8.5.2015

Liittari linjasi SOOLin suuntaviivat

Huhtikuussa kokoontunut liittokokous päätti SOOLin toimintasuunnitelmista ja hyväksyi liitolle yhdenvertaisuusohjelman. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Opekas ry:n Pirita Talikka Raumalta.

Soolibooli 3/15

Joonas Rinkinen ja Pirita Talikka.

Puheenjohtajaksi valittu Pirita Talikka opiskelee luokanopettajaksi Turun yliopistossa Raumalla (ainejärjestö Opekas ry). Varapuheenjohtajaksi valittiin käsityönopettajaksi Itä-Suomen yliopistossa Savonlinnassa opiskeleva Joonas Rinkinen (Kotex ry). Puheenjohtajiston ja hallituksen vuoden mittainen toimikausi alkaa 1.6.2015.

Talikan ja Rinkisen vastaehdokkaina olleet Noora Korhonen ja Tytti Laakso valittiin hallituksen jäseniksi. Tulevassa hallituksessa on luokanopettajaksi, aineenopettajaksi, erityisopettajaksi sekä opinto-ohjaajaksi opiskelevia.

Hallitusvaalissa oli tavanomaista runsaammin ehdokkaita mutta yksikään lastentarhanopettajaksi opiskeleva ei yllättäen tullut valituksi. Varhaiskasvatuksen koulutuksen näkökulmaa hallituksen toimintaan tuo kuitenkin puheenjohtaja Talikka, joka on ennen luokanopettajaopintojaan valmistunut lastentarhanopettajaksi.

Liittokokouksen hyväksymässä toimintasuunnitelmassa yhtenä painopisteenä on liiton kenttätoiminnan kehittäminen paremmin jäsenistöä palvelevaksi. Tämä tapahtuu siirtymällä vaiheittain kenttäasiamiestoiminnasta aluetoimijajärjestelmään, jossa jokaisella SOOL-paikkakunnalla on oma näkyvä SOOL-aluetoimija.

Tänä vuonna liittokokouksen asialistalla oli sääntömääräisten asioiden lisäksi myös SOOLin yhdenvertaisuusohjelman hyväksyminen. Ohjelmassa kiinnitetään huomiota opiskelijoiden yhdenvertaisuuteen sekä opinnoissa että SOOLin toiminnassa. Ohjelman mukaan SOOLin toimintaan ovat tervetulleita kaikki liiton jäsenet ja toiminnassa tulee kiinnittää huomiota jäsenistön monimuotoisuuteen.

SOOLin jäsenmaksu säilyy liittokokouksen päätöksen mukaisesti ensi lukuvuonna ennallaan 24 eurossa.

SOOLin liittokokous pidettiin Helsingissä viikonloppuna 11.–12. huhtikuuta. Kokouksessa päätösvalta on jäsenyhdistysten eli opettajaopiskelijoiden ainejärjestöjen edustajilla.

Liittokokouksen yhteydessä julkistettiin Sara Peltolan valinta vuoden opettajaksi opiskelevaksi ja Juha Ståhlbergin valinta vuoden harjoittelunohjaajaksi. SOOLin kultainen ansiomerkki liiton hyväksi tehdystä ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta työstä luovutettiin Iina Luodolle ja Päivi Hemilälle. Hemilä vaikutti SOOLin hallituksessa ja puheenjohtajana vuosina 2003–2005 ja Luoto (os. Myllymäki) vuosina 2007–2010.


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet