10.2.2022

Onko opiskelijakulttuuria enää jäljellä?

Kun aika taas koittaa, on melkeinpä opiskelijoiden velvollisuus aloittaa opiskelijaelämän uusi renessanssi.

MARKUS HELIN
Opeopiskelija 1/22

TÄNÄ VUONNA valmistuu useita kandeja, jotka eivät ole nähneet yhtäkään normaalia lukuvuotta. Jo kolmen lukuvuoden aikana jyllännyt korona on iskenyt kaikkeen, mutta se tekee ison loven myös opiskelijakulttuuriin. Akateemiset pöytäjuhlat, vuosijuhlat, approt ja monet muut perinteiset tapahtumat ovat saattaneet jäädä useilta opiskelijoilta kokonaan kokematta, puhumattakaan järjestöjen omista perinteistä. 

Tapahtumat ovat kiistämättä merkittävä osa opiskelijakulttuuria. Mitä siitä jää jäljelle, kun ihmiset jäävät eristyksiin lukkojen taakse? Voidaanko tapahtumia enää järjestää tulevaisuudessa? Tietenkin voidaan ja järjestetäänkin. Kun opiskelijariennoista saatiin taas pieniä maistiaisia syksyllä, pääsimme vähän näkemään sitä, mikä on erittäin merkittävä osa monen opiskelijaelämää.

Haluamme taas päästä nauttimaan toistemme seurasta ja luomaan niitä verkostoja, kontakteja ja ystävyyksiä, mikä on tärkeä osa opiskelua. 

OPISKELU EI maistu nyt monelle. Ei maistu minullekaan, enkä tiedä miten olisin jaksanut, jos fuksivuodestani asti kaikki olisi ollut etäopetusta. Minulla sentään on muistot kultaisilta kandiajoilta, jolloin ei ollut huolen häivää ja opiskelijaelämä kukoisti. Todella monella ei ole tätä luksusta. 

Kun aika taas koittaa, on melkeinpä opiskelijoiden velvollisuus aloittaa opiskelijaelämän uusi renessanssi ja tuoda taas ilo opiskelijoiden kasvoille. Opiskelu on oikeasti usein raskasta ja vastapainoksi opiskelijat ansaitsevat opiskelijaelämän. 

 


Opeopiskelijan printtilehti on nyt sataprosenttisesti hiilineutraali. Lue lisää!



Lisää aiheesta

15.4.2024

SOOL hakee aluetoimijoita ensi lukuvuodeksi

Haemme ensi lukuvuodeksi uusia aluetoimijoita Helsinkiin, Joensuuhun, Jyväskylään, Ouluun, Raumalle, Rovaniemelle ja Tampereelle. Aluetoimijat vastaavat SOOLin paikallisesta jäsenhankinnasta ja näkyvyyden vahvistamisesta kampuksilla. Jos etsit joustavaa ja osa-aikaista työtä opeopintojen oheen, lähetä hakemuksesi 28.4. mennessä.

27.2.2024

SOOLin Talvipäivät Helsinkiin vuonna 2025

Talvipäivät palaa ensi vuonna pääkaupunkiin 35 vuoden tauon jälkeen. Opettajaksi opiskelevien Talvipäiviä on järjestetty vuodesta 1947 alkaen ja nykyisin tapahtuma kokoaa vuosittain yhteen jopa kolme tuhatta eri alojen opeopiskelijaa ja tarjoaa monipuolista ohjelmaa ulkourheilusta livemusaan.

22.2.2024

SOOLin Talvipäivät kokoaa opeopiskelijat Tampereelle

Opettajaksi opiskelevien legendaariset Talvipäivät pidetään tänä vuonna Tampereella viikonloppuna 23.–25. helmikuuta. Ohjelmassa on muun muassa Talvirieha kilpailulajeineen lauantaina sekä iltabileet, joissa pääesiintyjänä nähdään Robin Packalen.

19.2.2024

Making of SOOLin Talvipäivät

Edessä on vuoden odotetuin viikonloppu. Talvipäivät on opeopiskelijan opintojen ehkä ikimuistoisin tapahtuma, mutta mitä kaikkea yli 3 000 osallistujan tapahtuma vaatii?

19.2.2024

Koska oli joku, joka uskoi sen tapahtuvan

Opetusalan tärkeydestä puhutaan jatkuvasti, mutta se ei näy palkassa tai työoloissa, joten miksi kukaan enää haluaisi opiskella opettajaksi? Haastattelimme opetusalan ammattilaisia valaistaksemme sitä, miksi tälle alalle lähdetään – ja miksi siihen rakastutaan yhä uudelleen ja uudelleen.

Jaa sivu somessa

Tweet