16.11.2022

Aimo Jalla: Vanhemman lehtorin vaihtoehtoiset urapolut

Tuskin gigoloilla näin pitkiä kesälomia on?

Opeopiskelija 4/22 pakina

Jo eläköitynyt, mutta edelleen sijaisuuksia tekevä, vanhempi lehtori Elias Jekoweh muisteli minulle oman työuransa aikana pohtimiaan vaihtoehtoisia urapolkuja. Monenlaista oli ehditty Jekowehillekin 30 vuoden aikana tarjota ja monenlaista oli eturauhallinen (korvaa termin mies) itsekin ehtinyt pohtia.
Seuraavia urapolun vaihtoehtoja olivat lukuisat ammatilliset tienhaarat ja verkostoitumiset vanhemman lehtorin eteen tuoneet.

1. Eksoottinen tanssija

 – Nuorempana miehenä tuli joskus pikkujoulussa innostuttua sen verran omintakeisiin tanssimuuveihin, että itse sivistysjohtaja ja silloinen rehtori kutsuivat minut tapaamiseen ja ehdottelivat, että eksoottinen tanssi voisi sopia minulle paremmin kuin opettajan hommat. Ja tähdennän vielä että nimenomaan eksoottinen, ei eroottinen. Myöhemmin kävinkin kansalaisopiston vatsatanssikurssilla, mutta jotenkin se innostus hiipui, Jekoweh muisteli.

2. Metsuri

– Tätäkin tuli joskus oikein enemmälti pohdittua vaihtoehtoisena urapolkuna. Mutta kun kaadoin yhden mojovan koivun mökkinaapurin uudenkarhean Citröen Xantian päälle, jouduin tästäkin haaveesta luopumaan. Mutta moottorisahan huoltokurssia olen pitänyt kahtena vuonna työväenopistolla, Jekoweh kertoi ja muljutteli tekohampaitaan.

3. Joogalentäjä

– Kesäisin on tullut joogattua mökkilaiturilla oikein asialle asti. Ja väitän kolme kertaa lentäneenikin vähintään kaksi metriä. Ja alan kirjallisuuteenkin olen tutustunut. Enemmän minua on kiinnostanut viime aikoina joogapurjelennon alkeet. Siinä ekologisuus kohtaa mielenrauhan. Olemme suunnitelleet muutaman samanmielisen kanssa aivan koulutuskeskuksen perustamista aiheen tiimoilta. Itse toimisisin filosofisena kurssi-isäntänä tai korjaan, kurssihenkilönä. Asuntolana kurssilaisille toimisivat rakentamamme puumajat…

4. Gigolo

– Olimme rouvan kanssa Kreikassa lomalla. Ja siellähän oli varsin näyttäviä, siis sellaisia henkilöitä, joilla munat on sarjoissa (korvaa termin nainen). Ja tulihan siinä sitten vaihdeltua alkeellisella kreikan kielellä ja miksei englannillakin ja ainakin silmäpelillä ja kehonkielellä ajatuksia näiden viehättävien olentojen kanssa.

– Rouvani ei tästä pitänyt, vaan poistui hotellihuoneeseen kesken illan. Kotiuduttuani viereensä hän syytti minua raskaansarjan flirttailijaksi ja suositteli gigolon urapolkua… No, en siihenkään ainakaan toistaiseksi ole lähtenyt… Tuskin gigoloilla näin pitkiä kesälomiakaan on… vaan varmasti puolensa silläkin urapolulla olisi… tiedä minne polku johtaisi…


Opeopiskelijan printtilehti on nyt sataprosenttisesti hiilineutraali. Lue lisää!Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet