14.3.2014

Odotus palkitaan

Talvipäiväraportti 2014.

MAIJU LAURILA
Soolibooli 2/14

"Päätän kokouksen ajassa 16:24", sanoo SOOLin puheenjohtaja vihdoin ja kopauttaa nuijalla pöytään. SOOLin hallituksen kokous päättyy ja SOOLin Talvipäivät Joensuussa alkavat. Tänä vuonna osallistujia on ilmoittautunut ennätyksellisesti yli 1 700! Itse rynnistän kamoineni majoituskoululle vastaanottamaan busseilla saapuvia tovereita.

Pikaisen tapaamisen ja majoittumisen jälkeen lähdetään kiertelemään muita majoituskouluja. Ihanaa tavata tuttuja ihmisiä, jotka ovat paikalle saapuneet ympäri Suomen. Valitettavasti on kuitenkin jälleen riennettävä.

Kello 20:n aikaan ovat avajaiset alkamassa. Tervehdyksensä esittävät SOOLin hallitus ja järjestelyistä vastaavan JoSa ry:n puheenjohtaja Niklas Sjögren. Avajaisten lopuksi talvipäiväkansa pääsee joraamaan virallisen talvipäiväbiisin tahdissa.

Osa talvipäiväjuhlijoista lähtee avajaisten jälkeen vielä majoituskoululle, osa taas suuntaa jo aivan likellä olevan hotelli Kimmelin yökerhon jonoon. Siellä alkamassa ovat iltabileet, esiintyjinä kaikkien tuntema Kuningasidea ja Itä-Suomen yliopiston puhallinorkesteri Rytmihäiriköt. Lisäksi paikalta löytyy muun muassa rantabileet hiekkoineen. Haalareihin pukeutuneita opettajaksi opiskelevia tavataan kyseisenä iltana myös muissa Joensuun ravintoloissa.

Talviriehuntaa

Lauantaina aamupalan jälkeen suuntaan talviriehakulkueeseen. Olen jo melkein myöhässä, onneksi ohiajava paikallinen toveri ottaa minut kyytiin. Talviriehaan kuljemme kulkueena, joka lähtee torilta.

Talviriehan aktiviteetteihin Koivuniemen kentällä kuuluvat muun muassa karaoke, silitysrautacurling, mäenlasku ja norsupallo. Norsupalloturnauksen voitti joukkue APINA.BIZ Raumalta ja silitysrautacurlingin Kopedamon Helsingistä. Palkinnoksi he saavat illalla saunatilat käyttöönsä. Lauantaina iltapäivän ohjelmassa on myös perinteiset päivätanssit paikallisessa ravintolassa.

Illansuussa on aikaa vielä hakea iltabileisiin vauhtia majoituskoululta. Siellä musisoidaan, jutellaan ja tutustutaan muihin soolilaisiin. Kello 22:n jälkeen suuntaan iltabileisiin, kuten monet muutkin haalarikansalaiset.

Lauantai-iltana tapahtuu Joensuussa paljon muutakin kuin Talvipäivät. Osa suuntaa SMG:n keikalle, osa Juha Tapiota katsomaan, suurin osa kuitenkin Kimmeliin, jossa Talvipäivien iltabileissä villitsee hip hop -coverbändi Roope Salminen & Koirat. Lisäksi julkistetaan jännityksellä odotettu ensi vuoden talvipäiväkaupunki: se on Turku! Siellä tavataan siis ensi vuonna.

Sunnuntai ja lähdön aika

Aamulla pikku hiljaa valot syttyvät majoituskouluilla. Itse suuntaan suihkun kautta aamiaiselle, jonka jälkeen bussit jo ilmestyvät majoituskoulun pihalle. Talvipäivät alkavat olla takanapäin.

Porukka vaikuttaa olevan hieman väsynyttä, mutta edelleen iloista. Itselläni takana ovat kolmannet Talvipäivät. Talvipäiviin kuuluvat mielestäni oleellisesti yhdessäolo, hauskanpito ja mahtava tunnelma sekä yhteishenki.

Majoituskoululla kaikki samalta paikkakunnalta tulleet nukkuvat sulassa sovussa suuressa salissa. Jonoja vessaan, suihkuun ja ruokailuun on jonkun verran, mikä ei ole yllätys kun paikalle tosiaan on saapunut yli 1 700 opeopiskelijaa eri puolilta Suomea.

Järjestelyt ovat jälleen sujuneet hyvin ja yhteishenki on ollut huikea. Hyvä SOOL ja JoSa! 


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet