31.1.2020

SOOLin jäsenmäärä ennätyslukemissa

SOOLin kokonaisjäsenmäärä vuodenvaihteessa ja samalla liiton virallinen jäsenmäärä oli 7 431 mikä on yli kolme prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kyseessä on SOOLin historian korkein vuodenvaihteen jäsenmäärälukema.


SOOLin jäsenryhmät 1.1.2020.

Jäsenryhmistä suhteellisesti eniten kasvoi varhaiskasvatuksen opettajaksi opiskelevien osuus. Pitkään jatkunut aineenopettajaopiskelijoiden jäsenkato näyttäisi olevan taittumassa muilla paikkakunnilla paitsi Helsingissä ja Tampereella, missä isojen auskuainejärjestöjen SOOL-jäsenten lukumäärät laskivat edelleen.

Alueellisesti järjestäytymisaste kehittyi kuluneen vuoden aikana erityisen positiivisesti Jyväskylässä ja Oulussa. Aiemmin suurimmassa SOOL-kaupungissa Helsingissä suunta oli päinvastainen. Jäsenmäärä siellä sukelsi niin, että suurin SOOL-kaupunki on nyt Jyväskylä, toisena Joensuu.

81 prosenttia SOOLin jäsenistöstä on naisia, ja heidän osuutensa kasvoi hieman vuoden 2019 aikana.

Opettajien Työttömyyskassaan kuului vuoden vaihteessa SOOLin kautta 605 jäsentä, mikä on noin seitsemän prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

SOOLiin kuulutaan yleensä jäsenyhdistysten eli ainejärjestöjen ja opiskelijayhdistysten kautta. Kaikki opettajaksi opiskelevat pääsevät jäseniksi, ja jos sopivaa jäsenyhdistystä ei ole, voi opiskelija liittyä suoraan ns. henkilöjäsenenä. Opettajien Työttömyyskassaan voi SOOLin kautta liittyä erillisellä hakemuksella voimassaolevan opetusalan sijaisuuden perusteella.


Lisää aiheesta

11.4.2021

SOOLin etäliittokokous: Markus Helin puheenjohtajaksi

Henkilövalintojen lisäksi SOOLin sääntömääräinen liittokokous päätti liiton toimintasuunnitelmista ja jäsenmaksusta sekä hyväksyi liitolle uuden yhdenvertaisuusohjelman. Liittokokous järjestettiin kaksipäiväisenä 10.–11. huhtikuuta ja jo toista kertaa etäyhteyksin.

6.4.2021

Sinustako SOOLin aluetoimija?

Haemme uusia aluetoimijoita Helsinkiin, Jyväskylään, Ouluun, Rovaniemelle, Tampereelle ja Turkuun. Oletko toimeen tarttuva tekijä ja tunnetko opeopiskelijoiden tarpeet paikkakunnallasi? Haluaisitko olla lisäämässä SOOLin näkyvyyttä opiskelukaupungissasi, järjestämässä hyödyllisiä koulutuksia sekä luomassa toimintaa, joka hyödyttää opeopiskelijoita ja lisää opeopiskelijoiden yhteisöllisyyttä. Nyt on mahdollisuutesi päästä vaikuttamaan, mitä kaikkea just sun kampuksella tapahtuu!

12.3.2021

Liittokokouskutsu 2021

Hyvät jäsenyhdistykset, tervetuloa etäliittokokoukseen! Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry:n sääntömääräinen liittokokous järjestetään etäyhteydellä 10. - 11.4.2021.

8.3.2021

Kutsu SOOL-etäkoulutukseen 27.3.

Lämpimästi tervetuloa SOOLin jäsenyhdistysten toimijoiden järjestökoulutukseen! Fyysisen SOOL/OAJ järjestökurssin aika on taas, kun vallitseva tilanne antaa periksi, mutta sillä välin voimme kouluttautua ja verkostoitua Zoomin välityksellä.

3.3.2021

Opeopiskelijat tarttuivat liikuntahaasteeseen

SOOLin liikuntahaasteeseen osallistui yhteensä 29 joukkuetta ja liikuntasuorituksia ilmoitettiin lähes 900. Voittajajoukkue palkitaan hyvinvointipalkinnolla ja yksittäisten osallistujien kesken arvottiin älykelloja.

Jaa sivu somessa

Tweet