20.10.2020

Talvipäivät jää väliin – vaihtoehtoista ohjelmaa suunnitteilla

SOOLin Talvipäivät 2021 on päätetty perua koronaviruspandemian vuoksi covid-19-tartuntojen ehkäisemiseksi ja altistuneiden määrän rajoittamiseksi.

EDIT 29.1.2021: Etätalvipäivät pidetään 13.3.2021. Lue lisää tästä!

Talvipäivät oli tarkoitus pitää Joensuussa maaliskuun toisena viikonloppuna ja tapahtuman järjestämisvastuussa on ollut paikallisten opeopiskelijoiden muodostama talvipäiväyhdistys JoKa ry.

SOOL ja talvipäiväyhdistys näkivät vastuulliseksi perua vuoden 2021 Talvipäivät kokonaan jo tässä vaiheessa. Talvipäivät on aina ollut tiivistunnelmainen ja koulumajoituksineen läheiseen yhdessäoloon perustuva tapahtuma, jollaisen järjestäminen turvallisesti ei nykyisissä oloissa ole mahdollista.

JoKa ry:n puheenjohtajan Henna Pentikäisen mukaan Talvipäivien suunnittelua ja ideointia on koko ajan sekä ohjannut että varjostanut vallitseva maailmantilanne.

– Teimme haikein mielin päätöksen tapahtuman peruuttamisesta sellaisenaan, mutta voimme nyt keskittyä pohtimaan muita mahdollisuuksia olla yhdessä – vastuullisesti ja viisaasti.

Talvipäivät on viime vuosina myös kasvanut tiettävästi Suomen suurimmaksi yhden alan opiskelijatapahtumaksi, jonka järjestelyt muun muassa tila- ja artistivarauksineen ovat erittäin mittavat. Näin mittavien järjestelyjen jatkamisen ei katsottu olevan perusteltua tilanteessa, jossa epidemia on monin paikoin taas kiihtymis- tai leviämisvaiheessa, ja ensi maaliskuussa mahdollisesti voimassa olevista kokoontumisrajoituksista ei ole tietoa.

– Päätös oli vaikea, mutta tässä pandemiatilanteessa ainoa mahdollinen. Haluamme kantaa vastuumme ja omalta osaltamme ehkäistä tartuntojen leviämistä. Soolilaisten terveys ja turvallisuus menevät kaiken muun edelle, kommentoi tilannetta SOOLin puheenjohtaja Saana Ylikruuvi.

Pääsihteeri Kalle Liuski korostaa, että vaikka Talvipäivät 2021 nyt jouduttiin perumaan, Talvipäivien perinne ei ole kuitenkaan loppumassa.

– Selvitämme parhaillaan vaihtoehtoista ohjelmaa SOOLin jäsenille järjestettäväksi maaliskuussa ja Talvipäivät 2022 on jo nyt työn alla. Tiedotamme jatkosuunnitelmista heti kun se on mahdollista, Kalle lupaa.

SOOLin Talvipäivät on järjestetty vuosittain ja katkoksitta ensimmäisistä, vuonna 1947 pidetyistä Kajaanin Talvipäivistä lähtien. Alkuaikoina ohjelman pääpaino oli urheilu- ja kulttuuriaiheisissa kilpailuissa, sittemmin Talvipäivät on kehittynyt ohjelmaltaan monipuoliseksi opeopiskelijoiden suurtapahtumaksi. Viime helmikuussa Jyväskylässä pidetyille Talvipäiville osallistui ennätykselliset 3 300 opeopiskelijaa. 


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet