16.1.2024

Vakuutusyhtiö Turvalta tuhansien eurojen tuki opeopiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseen

SOOLin ja Turvan Hymykisan voittajat on valittu ja rahapalkinnon saa viisi opeopiskelijoiden ainejärjestöä. Kisassa kysyttiin konkreettisia ideoita jäsenistön hyvinvoinnin edistämiseen.


Kasvatustieteen opiskelijoiden Katko ry:ssä Turussa tuuletettiin Hymykisasta saatua kannustuspalkintoa.

SOOL ja Vakuutusyhtiö Turva etsivät Hymykisalla ideoita opettajaopiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseen. Kaikki SOOLin jäsenet pystyivät osallistumaan marras-joulukuun vaihteessa järjestettyyn kilpailuun ja tavoittelemaan tuhannen euron tukea ainejärjestölleen jäsenistön hyvinvoinnin edistämiseen. 

SOOLin ja Turvan edustajat käsittelivät ehdotukset anonyymisti ja raati valitsi voittajiksi viisi ideaa ja ehdotusta eri opettajankoulutuspaikkakunnilta. Ehdotuksissa nousi esiin monipuolisia aiheita tapahtumiin, hyvinvointiin, liikuntaan sekä ekskursioihin ja hankintoihin liittyen. 

SOOLin puheenjohtajan Emppu Laakkosen mukaan opettajaksi opiskelevien kannalta ainejärjestöjen rooli yhteisöllisyyden rakentamisessa ja yhteisen hyvinvoinnin tukijana on tärkeä.

– On todella hienoa, että meillä on mahdollisuus tukea hyvinvointiin keskittyvää ainejärjestötoimintaa, varsinkin näinä aikoina kun opiskelijoita koetellaan entistä kovemmin niin mielenterveyden, jaksamisen kuin taloudellisten huolien osalta, Laakkonen kiittelee.

Raadin parhaiksi valitsemat ehdotukset ja palkinnon voittaneet ainejärjestöt olivat:

  • Opossumi ry, Joensuu: Ekskursio Jyväskylään tutustumaan ohjausalan koulutukseen Jyväskylän yliopistossa. Palkinto 1 000 euroa.
  • Oka ry, Tampere: Asiantuntijoiden pitämiä opiskelijoiden jaksamista ja hyvinvointia käsitteleviä työpajoja tai seminaari jäsenistölle. Palkinto 1 000 euroa.
  • Turaus ry, Turku: Ainejärjestön tarjoaman harrastustoiminnan lisääminen, esimerkiksi taidepajojen ja lajikokeilujen mahdollistaminen. Palkinto 1 000 euroa.
  • Sporticus ry, Jyväskylä: Hyvänmielen seikkailupäivä: innostava ja yhteisöllinen kokemus, joka tukee osallistujien hyvinvointia tarjoamalla iloa, liikuntaa ja sosiaalista vuorovaikutusta. Kannustuspalkinto 330 euroa.
  • Katko ry, Turku: Nykyistä useampia erilaisia ja alkoholittomia tapahtumia, joista jokaiselle jäsenelle voisi löytyä mieluisaa ja hyvinvointia lisäävää tekemistä. Kannustuspalkinto 330 euroa.

SOOLin ja Turvan yhteistyö

OAJ:n ja SOOLin jäsenyyteen kuuluu kattava vakuutusyhtiö Turvan vakuutuspaketti, joka sisältää muun muassa matkustajavakuutuksen, matkatavara- ja matkavastuuvakuutuksen, tapaturmavakuutuksen sekä ammatillisen vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen. Lisäksi jäsenet saavat alennusta yhtiön muista vakuutuksista.


Lisää aiheesta

21.4.2024

Mira Laurinantti SOOLin puheenjohtajaksi

Viikonloppuna 20.–21. huhtikuuta pidetty Opettajaksi Opiskelevien Liiton liittokokous päätti muun muassa liiton koulutuspoliittisista linjauksista ja jäsenmaksun korotuksesta. Lisäksi valittiin uusi puheenjohtajisto ja hallitus vuoden mittaiselle toimikaudelle.

15.4.2024

SOOL hakee aluetoimijoita ensi lukuvuodeksi

Haemme ensi lukuvuodeksi uusia aluetoimijoita Helsinkiin, Joensuuhun, Jyväskylään, Ouluun, Raumalle, Rovaniemelle ja Tampereelle. Aluetoimijat vastaavat SOOLin paikallisesta jäsenhankinnasta ja näkyvyyden vahvistamisesta kampuksilla. Jos etsit joustavaa ja osa-aikaista työtä opeopintojen oheen, lähetä hakemuksesi 28.4. mennessä.

3.4.2024

Kotivakuutus Turvasta nyt -25 % SOOLin jäsenille

Vakuutuskumppanimme Turva tarjoaa SOOLin jäsenille nyt 25 % alennuksen uudesta kotivakuutuksesta. Turvan laaja kotivakuutus tarjoaa aitoa vastinetta rahalle – se turvaa kotona ja mökillä, niin rakennukset kuin irtaimistonkin. Alennuksen saat ensimmäisen vuoden vakuutusmaksusta.

5.3.2024

Liittokokouskutsu 20.-21.4.2024

Taas on aika päättää SOOLin toiminnan suuntaviivoista ja edunvalvonnan linjauksista sekä valita liiton puheenjohtajisto ja hallitus seuraavalle kaudelle. Kokouskutsu on lähetetty jäsenyhdistyksille sähköpostitse.

27.2.2024

SOOLin Talvipäivät Helsinkiin vuonna 2025

Talvipäivät palaa ensi vuonna pääkaupunkiin 35 vuoden tauon jälkeen. Opettajaksi opiskelevien Talvipäiviä on järjestetty vuodesta 1947 alkaen ja nykyisin tapahtuma kokoaa vuosittain yhteen jopa kolme tuhatta eri alojen opeopiskelijaa ja tarjoaa monipuolista ohjelmaa ulkourheilusta livemusaan.

Jaa sivu somessa

Tweet