6.5.2020

Valmistuminen muuttuneeseen maailmaan

Jokainen työuraansa aloittava opettaja on tilanteessa, missä kaikki tuntuu hieman epävarmalta.

KALLE LIUSKI
Opeopiskelija 2/20

VALLITSEVA KORONAKRIISI on ajanut koko maailman uusien ja erikoisten tilanteiden äärelle, sillä toisistamme fyysisesti eristäytyminen ja kotona oleminen on ollut parasta, mitä olemme voineet tehdä itsemme ja toistemme eteen.

Pandemiasta huolimatta opeopiskelijoiden opinnot ovat jatkuneet melko normaalisti, ja monella meistä on kesän kynnyksellä edessä opettajaksi valmistuminen muuttuneeseen maailmaan. Luulenpa, ettei monikaan tutkielman kirjoittamisen alussa uskonut valmistuvansa sähköisten tutkintotodistusten ja siirrettyjen valmistujaisjuhlien merkeissä.

VALMISTUMINEN OPETTAJAN ammattiin ja siirtyminen opiskelijaelämästä työelämään ovat jo itsessään todella isoja muutoksia, mutta näiden poikkeusolojen keskellä vielä entistä hurjempia. Mielessä voi pyöriä tuhat ja yksi erilaista kysymystä työnhausta, työhaastatteluista, palkkauksesta, jaksamisesta, mutta myös siitä, olenko oikeasti valmis opettajuuteen.

Jokainen työuraansa aloittava opettaja on tilanteessa, missä kaikki tuntuu hieman epävarmalta. Tulevat kollegat ja esihenkilöt ovat varmasti tukenasi, mutta muista myös se, millaisen tukiverkoston voit saada opiskelukavereistasi. Teistä jokainen on samassa tilanteessa ja käy mahdollisesti läpi samoja fiiliksiä. Jutelkaa ja jakakaa avoimesti kokemuksianne nuorina opettajina!

VALMISTUNEEN TUKENA on aina myös oma ammattijärjestösi, joka ajaa etujasi myös normaalissa maailmantilanteessa. Kollegan sanoin: poikkeusaika konkretisoi sen, miksi ammattijärjestöön kannattaa kuulua. Me SOOLissa ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:ssa haluamme olla jokaisen nykyisen ja tulevan jäsenen tukena näinä haastavina aikoina.

Huhtikuussa järjestimme yhteistyössä infoja opettajaksi valmistuville poikkeuksellisesti webinaarien muodossa. Jos siis valmistuminen on edessä, etkä ehtinyt katsoa striimausta, käy SOOLin Youtube-kanavalta kurkkaamassa jokaiselle valmistuvalle opettajalle erittäin tärkeä infopaketti! Työelämään siirryttyäsi on myös aika siirtyä SOOLin jäsenestä OAJ:n jäseneksi.

Onnea ja menestystä työurasi alkuun maailman tärkeimmässä ammatissa!


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet