26.11.2019

Historiallinen nimitys: opeopiskelija Akavan hallitukseen

Akava päätti osallistaa myös opiskelijoita palkansaajakeskusjärjestön päätöksenteossa. Opettajaksi opiskelevia edustava Sanni Salmenoja nimettiin Akavan hallitukseen järjestön liittokokouksessa Helsingissä.


Sanni Salmenoja valittiin ensimmäisenä opiskelijana Akavan hallitukseen.

Sanni Salmenoja on Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOLin puheenjohtaja ja hänet nimettiin Akavan hallitukseen Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n edustajana.

Salmenoja pitää tärkeänä, että keskusjärjestön päätöksenteossa kuuluu myös tulevaisuuden työntekijöiden ääni. Nuoret odottavat hänen mukaansa työelämältä erilaisia  asioita kuin vanhemmat sukupolvet, ja siksi on tärkeää, että myös nuoret pääsevät päättämään.

– Se, että OAJ on asettanut meidät opeopiskelijat keskusjärjestön hallitukseen, on ensinnäkin valtava luottamuksenosoitus, mutta myös selkeä panostus tulevaisuuteen. Meidän nuorten tehtävänä on valmistaa ammattiliittoja tulevaisuuden työelämään.

Akava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa, yhtenä Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Akavan liittojen jäseninä on kaikkiaan noin 608 000 palkansaajaa, yrittäjää ja opiskelijaa.

Akavan liittokokouksen päätösten toimeenpanosta vastaa Akavan hallitus, jonka toimikausi on kaksi vuotta. Hallituksessa on 20 jäsentä, jonka lisäksi Akavan opiskelijoilla on hallituksessa puhe- ja läsnäolo-oikeutettu edustaja.

OAJ:stä hallituksen varsinaisiksi jäseniksi nimettiin puheenjohtaja Olli Luukkainen, koulutusjohtaja Heljä Misukka, ensimmäinen varapuheenjohtaja Petri Kääriäinen sekä SOOLin puheenjohtaja Sanni Salmenoja.


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet