29.8.2014

Tee työtä, jolla on tarkoitus

Meidän tulee muistaa myös itse olla rohkeita ja ilmaista oma mielipiteemme meitä koskevissa asioissa.

MAIJU LAURILA
Soolibooli 4/14 pääkirjoitus

Tällä viikolla palasin opintojeni pariin. Huomasin, että eräällä koululla oli vaihtunut ruokapalvelun tarjoaja ja opiskelijat olivat tähän tyytymättömiä. Juttelin heidän kanssaan ja epäkohtia oli useita. Opiskelijat olivat heti ensimmäisinä viikkoina antaneet palautetta esimerkiksi siitä, ettei opiskelijalle ollut enää tarjolla lounaan yhteydessä 50 sentin hintaista kahvia vaan hinta oli nyt euron. Ryhdyimme heti suunnittelemaan mielenilmausta ja erilaisia toimenpiteitä parannuksen saamiseksi. Parin päivän kuluttua menin syömään tuohon samaan ruokalaan ja ruoan päälle ostin kahvin – hintaan 50 senttiä. Ihmettelin hintaa, ja myyjä kertoi hinnan muuttuneen kyseisenä päivänä. Palautetta oli varmasti tullut runsaasti ja siitä syystä hinta oli muuttunut.

Parasta vaikuttamistyössä ovat juuri ne hetket kun huomaa, että sillä mitä olemme yhdessä sanoneet, on väliä. Toisinaan tuntuu vaikuttamistyö paikallaan polkemiselta, mutta ei Roomaakaan päivässä rakennettu. Usein asiat ottavat oman aikansa. Silti kannattaa aina yrittää. Perusteltu ja hyvin ilmaistu mielipide otetaan usein huomioon ja juuri sinä olet se, joka voi muuttaa asioita.

Ainejärjestöt tekevät tärkeää työtä koulutusyksiköissä. Pyritään vaikuttamaan omaan koulutukseen liittyviin asioihin: kurssien sisältöihin, tutkintorakenteisiin, ops-uudistuksiin jne. Lisäksi voidaan pyrkiä vaikuttamaan yhdessä muiden paikkakunnan ainejärjestöjen kanssa myös yleisiin kunnallisiin asioihin, kuten paikallisbussien opiskelijahintoihin, kaupunkiviihtyvyyteen tai pyöräteiden kunnossapitoon. Tässä lehdessä SOOLin pääsihteeri Markus Ropponen vaatii päättäjiltä rohkeutta päätöksentekoon koulutusuudistuksissa. Meidän tulee muistaa myös itse olla rohkeita ja ilmaista oma mielipiteemme meitä koskevissa asioissa.

Jos sinulla on hiukset sekaisin, sinä harjaat ne. Jos sinulla on jano, sinä juot jotakin. Jos elämässäsi on joku epäkohta, pyri korjaamaan se. Anna palautetta ja/tai hakeudu ainejärjestösi kanssa keskustelemaan mitä asialle voisi tehdä. Ainejärjestöt eivät pelkästään järjestä bileitä, vaan valvovat myös sinun etujasi.

Aktiivista lukuvuotta kaikille!


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet