18.11.2021

Odotus palkitaan taas

Pitkään sitä on odotettu, mutta SOOLin Talvipäivät on taas tulossa.

KALLE LIUSKI
Opeopiskelija 4/21

HUOMASITHAN MAINOKSEN? Pitkään sitä onkin jo odotettu, mutta SOOLin Talvipäivät on taas tulossa! Pandemialla on ollut vaikutuksensa myös legendaarisiin opeopiskelijoiden Talvipäiviin ja viime vuonna niitä vietettiinkin ajan hengen mukaisesti etänä. Nyt tilanne on – ja toivottavasti pysyykin parempana, ja pääsemme vihdoin maaliskuun alussa kaikki paikan päälle Itä-Suomeen!

Talvipäiville on kokoonnuttu jo vuodesta 1947 lähtien ja ensimmäiset Talvipäivät järjestettiin Kajaanissa. Perinne onkin jatkunut katkeamattomana jo siis 75 vuotta! Ennen opettajaopiskelijat kokoontuivat Talvipäiville nauttimaan ”hengen ja kehon kulttuurista” viikonlopun ajaksi. Alkuaikoina ohjelman pääpaino oli monissa erilaisissa urheilu- ja kulttuuriaiheisissa kilpailuissa, joissa ”opettajanvalmistuslaitosten” ja yksilöiden välillä kilpailtiin. 

NYKYISIN TALVIPÄIVILLÄ päästään myös urheilujuhlan tunnelmaan perinteisessä Talviriehassa, jossa on viime vuosina kilpailtu ainejärjestöjen välillä esimerkiksi silitysrautacurlingissa ja norsufutiksessa. Tapahtuma on vuosien aikana kehittynyt muultakin ohjelmaltaan monipuolisempaan suuntaan ja nykyisin Talvipäivien iltaohjelmassa opeopiskelijoita viihdyttävät maan ykkösartistit.

Tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta suuremmaksi ja SOOLin Talvipäivistä on tullut suurin yhden alan opiskelijatapahtuma Suomessa. Edellisille perinteisesti järjestetyille Talvipäiville vuonna 2020 Jyväskylässä kokoontui yli 3 200 opeopiskelijaa ympäri maata. 

Talvipäiviä vietetään seuraavaksi Joensuussa 4.–6. maaliskuuta 2022. Joensuussa kaikki on kävelymatkan päässä, joten siirtyminen tapahtumapaikalta toiselle sujuu helposti. Myös muut puitteet ja ohjelma, kuten esimerkiksi lauantain Talvirieha kilpailuineen ja päivätansseineen ovat järjestelyiden osalta jo kunnossa ja valmiina viihdyttämään opeopiskelijoita. Eikä tietenkään pidä unohtaa perjantai- ja lauantai-illan hienoja artisteja.

JOTTA MAALISKUUHUN mennessä pääsee oikeaan Talvipäiväfiilikseen, suosittelen käymään kurkkaamassa muutamia videoklippejä vanhemmista ja uudemmistakin tapahtumista. SOOLin nettisivuilta löytyy linkit esimerkiksi Ylen Elävän arkiston pätkään, jossa päästään seuraamaan Talvipäiviä Jyväskylässä vuonna 1957. 

Lisäksi Youtubesta löytyy mitä loistavimpia pätkiä tapahtumista ja myös viime vuosien Talvipäiväbiisit. Odotellessa voi myös kurkata viime vuoden Etä-Talvipäivien tallenteen, jolla ihan viimeistään pääsee tunnelmaan.

Toivottavasti nähdään mahdollisimman monen – niin uuden kuin kokeneenkin talvipäiväkävijän kanssa keväällä Joensuussa!


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet