31.1.2020

SOOLin jäsenmäärä ennätyslukemissa

SOOLin kokonaisjäsenmäärä vuodenvaihteessa ja samalla liiton virallinen jäsenmäärä oli 7 431 mikä on yli kolme prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kyseessä on SOOLin historian korkein vuodenvaihteen jäsenmäärälukema.


SOOLin jäsenryhmät 1.1.2020.

Jäsenryhmistä suhteellisesti eniten kasvoi varhaiskasvatuksen opettajaksi opiskelevien osuus. Pitkään jatkunut aineenopettajaopiskelijoiden jäsenkato näyttäisi olevan taittumassa muilla paikkakunnilla paitsi Helsingissä ja Tampereella, missä isojen auskuainejärjestöjen SOOL-jäsenten lukumäärät laskivat edelleen.

Alueellisesti järjestäytymisaste kehittyi kuluneen vuoden aikana erityisen positiivisesti Jyväskylässä ja Oulussa. Aiemmin suurimmassa SOOL-kaupungissa Helsingissä suunta oli päinvastainen. Jäsenmäärä siellä sukelsi niin, että suurin SOOL-kaupunki on nyt Jyväskylä, toisena Joensuu.

81 prosenttia SOOLin jäsenistöstä on naisia, ja heidän osuutensa kasvoi hieman vuoden 2019 aikana.

Opettajien Työttömyyskassaan kuului vuoden vaihteessa SOOLin kautta 605 jäsentä, mikä on noin seitsemän prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

SOOLiin kuulutaan yleensä jäsenyhdistysten eli ainejärjestöjen ja opiskelijayhdistysten kautta. Kaikki opettajaksi opiskelevat pääsevät jäseniksi, ja jos sopivaa jäsenyhdistystä ei ole, voi opiskelija liittyä suoraan ns. henkilöjäsenenä. Opettajien Työttömyyskassaan voi SOOLin kautta liittyä erillisellä hakemuksella voimassaolevan opetusalan sijaisuuden perusteella.


Lisää aiheesta

22.12.2020

Kutsu puheenjohtajakoulutukseen 30.1.

Lämpimästi tervetuloa SOOLin jäsenyhdistysten puheenjohtajakoulutukseen lauantaina 30.1. klo 9.30 alkaen. Tällä kertaa joudumme toteuttamaan puheenjohtajakoulutuksen turvallisuus edellä Zoomin välityksellä, mutta luvassa on etäyhteyksistä huolimatta hyödyllistä koulutusta sekä keskusteluja ja vertaistukea!

20.10.2020

Talvipäivät jää väliin – vaihtoehtoista ohjelmaa suunnitteilla

SOOLin Talvipäivät 2021 on päätetty perua koronaviruspandemian vuoksi covid-19-tartuntojen ehkäisemiseksi ja altistuneiden määrän rajoittamiseksi.

23.9.2020

Uudet Fb-ryhmät jäsenyhdistysten toimijoille

Korona-aikana SOOL jatkaa jäsenyhdistysten aktiiveille suunnattua järjestökoulutusta nyt uusien Facebook-ryhmien kautta. Ryhmissä tarjolla on kokemusten vaihtoa, vertaistukea ja koulutusta omaan järjestötoiminnan vastuualueeseen liittyen. Liityttehän mukaan ryhmiin, niin toiminta kullakin sektorilla saadaan käytiin ja mahdollisimman kattavasti kaikkia hyödyttäväksi!

11.9.2020

SOOLin paikalliset toimijat lukuvuonna 2020 - 2021

SOOLin aluetoimijat toteuttavat jäsenpalvelua nyt korona-aikana tilanteen mukaan joko etänä tai livenä kampuksilla. SOOLin hallituksen jäsenet ovat jäsenyhdistysten tukena koulutuspoliittisissa ja edunvalvonnallisissa kysymyksissä.

27.8.2020

Tasapuolisuus opinnoissa on taattava myös poikkeuksellisina aikoina

Eri korkeakouluilla on pandemian suhteen toisistaan poikkeavia käytäntöjä, joten vaikka järjestelyt eivät ole kaikkialla samanlaisia, opiskelijoiden yhdenvertaisuus myös korkeakoulujen välillä on turvattava.

Jaa sivu somessa

Tweet