutusjohtaja Heljä Misukka, ensimmäinen varapuheenjohtaja Petri Kääriäinen sekä SOOLin puheenjohtaja Sanni Salmenoja.


Lisää aiheesta

19.9.2022

Laadukas opettajankoulutus vaatii kohdennettua rahoitusta

Laadukasta opettajankoulutusta ei ole ilman riittäviä ja kohdennettuja resursseja. Opettajankoulutukseen panostaminen on SOOLin mukaan yksi olennaisimmista ratkaisuista opettajapulaan.

19.8.2022

Varhaiskasvatuksen opettajien kelpoisuusvaatimuksia ei pidä väljentää

Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen on esittänyt varhaiskasvatuslain muuttamista niin, että päiväkoteihin ja esiopetukseen voisi helpommin palkata ammattikorkeakoulutuksen saanutta henkilökuntaa. SOOLin mukaan varhaiskasvatuksessa opetuksen pedagoginen vastuu tulee olla jatkossakin yliopistokoulutuksen saaneilla varhaiskasvatuksen opettajilla.

8.8.2022

Riku Oras SOOLin toiminnanjohtajaksi

Opettajaksi opiskelevien liiton uutena toiminnanjohtajana ja OAJ:n opiskelijatoiminnan asiantuntijana on aloittanut kasvatustieteen maisteri Riku Oras. Samalla koordinaattoriksi SOOLin toimistolle palaa tehtävää aiemminkin hoitanut Saara Vuorinen.

19.5.2022

Olli Luukkaisesta SOOLin kunniajäsen

OAJ:n puheenjohtajan tehtävät tänä keväänä jättänyt Olli Luukkainen on SOOLin ensimmäinen kunniajäsen. Nykyisten sääntöjen perusteella liiton kunniajäseneksi voidaan kutsua henkilö, joka on erityisellä tavalla toiminut SOOLin ja opettajaksi opiskelevien hyväksi.

5.5.2022

Kampuksilla: Tila- ja yhdenvertaisuuskysymyksiä

SOOL on jäsenistön ja jäsenyhdistystensä tukena kaikessa edunvalvonnassa, tarvittaessa myös paikallisesti kaikilla kampuksilla. Tässä tilannekatsaukset Tampereelta, Espoosta, Raumalta, Joensuusta ja Jyväskylästä.

Jaa sivu somessa

Tweet