31.1.2020

SOOLin jäsenmäärä ennätyslukemissa

SOOLin kokonaisjäsenmäärä vuodenvaihteessa ja samalla liiton virallinen jäsenmäärä oli 7 431 mikä on yli kolme prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kyseessä on SOOLin historian korkein vuodenvaihteen jäsenmäärälukema.


SOOLin jäsenryhmät 1.1.2020.

Jäsenryhmistä suhteellisesti eniten kasvoi varhaiskasvatuksen opettajaksi opiskelevien osuus. Pitkään jatkunut aineenopettajaopiskelijoiden jäsenkato näyttäisi olevan taittumassa muilla paikkakunnilla paitsi Helsingissä ja Tampereella, missä isojen auskuainejärjestöjen SOOL-jäsenten lukumäärät laskivat edelleen.

Alueellisesti järjestäytymisaste kehittyi kuluneen vuoden aikana erityisen positiivisesti Jyväskylässä ja Oulussa. Aiemmin suurimmassa SOOL-kaupungissa Helsingissä suunta oli päinvastainen. Jäsenmäärä siellä sukelsi niin, että suurin SOOL-kaupunki on nyt Jyväskylä, toisena Joensuu.

81 prosenttia SOOLin jäsenistöstä on naisia, ja heidän osuutensa kasvoi hieman vuoden 2019 aikana.

Opettajien Työttömyyskassaan kuului vuoden vaihteessa SOOLin kautta 605 jäsentä, mikä on noin seitsemän prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

SOOLiin kuulutaan yleensä jäsenyhdistysten eli ainejärjestöjen ja opiskelijayhdistysten kautta. Kaikki opettajaksi opiskelevat pääsevät jäseniksi, ja jos sopivaa jäsenyhdistystä ei ole, voi opiskelija liittyä suoraan ns. henkilöjäsenenä. Opettajien Työttömyyskassaan voi SOOLin kautta liittyä erillisellä hakemuksella voimassaolevan opetusalan sijaisuuden perusteella.


Lisää aiheesta

15.12.2021

Lisää lippuja Talvipäiville, myös talkoolaisia tarvitaan

Kertaalleen loppuunmyydyille SOOLin Talvipäiville saa nyt lippuja ilman majoitusta, ja tammikuussa myyntiin on tulossa lisää koulumajoituksen sisältäviä lippuja. Tapahtumaan haetaan myös talkoolaisia.

9.12.2021

Haku on käynnissä: Missä Talvipäivät 2023?

SOOLin Talvipäivien 2023 järjestämisoikeuksien haku on nyt käynnissä. Oikeudet myönnetään vuosittain jollekin SOOLin jäsenyhdistykselle tai erikseen Talvipäivien järjestämistä varten muodostetulle TP-yhdistykselle. Hakuaika päättyy 6.2.2022.

8.12.2021

Kutsu puheenjohtajakoulutukseen ja risteilylle 28.-30.1.2022 - PERUTTU!

Mikäli ainejärjestönne / opiskelijayhdistyksenne puheenjohtaja vaihtuu kalenterivuoden alusta, välitäthän tämän kutsun pikaisesti uudelle puheenjohtajalle! Tätä koulutusta ei missään tapauksessa kannata jättää väliin. Jos puheenjohtaja on estynyt, voi koulutukseen osallistua varapuheenjohtaja.

17.11.2021

Talvipäivien liput myytiin heti loppuun – lisämajoitusta etsitään

SOOLin Talvipäivien koulumajoitus myytiin loppuun ensimmäisenä päivänä ja lipunmyynti on majoituspaikkojen osalta toistaiseksi päättynyt. Tapahtuman järjestäjät neuvottelevat parhaillaan Joensuun kaupungin kanssa lisämajoituksen saamisesta.

11.10.2021

Rauman kampus tulee säilyttää ennallaan

Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL vaatii, että Rauman kaupunki keskeyttää Seminaarinmäen kaavoituksen asuinkäyttöön ja jättää näin Turun yliopiston Rauman kampukselle kampusrauhan.

Jaa sivu somessa

Tweet