31.1.2020

SOOLin jäsenmäärä ennätyslukemissa

SOOLin kokonaisjäsenmäärä vuodenvaihteessa ja samalla liiton virallinen jäsenmäärä oli 7 431 mikä on yli kolme prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kyseessä on SOOLin historian korkein vuodenvaihteen jäsenmäärälukema.


SOOLin jäsenryhmät 1.1.2020.

Jäsenryhmistä suhteellisesti eniten kasvoi varhaiskasvatuksen opettajaksi opiskelevien osuus. Pitkään jatkunut aineenopettajaopiskelijoiden jäsenkato näyttäisi olevan taittumassa muilla paikkakunnilla paitsi Helsingissä ja Tampereella, missä isojen auskuainejärjestöjen SOOL-jäsenten lukumäärät laskivat edelleen.

Alueellisesti järjestäytymisaste kehittyi kuluneen vuoden aikana erityisen positiivisesti Jyväskylässä ja Oulussa. Aiemmin suurimmassa SOOL-kaupungissa Helsingissä suunta oli päinvastainen. Jäsenmäärä siellä sukelsi niin, että suurin SOOL-kaupunki on nyt Jyväskylä, toisena Joensuu.

81 prosenttia SOOLin jäsenistöstä on naisia, ja heidän osuutensa kasvoi hieman vuoden 2019 aikana.

Opettajien Työttömyyskassaan kuului vuoden vaihteessa SOOLin kautta 605 jäsentä, mikä on noin seitsemän prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

SOOLiin kuulutaan yleensä jäsenyhdistysten eli ainejärjestöjen ja opiskelijayhdistysten kautta. Kaikki opettajaksi opiskelevat pääsevät jäseniksi, ja jos sopivaa jäsenyhdistystä ei ole, voi opiskelija liittyä suoraan ns. henkilöjäsenenä. Opettajien Työttömyyskassaan voi SOOLin kautta liittyä erillisellä hakemuksella voimassaolevan opetusalan sijaisuuden perusteella.


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet