27.8.2021

Edelleen olemassa

Aivan kaikki toiminta ei ole loppunut, muuttunut kokonaan tai mennyt tauolle koronan aikana.

KALLE LIUSKI
Opeopiskelija 3/21

SYKSY ON todellakin muutosten aikaa, kuten käy ilmi monesta tämän lehden artikkelista. Onnittelut uusille opeopiskelijoille opiskelupaikasta ja tsemppiä ylemmille vuosikursseille opintoihin, jokainen uusi vuosi opettajankoulutuksessa on erilainen ja kiinnostava!

Opiskelun ja opetuksen järjestämisen yllä liikkuu edelleenkin tumma pilvi, vaikka moni meistä luuli syksyn myötä normaalimman arjen koittavan. Etäopetus jatkunee ja tapahtumia siirretään tulevaisuuteen tai perutaan kokonaan, ja jaksaminen voi olla koetuksella. Muutoksia on riittänyt jo puolentoista vuoden ajan, vaikka aika ajoin näyttääkin paremmalta. 

Voin kuitenkin luvata sen, ettei aivan kaikki toiminta ole loppunut, muuttunut kokonaan tai mennyt tauolle koronan aikana. Opeopiskelijoiden yhteinen liitto on edelleenkin olemassa jokaista opeopiskelijaa varten ja kaikki me toimijat työskentelemme sen eteen, että liitto voi parhaalla mahdollisella tavalla tukea kaikkia tulevia opettajia vaihtuvissa tilanteissa. 

TOTTA KAI tilanne on muuttanut hieman myös SOOLin toimintatapaa eikä fyysisiin tapaamisiin ole ollut mahdollisuuksia, mutta edelleenkin fokus on siinä, mitä varten liittomme on aikoinaan perustettu. Edelleenkin SOOL tarjoaa kattavia jäsenetuja, tarjoaa paljon mielenkiintoisia koulutuksia webinaareina ja aktiivikoulutuksina sekä tarjoaa turvaa jäsenelle niin vakuutusten, työelämäedunvalvonnan kuin työttömyyskassan muodossa.

SOOLin toiminnan ydintehtäviä ovat jäsenten edunvalvonta ja vaikuttaminen paremman opettajankoulutuksen puolesta sekä opeopiskelijoiden yhdistäminen opiskelualasta tai maantieteellisestä sijainnista riippumatta.

Syksyn aloitus vaikeassa tilanteessa vaatii paljon vaikuttamistyötä, mutta luottamustoimiset ovat valmiina ajamaan jokaisen 7 000 jäsenen etuja. Onnistumme vaikuttamistyössä myös meidän loistavien 46 paikallisen ainejärjestön ja opiskelijayhdistyksen avulla. Älkää missään vaiheessa epäröikö ottaa yhteyttä omaan ainejärjestöönne tai SOOLin toimijoihin, mikäli jokin asia askarruttaa mieltä! 

OPEOPISKELIJOIDEN YHTEISÖLLISYYTTÄ pitävät yllä myös SOOLin aluetoimijat kampuksilla – rajoitusten puitteissa – ja somessa. Tunnistat nämä tyypit sinivalkoisista takeista, joten käy moikkaamassa, kun kohtaatte ja ota paikallinen IG-tili seurantaan!

Toivottavasti voimme pian kohdata turvallisesti myös isommalla joukolla, allekirjoittanut odottaa sitä ainakin todella paljon. Jospa ensi maaliskuussa Itä-Suomessa! 


Lisää aiheesta

21.4.2024

Kannattaako opettajaksi opiskella tulevaisuudessa?

Opettajaopiskelijoiden toimeentulo on aina ollut niukkaa ja tulevaisuudessa tilanne tulee vielä heikkenemään entisestään. SOOLin liittokokous vaatii, että päättäjät arvostavat Suomen tulevien opettajien työpanosta ja huomioivat heikennysten yhteisvaikutukset opettajaopiskelijoihin.

21.4.2024

Mira Laurinantti SOOLin puheenjohtajaksi

Viikonloppuna 20.–21. huhtikuuta pidetty Opettajaksi Opiskelevien Liiton liittokokous päätti muun muassa liiton koulutuspoliittisista linjauksista ja jäsenmaksun korotuksesta. Lisäksi valittiin uusi puheenjohtajisto ja hallitus vuoden mittaiselle toimikaudelle.

18.4.2024

”Aina voi kouluttautua uudelleen” - Jatkossa et voi

SOOL ei hyväksy ammatilliseen aikuiskoulutukseen kohdistuvia leikkauspäätöksiä. Ristiriita hallituksen tavoitteiden ja toimien välillä on ilmeinen.

12.4.2024

Lakkovaroitus yksityiselle opetusalalle – koskee myös SOOLin jäseniä

Mikäli yksityisen opetusalan työehtoneuvotteluissa ei päästä sopuun, seurauksena on kahden vuorokauden mittainen lakko 23.–24. huhtikuuta. Työnantaja pidättää palkan lakon ajalta, mutta OAJ:ltä voi hakea lakkoavustusta.

11.4.2024

SOOLin vetoomus OKM:lle: Pedagogiikan toteutumisen voi taata vain koulutettu pedagogiikan ammattilainen

SOOLin mukaan päiväkodin johtajilta tulee edellyttää kasvatustieteen maisterin tutkintoa. Laadukas varhaiskasvatus vaatii laadukasta, tutkimusperustaiseen koulutukseen pohjautuvaa johtamista taustalleen.

Jaa sivu somessa

Tweet