20.10.2020

Talvipäivät jää väliin – vaihtoehtoista ohjelmaa suunnitteilla

SOOLin Talvipäivät 2021 on päätetty perua koronaviruspandemian vuoksi covid-19-tartuntojen ehkäisemiseksi ja altistuneiden määrän rajoittamiseksi.

Talvipäivät oli tarkoitus pitää Joensuussa maaliskuun toisena viikonloppuna ja tapahtuman järjestämisvastuussa on ollut paikallisten opeopiskelijoiden muodostama talvipäiväyhdistys JoKa ry.

SOOL ja talvipäiväyhdistys näkivät vastuulliseksi perua vuoden 2021 Talvipäivät kokonaan jo tässä vaiheessa. Talvipäivät on aina ollut tiivistunnelmainen ja koulumajoituksineen läheiseen yhdessäoloon perustuva tapahtuma, jollaisen järjestäminen turvallisesti ei nykyisissä oloissa ole mahdollista.

JoKa ry:n puheenjohtajan Henna Pentikäisen mukaan Talvipäivien suunnittelua ja ideointia on koko ajan sekä ohjannut että varjostanut vallitseva maailmantilanne.

– Teimme haikein mielin päätöksen tapahtuman peruuttamisesta sellaisenaan, mutta voimme nyt keskittyä pohtimaan muita mahdollisuuksia olla yhdessä – vastuullisesti ja viisaasti.

Talvipäivät on viime vuosina myös kasvanut tiettävästi Suomen suurimmaksi yhden alan opiskelijatapahtumaksi, jonka järjestelyt muun muassa tila- ja artistivarauksineen ovat erittäin mittavat. Näin mittavien järjestelyjen jatkamisen ei katsottu olevan perusteltua tilanteessa, jossa epidemia on monin paikoin taas kiihtymis- tai leviämisvaiheessa, ja ensi maaliskuussa mahdollisesti voimassa olevista kokoontumisrajoituksista ei ole tietoa.

– Päätös oli vaikea, mutta tässä pandemiatilanteessa ainoa mahdollinen. Haluamme kantaa vastuumme ja omalta osaltamme ehkäistä tartuntojen leviämistä. Soolilaisten terveys ja turvallisuus menevät kaiken muun edelle, kommentoi tilannetta SOOLin puheenjohtaja Saana Ylikruuvi.

Pääsihteeri Kalle Liuski korostaa, että vaikka Talvipäivät 2021 nyt jouduttiin perumaan, Talvipäivien perinne ei ole kuitenkaan loppumassa.

– Selvitämme parhaillaan vaihtoehtoista ohjelmaa SOOLin jäsenille järjestettäväksi maaliskuussa ja Talvipäivät 2022 on jo nyt työn alla. Tiedotamme jatkosuunnitelmista heti kun se on mahdollista, Kalle lupaa.

SOOLin Talvipäivät on järjestetty vuosittain ja katkoksitta ensimmäisistä, vuonna 1947 pidetyistä Kajaanin Talvipäivistä lähtien. Alkuaikoina ohjelman pääpaino oli urheilu- ja kulttuuriaiheisissa kilpailuissa, sittemmin Talvipäivät on kehittynyt ohjelmaltaan monipuoliseksi opeopiskelijoiden suurtapahtumaksi. Viime helmikuussa Jyväskylässä pidetyille Talvipäiville osallistui ennätykselliset 3 300 opeopiskelijaa. 


Lisätiedot:
Kalle Liuski, pääsihteeri, SOOL, 020 748 9656, kalle.liuski@sool.fi
Henna Pentikäinen, puheenjohtaja, JoKa ry, hennapen@uef.fi


Lisää aiheesta

12.11.2020

Sinustako SOOLin aluetoimija Joensuuhun tai Jyväskylään?

Haemme uusia aluetoimijoita Joensuuhun ja Jyväskylään. Oletko toimeen tarttuva tekijä ja tunnetko opeopiskelijoiden tarpeet paikkakunnallasi? Haluaisitko olla lisäämässä SOOLin näkyvyyttä opiskelukaupungissasi, järjestämässä hyödyllisiä koulutuksia sekä luomassa toimintaa, joka hyödyttää opeopiskelijoita ja lisää opeopiskelijoiden yhteisöllisyyttä. Nyt on mahdollisuutesi päästä vaikuttamaan, mitä kaikkea just sun kampuksella tapahtuu!

11.9.2020

SOOLin paikalliset toimijat lukuvuonna 2020 - 2021

SOOLin aluetoimijat toteuttavat jäsenpalvelua nyt korona-aikana tilanteen mukaan joko etänä tai livenä kampuksilla. SOOLin hallituksen jäsenet ovat jäsenyhdistysten tukena koulutuspoliittisissa ja edunvalvonnallisissa kysymyksissä.

27.8.2020

Tasapuolisuus opinnoissa on taattava myös poikkeuksellisina aikoina

Eri korkeakouluilla on pandemian suhteen toisistaan poikkeavia käytäntöjä, joten vaikka järjestelyt eivät ole kaikkialla samanlaisia, opiskelijoiden yhdenvertaisuus myös korkeakoulujen välillä on turvattava.

6.5.2020

Opon tulee olla rinnallakulkija

Opoksi valmistuva Viivi Vainikainen Itä-Suomen yliopistosta on Vuoden opeopiskelija 2020.

20.2.2020

SOOLin Talvipäivät kokoaa ennätysmäärän opeopiskelijoita Jyväskylään

Jopa 3 300 opeopiskelijaa valtaa Jyväskylän katukuvan tulevana viikonloppuna 21.–23. helmikuuta. SOOLin legendaariset Talvipäivät järjestetään nyt 74:nnen kerran.

Jaa sivu somessa

Tweet